Jubel efter scoring

Kampreferat: To mål på to minutter var nok

Vi havde seks spillere i Covid-19 karantæne (Wind, Nelsson, Kaufmann, Fischer, Bengtsson og Bjelland), og desuden blev Wilczek syg på kampdagen, hvilket gav 17-årige Rasmus Højlund chancen fra start. Horsens var uden karantæneramte Qamili og stillede ellers op som forventet.

Der var flot vokal støtte fra fansene på Nedre A lige fra første fløjt, og nede på banen gik Oviedo også til den fra start og trak et gult kort efter en hård tackling på Jannik Pohl, som nogle minutter senere måtte lade sig udskifte med Nicolai Brock-Madsen.

Mens fansenes opbakning fortsatte hele kampen, forfaldt vi ikke til flere hårde frispark, og alt i alt havde dommer Mikkel Redder en stille dag på kontoret, selv om han måtte kalde VAR-rummet et par gange.

Mohamed Daramy

Efterhånden som kampen satte sig kom vi nogenlunde i kontrol, og efter et kvarters tid sled Stage sig godt fri i højre side og serverede et perfekt indlæg til Falk, men han headede for tæt på Matej Delac.

Horsens svarede igen med et par indlæg i den anden ende, men Kalle greb resolut ind i begge situationer, og selv om de havde nogle gode minutter, fik vi snart fat i kampen igen.

Vi skabte ikke lige så meget som i Haderslev, men midt i halvlegen fik vi en gylden mulighed, da Stage blev nedlagt på - eller rettere nogle centimeter uden for - kanten af feltet.

Pep Biel sendte en skruet dødbold rundt om muren, men Delac fløj helt ud til stolpen og parerede – og da Højlund afsluttede i næste moment, hev den kroatiske keeper en endnu flottere redning frem og forhindrede et føringsmål.

Pep Biel

Men nu var vi ved at være varmet op, og i løbet af de næste to minutter brændte vi for alvor igennem. Først sendte Zeca et Pep Biel-hjørne i nettet med et velplaceret hovedstød, og mindre end to minutter senere, hamrede Folk et langskud op i det ene målhjørne efter et Oviedo-indlæg var blevet clearet ud af feltet.

”Når Falk og Zeca scorer i den samme kamp i to kampe i træk, så er vi på rette vej,” konstaterede Thorup bagefter med et smil på læben, og noget er der om snakken.

Carlos Zeca

Kort efter måtte VAR-rummet igen i aktion for at tjekke, om Daramy blev ulovligt nedlagt i feltet, men det gjorde han åbenbart ikke. Vi fortsatte med at dominere spillet massivt frem mod pausen med en boldbesiddelse omkring de 70-30, men de helt store chancer udeblev.

Fem minutter før pausen fik Oviedo dog bolden fra Falk uden for feltet og sendte et skruet skud afsted, som strøg lige over mål, og Pep Biel sendte også et hårdt skud afsted, som gik lidt længere over.

3-0 ved pausen havde været dejligt, men 2-0 ved pausen var bestemt også til at leve med, selv om man jo har vænnet sig til, at det ikke nødvendigvis er nok til, at man kan trække vejret roligt resten af kampen.

Derfor havde det også været dejligt, hvis Stage tre minutter efter pausen havde headet et hjørne ind til 3-0, men det tog stolpen og sprang i spil igen. Men vi viste igen tænder på en dødbold, så vi måske snart skal høre ”Altid på hjørne, vi scorer altid på hjørne” fra tribunerne!

Jens Stage

De næste 10-15 minutter kunne vi ikke fastholde det samme jerngreb om kampen, som vi hidtil havde haft, men der er som bekendt to hold på banen, og AC Horsens kom selvfølgelig også ud til 2. halvleg med en ambition om at komme tilbage i kampen.

De gjorde de på flere måder også, men havde meget svært ved at komme til chancer mod vores solide bagkæde. I stedet var vi tæt på efter en lille times spil, men hverken Pep Biel eller Højlund nåede frem til Oviedos indlæg, og Ankersen opdagede for sent, at han i stedet kunne have fået en skudchance i udkanten af feltet.

Lidt efter var Alexander Ludwig tæt på at styre et Falk-indlæg i eget mål, og efterhånden sad vi ganske solidt på kampen igen. Midt i halvlegen fik Højlund en stor chance tæt under mål, efter at Oviedo nåede en umulig bold ude i siden og smækkede den tæt ind foran mål, men den unge forward styrede bolden over mål.

Kort efter blev han udskiftet med Thomsen, men kan se tilbage på en fin og fornuftig indsats, hvor han gik uimponeret til værks og bidrog med masser af fysik og løbearbejde.

Rasmus Højlund

Thomsen overtog den venstre forwardplads, mens Daramy flyttede over i højre, og Pep Biel flakkede fortsat rundt bag dem og lavede mange fine ting med bolden.

Et kvarter før tid kom Mudrazija ind for Falk, og AC Horsens udskiftede bl.a. Kjartan Finnbogason, og sjældent er en modstander vist blevet hyldet og tiljublet så meget uden at have haft en FCK-trøje på, men…”Kjartan, du er en af vore…”

Gæsterne forsøgte at satse med et tre-mands-forsvar og skubber backerne frem, men de var på en svær opgave mod et FCK-hold, der virkede meget opsatte på at sikre sæsonens andet clean sheet i Superligaen.

Det lykkedes uden at Kalle for alvor måtte i aktion, og dermed vandt vi for første gang i denne sæson to sejre i træk og fortsatte jagten på at komme tilbage til toppen af ligaen.