"Hans has left the building"

Din sidste dag på jobbet Hans. Fire år og fire måneder. Hvad for en følelse står du med nu?
-Jeg føler at jeg nu har gjort mit. Det er jo lang tid, frem for alt er det lang tid med denne her type toptræning. Da jeg startede havde jeg egentlig ikke regnet med at det skulle vare så længe, men det har fungeret godt og jeg føler at arbejdet er gjort. Der er jo altid en ende i denne her type job, men samtidig er det et positivt stop jeg får herinde, med alt det vi har været igennem og har præsteret. Der er ingen negative følelser forbundet med at forlade København på nuværende tidspunkt.

Hvorfor er fire år lang tid at være træner i en topklub?
-I England sidder trænere ofte i 10-15 år i samme klub men det er ikke helt den samme rolle jeg har haft i F.C. København. I mange udenlandske klubber er "Managers" måske kun på træningsbanen 2-3 gange om ugen, fordi de har diverse folk der kører træningen for sig. Når man er ude på træningsbanen 6-7 gange om ugen, som er tilfældet i F.C. København er fire år lang tid.

Hvordan har du haft det med den danske presse. Med alle de flotte resultater du har fået mangler der vel lidt kredit?
-Sådan tror jeg det er i store klubber. Trænerne i de store klubber tror jeg altid vil blive jagtet. Det ser vi jo også ude i Europa, i de andre ligaer, at man har så store forventninger til topklubberne. Et godt eksempel lige nu er jo Manchester United. Det er helt normalt, men man kan jo også sige at de skandinaviske medier på mange måder er mere rolige, det er der ingen tvivl om. Så længe vi har tiltro til vore egne idéer og vores egen filosofi kommer medierne ikke til at spille nogen rolle internt i klubben.

Hvis vi går hen og vinder mesterskabet er det vel ligeså meget dit mesterskab?
-Lad mig sige det på denne her måde: Vi har i hvert fald lagt op til en god mulighed. Vi har under alle omstændigheder givet klubben chancen for at spille med om mesterskabet. Igen i år bliver det de indbyrdes kampe mod Brøndby der kommer til at afgøre mesterskabet.

Hvad så nu og i fremtiden?
-Lige nu tager jeg det stille og roligt, men udgangspunktet siger at der er en del der taler for TV. Men tingene kan gå meget hurtigt i trænerbranchen, så måske dukker der et tilbud op, der gør at jeg starter direkte som træner et nyt sted. Jeg er stadig meget interesseret i at blive træner igen...