Kampreferat: Ran vs. FCK

Debut til Michael Jakobsen
Ariël Jacobs havde blandet kortene i truppen således, at der i dag blev officiel debut til Michael Jakobsen ved siden af Sölvi Ottesen, der vendte tilbage efter at have siddet ude et par kampe på grund af en skade. Christoffer Remmer fik chancen igen, ligesom i Esbjerg for nogle uger siden, og Thomas Delaney startede også inde, hvilket var første gang siden hans tilbagevenden til holdet her i efteråret. Randers FC havde valgt at bænke Farlige Frank til fordel for den unge Nicolai Brock-Madsen, men stillede ellers med de samme, der har gjort det så godt siden katastrofekampen i Haderslev i 1. spillerunde, hvor oprykkerne fik en snitter på 1-6.

Kronjyderne kom godt fra start og dominerede de første 10-12 minutter, hvor gæsterne ikke kom meget frem over stepperne, men måske også lige skulle bruge lidt tid på at få organisationen på plads med en helt ny bagkæde, der ikke er sammenspillet.

Herefter havde Andreas Cornelius dog et par afslutninger, men ikke noget der gav David Ousted i Randers-målet sved på panden. Lidt nærmere kom Vingaard med et forsøg langt udefra, der strøg et par meter forbi, men der var ikke snert og bid i løvernes offensiv. Midt i halvlegen var det dog ganske tæt på, da anfører Vingaard med en fremragende stikning fandt den fremstormende Claudemir i feltet, men han fik desværre ikke prikket bolden forbi Ousted.

Indtil da havde hjemmeholdet ikke haft alverden, men de meldte sig ind i kampen igen med en kæmpe chance til den unge Nicolai Brock-Madsen, der sendte bolden over fra nært hold efter Wiland kun havde halvklaret et lumsk skud fra Jonas Kamper. Lidt efter bragede Alexander Fischer en næsten lige så stor chance over mål, og pludselig var kampen helt lige igen efter en periode med københavnsk dominans.

Randers-føring på 1-0 ved pausen
Syv minutter før pausen havde Claudemir et godt tørt, fladt hug tæt forbi, men i stedet slog Randers kontra og Ronnie Schwartz sprintede op langs midteraksen, undveg en desperat tackling fra Delaney (der bagefter kostede ham et gult kort) og bankede den i nettet uden chanc for Wiland. Resten af halvlegen lagde kronjyderne et godt tryk mod københavnerne og kunne gå til pause med 1-0, der ikke forekom specielt ufortjent.

Nicolai Jørgensen afløste César Santin i pausen, men det var Randers, der kom til den første chance i 2. halvleg – og den var MEGET stor, da Ronnie Schwartz stjal bolden fra en uopmærksom Sölvi Ottesen og havde helt frit skud i feltet, men sendte den forbi mål.

Herefter tog gæsterne dog over, og Nicolai Jørgensen bragte ny energi og power i offensiven og testede Ousted med en afslutning fra spids vinkel. Langsomt men sikkert øgede man trykket og efter en times spil gav det bonus, da Nicolai Jørgensen headede et indlæg fra Christoffer Remmer ind til 1-1.

Kortvarig glæde over 1-1-målet
Glæden blev dog kortvarig, for kort efter fik hjemmeholdet straffe efter en temmelig kontroversiel situation, hvor Ronnie Schwartz skubbede Michael Jakobsen omkuld, hvorefter debutanten tog bolden med hånden. Men hvis det overhovedet skulle straffes, så var det i form af et frispark, da det helt tydeligt skete uden for feltet, men Svendsen pegede ikke desto mindre på 11 meter-pletten og fejede alle københavnske protester til side. Schwartz tog selv ”gaven” og udplacerede Wiland til 2-1.

Herefter udviklede kampen sig i intensitet og dramatik, og Svendsen slyngede gule kort ud til Kamper og Vingaard, hvilket for sidstnævntes vedkommende betyder karantæne mod OB på søndag. Mens løverne kæmpede lidt med at få humøret tilbage, havde hjemmeholdet momentum i 5-10 minutter, men snart blev de trykket godt tilbage i takt med at deres kræfter måske også begyndte at slippe op.

Tyve minutter før tid fik Cornelius en stor mulighed på et fint indlæg fra Pierre Bengtsson, men Ousted stod godt placeret og boksede hans hovedstød væk på stregen. Oviedo afløste Bolaños, og lidt efter kom TK også ind for Delaney, og de friske kræfter bidrog til et endnu større tryk. Otte minutter før tid hang udligningen i luften, da Cornelius headede bolden på den ene opstander, og Nicolai Jørgensen fulgte op med et kanonhug, der nærmest slog van der Schaaf groggy, da han stod i vejen.

Fem minutter før tid var en listig Cornelius-afslutning ved at overliste Ousted, men stadig ville bolden ikke ind, og da solen omsider tittede lidt frem i slutminutterne, så virkede det som en symbolsk hilsen til de tappert kæmpende kronjyderne.

Højdramatisk overtid, da løverne vendte 1-2 til 3-2!
Men… to minutter inde i overtiden kom den forløsende udligning så, da Christoffer Remmer igen slog et fortrinligt indlæg fra højre, og denne gang sad Cornelius’ hovedstød hvor det skulle, og Ousted sprællede forgæves. Med yderligere et par minutter at spille, fik løverne for alvor blod på tanden, og minsandten om ikke det også blev til et sejrsmål! Bryan Oviedo fik bolden i venstre side og sendte den ind over, hvor Sölvi Ottesen fra kanten af det lille felt headede bolden ind ved den ene stolpe som kulminationen på en fuldstændig vanvittig udvikling på kampen!

Dermed bevarede løverne deres status som eneste ubesejrede hold i Superligaen og er sikre på at ligge nr. 1 en uge endnu - og man tankede ekstra selvtillid til den altafgørende Champions League-kvalifikationskamp i Lille på onsdag.