Kampreferat: Kal vs. FCK

F.C. København led et smalt nederlag på 1-0 i årets sidste kamp mod Kalmar FF. Santín blev matchvinder og dermed lykkedes det ikke de københavnske løver at give Hans Backe en sejr i afskedsgave. Den svenske cheftræner sagde farvel foran 3.315 tilskuere, der overværede en jævnt kedelig kamp.

Hans Backe hev en mindre kanin op af vinterhuen i sin sidste kamp, som cheftræner for F.C. København. Således stillede de forsvarende skandinaviske mestre op i en 4-3-3 formation med Ijeh, Allbäck og Álvaro i front, med tre centrale midtbanespillere bag sig. I forsvaret afløste William Kvist norske Bergdølmo som venstreback, mens målmandsposten blev besat af Rabóczki.

Den uvante, men meget offensive københavnske opstilling, gav en livlig start på kampen og dét i begge ender. En et-stjernet chance på hotelskalaen tilfaldt hjemmeholdet efter fire minutters spil, men Rabo pillede forsøget ned. Kort efter var det så Silberbauer der lagde godt pres på Kalmars bagerste kæde, mens Allbäck ligeledes var tæt på at slippe fri med målmanden. Sådan bølgede kampen indledningsvist frem og tilbage.

Imidlertid besværede den ujævne bane en del af det hurtige opspil, og som kampen skred frem var det ikke tempo og det effektive pasningsspil, der dominerede billedet. Gæsterne forsøgte sig ellers af den vej, men det løb bogstavelig talt ud i sandet på den lappede bane.

Et smule mere direkte virkede hjemmeholdet, der fortrinsvist benyttede sig af fremdrift i de højere luftlag. Derudover tilkæmpede værterne sig flere dødbolde, der ofte voldte de danske gæster problemer.

Midtvejs i halvlegen kopierede Backes tropper den svenske model og en dødbold blev optakten til udeholdets bedste chance, hvilken indtraf da Álvaro steg til vejrs inde i feltet og headede på stolpen efter et hjørnespark.

Efter den anselige chance var gæsterne mest på bolden, men løverne havde deres hyr med at bryde igennem Kalmars kompakte forsvar. Da tempoet samtidig blev sat en kadence ned dalede chanceraten noget, selvom et rapt træk af Elrio peppede lidt op på løjerne efter en god halv time. Desværre sendte Ijeh sydafrikanerens aflevering langt forbi mål.

Noget mere substans var der så i Silberbauers afslutning med fem minutter tilbage af halvlegen, Et forløsende langskud smældede dykkende mod mål, men marginalerne var på svenskens side.

Et mål skulle det dog blive til i første halvleg og det måtte tilskrives upåpasselighed af københavnernes Michael Gravgaard. En kende for nonchalant blev bolden pillet fra den ellers så suveræne forsvarsspiller af Santín og så kunne selv samme mand uden de store problemer sende bolden i kassen fire minutter før halvlegsfløjtet.

Isoleret set og bedømt på boldbesiddelse og chancer - var målet vel ikke fortjent, men omvendt leverede gæsterne heller ikke selv den fornødne pondus og var generelt et stykke fra den ventede standard.

Med en pind nede og 45 minutter tilbage i timeglasset for Hans Backes forventedes en helhjertet/alt eller intet indsats i anden halvleg.

Det startede såmænd også lovende nok, blandt andet med en pragtredning af svenskernes keeper på et Bo Svensson frispark, men herefter kom en blanding af københavnsk arrogance og løsagtig tilgang til opdækning, pasning og afslutninger til at udgøre ingredienserne i løvernes jagt på udligning.

Således blev det en noget uinspireret affære, hvor værterne vovede sig længere frem og flere gange var ved at overrumple det danske forsvar.

Frustrationer over egen formåen eller mangel på samme udløste også et par advarsler til Svensson og Linderoth, hvor sidstnævntes indsats dog må anerkendes for at være velmenende kampen igennem.

Desværre tegnede det generelle billede af holdets præstation sig ikke så godt og en "forbudt" tanke meldte sig spontant; I torsdags uddeltes FCK Balls til de fremmødte sæsonkortholdere - man kunne med fordel nok havde beholdt "et par sten" selv?

Således havde hjemmeholdet ikke de store problemer med at dæmme op for de københavnske tilløb, og det rakte ikke langt at Gravgaard blev smidt op i front, hvilket i øvrigt kostede landsholdsspilleren et gult kort for film med tyve minutter tilbage.

Det var tættere på 2-0 end 1-1, men indskiftede Hasani skød forbi på en god kontra-chance med ti minutter tilbage, og da der ikke skete noget nævneværdigt i resten af kampen led de regerende danske tronbesættere et smalt nederlag.

Dermed fik Hans Backe ikke det ønskede resultat i afskedsgave, men fjerne fokus fra et helt igennem fantastisk efterår kunne skønhedspletten i det svenske ikke. Stort tak til Backe skal der lyde med et samtidigt held og lykke fremover. Kalenderårets sidste kamp blev hermed afviklet og vinterpause står på menuen. Første kamp i det nye år bliver 9. februar, når F.C. København drager udenfor og vest for bymuren, hvor Brøndby IF tager imod i royalt sammenhæng.