Kampreferat: OB vs. FCK

Det var ikke blot ligaens nr. 1 og 2, der mødtes, men også ligaens to bedste forsvar, og skønt ingen af holdene endnu havde spillet 0-0 i denne sæson, var det ikke den helt store overraskelse, at denne efterårsaften i Odense sluttede uden mål.

Allerede i kampens 2. minut kunne OB imidlertid have fået en drømmestart. Først blev der noget tvivlsomt vinket offside på Jonas Borring, da han blev spillet helt fri i venstre side, og kort efter faldt Michael Gravgaard som bageste mand i en nærkamp med en aggressiv Mads Timm, men eks-United-spilleren valgte at spille på tværs til Jonas Borring i stedet for at gå den direkte vej mod målet, og så nåede forsvaret på plads.

Ellers skete der ikke alverden i kampindledningen, hvor OB var mest aggressive, mens gæsterne gik lidt mere forsigtigt til værks. Hjalte Nørregaard var ene om at teste Arek Onyszko, da han fra venstre sendte et hjørne tæt ind under mål, men polakken fik bokset væk. Først efter små 20 minutter begyndte Atiba Hutchinson at flakke rundt på banen, og han var tæt på at tilspille sig en god mulighed, da han forsøgte en 1-2-kombination med Marcus Allbäck, men han fik ikke bolden med sig ind i feltet.

OB havde bolden meget, men Timm og Tobias Grahn havde det svært mod et solidt FCK-forsvar, og farligst blev det, da Chris Sørensen fik en udmærket skudchance uden for feltet efter et Martin Borre-indkast fra højre. Han ramte den imidlertid skævt, og bolden gik et par meter til højre for Jesper Christiansens mål.

FCK sluttede halvlegen bedst
Mod slutningen af halvlegen fik mestrene efterhånden fået tiltvunget sig et vist spilovertag, men duoen Allbäck/Berglund havde nu heller ikke let ved at komme fri af OB-forsvarerne. I det 38. minut opstod dog en af de lidt tilfældige chancer, som ofte afgør tætte kampe som denne. Oscar Wendt var gået godt med frem i venstre side og OB-forsvaret var for en gangs skyld ikke helt opmærksomme, så hans flade indlæg endte lige midt i feltet hos Berglund, der lagde den til godt rette for Allbäck – men to OB’ere nåede at kaste sig ned i bolden, da ”Mackan” prompte huggede til bolden.

Kort efter tilkæmpede Berglund sig et frispark lige uden for feltet i højre side, men Wendt sparkede svagt lige ind i muren i en situation, hvor et fladt, hårdt forsøg med målretning godt kunne have skabt ravage blandt den halve snes med- og modspillere, der klumpede sig sammen lige foran Onyszkos mål.

I pausen kunne OB – hvis de elles checkede de øvrige resultater – konstatere, at såvel AaB og FCM med udesejre på Sjælland havde skubbet dem ned på en 4. plads i tabellen, men det var ikke desto mindre F.C. København, der kom bedst i gang efter pausen og pressede OB’erne højere oppe på banen end i 1. halvleg.

Mens Wendt ikke rigtigt havde held med sine lange indkast fra venstre, så var der mere bid i Hjalte Nørregaards hjørnespark fra samme side, og et af dem resulterede i en udmærket mulighed til William Kvist fra kanten af feltet. Men han fik et frispark imod sig, da han prøvede at vriste sig fri af Tobias Grahn for at komme til afslutning. Kort efter var en lang bold op til Fredrik Berglund ved at give pote, da svenskeren fik trukket sig fri på kanten af feltet, men bolden smuttede fra ham, inden han fik afsluttet.

Mackan fik kampens største tilbud
10 minutter efter pausen lignede det for alvor en føring til mestrene, hvilket på dette tidspunkt af kampen ikke havde været helt ufortjent. Lars Jacobsen var gået godt med op i højre side og snød sin modstander ved at trække ind i banen og lægge bolden ind i feltet med venstre, og han fandt en totalt udækket Allbäck lige midt for mål. Men den normalt så skarpe svensker ramte bolden helt forkert med hovedet, så den nærmest fik retning mod hjørneflaget.

Men bedst som man troede, at mestrene var ved at sætte sig tungt på hjemmeholdet, så fik Martin Borre et kæmpe tilbud i den anden ende. Mads Timm snittede et indlæg fra venstre videre i feltet, og Borre fik plads til at tæmme den og tage et træk ind i banen for rigtigt at komme på skudhold, men heldigvis gav det Michael Gravgaard tid til lige akkurat at strække et ben frem og blokere, da Borre fyrede af.

Dermed markerede OB, at de bestemt ikke var ude af kampen endnu, og der blev fortsat udkæmpet mange drabelige slag om kontrollen med midtbanen, hvor Silberbauer og Nørregaard løb og sled og slæbte - helt i fader Tobias’ ånd… En af Silbers mange nærkampe med odenseanerne indebar dog, at han slipper for at trække den lyserøde trøje over hovedet næste søndag mod Vejle, idet han så gult for at fælde Tobias Grahn med en lidt for voldsom glidende tackling.

Efter godt en times spil viste Hutch tænder, da han trak godt på tværs af feltet og fyrede et godt, fladt langskud af, men Onyszko fik pareret, og Oscar Wendt nåede ikke at få kontrol over returbolden.

Stigende tilfredshed med 0-0
Mod slutningen af kampen dalede kampen i kvalitet og intensitet. Spillet var stadig meget lige, men det lugtede ikke ligefrem af en scoring. Ståle Solbakken trak først Berglund og siden Kvist ud til fordel for Bergvold henholdsvis Pimpong, og sidstnævnte var med 10 minutter igen ved at overliste Onyszko med et listigt indlæg fra baglinien. Med lidt held var den sejlet ind under overliggeren, men den gik i stedet forbi mål, og ghaneseren har endnu sin første SAS Liga-scoring til gode i FCK-trøjen. Til gengæld pådrog han sig kort efter en advarsel efter en unødvendig eftertackling af Anders Møller Christensen.

OB’s bedste tilbud i slutningen kom efter et Jonas Borring-hjørne fra højre side, hvor Jesper Christiansen valgte at blive inde på stregen, og Rajko Lekic - indskiftet for Mads Timm – fik headet fra kanten af det lille felt, men lige over mål.

Således sluttede det hele som det begyndte, og selv om man altid vil vinde lige indtil sidste fløjt, så må man formode at begge trænere mod slutningen var ganske godt tilfredse med det ene point. Som det fremgår af referatet var der chancer til begge sider, men det kan ikke skjule indtrykket af en topkamp, der ikke helt indfriede forventningerne. Og ingen af holdene kan for alvor kan hævde, at de burde have haft alle 3 point.