Kampreferat: IFK vs. FCK

F.C. København rundede Copa del Sol og opholdet på La Manga af med et nederlag til IFK Göteborg på 4-2 efter straffesparkskonkurrence. Den ordinære spilletid bød på et enkelt mål til hvert hold. Det første tilfaldt svenskerne, da Oscar Wendt var så uheldig at score selvmål seks minutter før tid. Løvernes Dame N’Doye sørgede dog for straffesparkskonkurrencen, da senegaleseren i absolut sidste sekund scorede til 1-1.

F.C. København stillede op med de samme elleve, der moste norske Vålerenga for en uge siden med 5-1. Det var da også de danske mestre, der dominerede kampen indledningsvist, selvom det var småt med chancerne. Claudemir havde ellers efter fem minutter et skud fra gunstig position, men træffet på bolden lod noget at ønske tilbage.

Tempoet og intentionerne var såmænd ganske gode, men det kneb i første del af halvlegen for Ståles mandskab med at omsætte dette til egentlige farlige situationer.

Omvendt havde svenskerne ikke noget offensivt at byde ind med. Et enkelt lunkent skud efter 20 minutter voldte således ikke Wiland problemer, og det var stort set, hvad svenskerne havde at byde på i første halvleg.

Midtvejs i denne resulterede en klassisk Grønkjær/Wendt kombination i venstresiden i et glimrende indlæg fra sidstnævnte. Modtageren i feltet var Bolaños, der desværre ikke fik power nok på sit hovedstød fra en ellers fri position.

Herfra gled kombinationerne bedre og bedre for danskerne, og det ene fornuftige opspil tog det andet. Desværre manglede igen den sidste skarphed foran mål, selvom Claudemir, Pospech og N’Doye alle var tæt på.

Især Pospech spillede en rigtig god første halvleg med en masse raids op ad højrekanten. Også Wendt og Grønkjær på venstrekanten satte til tider fint tempo på, men som sagt blev de tilspillede chancer ikke omsat til mål.

Ti minutter inden halvlegsfløjtet gik der et gys gennem FCK-bænken, da Claudemir faldt til jorden efter en nærkamp. Længe lå den brasilianske midtbanemand og ømmede sig, men heldigvis kom brasseren til hægterne igen.

Pausen blev benyttet til at indskifte Vingaard for Santin.

Det var løverne, der kom bedst fra start i anden omgang med tre rappe chancer i træk. Efter godt fem minutter kom Wendt således til et godt skud udenfor feltet, men svenskernes keeper reddede sikkert. Det gjorde han også kort efter, da N’Doye på et super indlæg af Grønkjær headede mod kassen. Til sidst var det så et kvikt kontraangreb, der endte med en afslutning snert forbi mål sendt af sted af Grønkjær.

Den gode periode blev dog afløst af en knap så god. IFK formåede gennem det næste kvarters tid at presse danskerne godt i bund, og især Hysen var tæt på at score to gange. Den svenske offensiv spiller havde faktisk bolden i nettet på den ene chance, men der blev dømt frispark til Wiland inde i det lille felt. På den anden chance diskede Wiland op med en klasseredning.

Langsomt fik FCK’erne imidlertid kæmpet sig tilbage med gode muligheder først til Vingaard og dernæst til Zanka efter et hjørnespark.

Det blev dog ved lige ved og næsten og i den afsluttende fase lå det egentlig ikke i luften, af der ville blive scoret to gange i denne kamp. Det skete imidlertid, og ganske ærgerligt var det Wendt, der først sendte bolden i eget net med seks minutter igen, da han ikke fik ordentlig ramt på et indlæg.

Et mål nede pressede løverne naturligt på for en udligning, og tæt på kom indskiftede Zohore, da han i overtiden fik en god mulighed inde i feltet. Afslutningen var dog noget forkølet, men der skulle alligevel blive noget at glæde sig over for københavnerne. Et absolut sidste angreb endte med en fin centring fra Pospech, og på dette steg N’Doye højt til vejrs og pandede udligningen ind.

Dermed røg kampen direkte i straffesparkskonkurrence. Men lad det bare være sagt med det samme: Den blev aldrig nogen succes.

Vingaard var således den eneste, der formåede at score, mens TK, Zohore og N’Doye alle måtte sande at deres forsøg fra 11 meter-pletten ikke var kvalificerede nok. Svenskerne derimod satte tre styks ind af fire mulige, så resultatet samlet endte 4-2.

I morgen går turen hjem til Danmark, hvor spillerne har fri i weekenden. Træningen starter på mandag, mens næste træningskamp er mod Elfsborg lørdag kl. 13.00 på Nummer 10.