Kampreferat: HBK vs. FCK

Tidlig føring sendte løverne på sejrskurs
Løverne havde igen N’Doye til disposition efter karantæne, og desuden var Claudemir med i truppen igen efter en måneds skadespause efter den lårskade, han pådrog sig mod FCM i PARKEN. Brasilianeren indledte dog på bænken, mens N’Doye skubbede Nordstrand ud på bænken som den eneste ændring siden sidst i Århus.

Nedrykningstruede HB Køge skulle i dag forsøge at glemme, at de aldrig har taget point fra Byens Hold og i stedet prøve at ride videre på den gode bølge fra foråret – men eftermiddagens ridetur viste endnu engang, at man har lettere ved at hente point på udebane, for sjællænderne havde reelt ikke en chance mod de tredobbelte mestre. Jo, da Anders Hermansen fløjtede kampen i gang, var intet naturligvis afgjort, og HB Køge havde da også bolden mest i de første fem minutter, men da det efter 6 minutter blev 1-0 til gæsterne, fornemmede man så småt, hvor det bar hen.

Bolaños rykkede forbi Stefan Hansen på højrekanten og slog et indlæg, som Thomas Guldborg clearede lidt halvskidt, men helt galt gik det for Marcel Rømer, da han lige uden for eget felt fik raget bolden lige hen til Thomas Kristensen, der udplacerede Morten Haastrup med en følt inderside helt ude ved den ene stolpe og dermed kunne fejre sin første scoring i sæsonen.

Efter godt et kvarter var det tæt på en spektakulær fordobling af føringen, da den veloplagte Pape Paté Diouf saksesparkede bolden tæt forbi den fjerneste opstander efter et indlæg fra Lars Jacobsen fra højre side. Nogle minutter senere var det Santin, der fik en udmærket skudchance i feltet efter godt opspil af senegaleserne N’Doye og Diouf, men han fik den ikke rigtig under kontrol, og Morten Haastrup kunne snuppet bolden.

Løverne sad solidt på begivenhederne, men hjemmeholdet kom dog bedre ind i kampen midt i halvlegen, men uden at virke truende, når de nærmede sig Island i det københavnske midterforsvar. Her stod Sölvi og Ragnar bundsolidt og sørgede for, at Johan Wiland fik en stille dag på kontoret.

I den anden ende var det derimod tæt på, at Santin fik snittet et Oviedo-frispark ind ved forreste stolpe, men den strøg over mål. Også Diouf kom godt op på et Lars Jacobsen-indlæg, men headede forbi.

Rødt kort til Runsewe reducerede HB Køge til 10 mand
Lidt efter den halve time blev HB Køge reduceret til 10 mand, da Adeola Runsewe slog Bryan Oviedo på halsen, efter de havde gået og småskubbet til hinanden, mens hjemmeholdet gjorde klar til et hjørnespark. Mens Runsewe måtte forlade banen med et direkte rødt, blev Oviedos andel af affæren takseret til et gult kort.

Det øgede ikke ligefrem optimismen hos hjemmeholdet, der det sidste kvarter af halvlegen måtte se gæsterne spille sig frem til adskillige store chancer. Først var Santin centimeter fra at finde N’Doye i fri postion under en københavnsk kontra, og lidt efter kom brasilianeren en brøkdel af et sekund for sent på en returbold fra Haastrup, der havde halvklaret et forsøg fra N’Doye. Og ganske få minutter senere var Santin igen på færde, men måtte se Thomas Guldborg cleare for næsen af ham, da Bolaños slog et af sine mange giftige indlæg i feltet.

Efter pausen fortsatte mestrene hvor de slap, og der var kun spillet få minutter, da Diouf fikst spillede Lars Jacobsen fri i dybden, og igen manglede der kun lige det sidste inde foran, før Santin var første man på bolden. Efter en halv snes minutter var brasilianeren i oplæggerens rolle, da han lagde bolden godt til rette for Diouf, der afsluttede med en flad inderside, men inden for Morten Haastrups rækkevidde.

Så kom målene...
Bedst som man sad og talte om, at HB Køge ikke kunne holde stand – så fik man ret! Sådan går det ikke altid, men i dag var der ingen slinger i valsen. N’Doye fik bolden midt på deres halvdel, så at Oviedo kom stormende op langs venstrekanten og gav ham en fin medløbsbold, angrebsbacken så op og fandt Santin inde foran med et perfekt indlæg, og så fangede han Haastrup på det forkerte ben med et velplaceret hovedstød, der omsider bragte føringen op på 2-0.

Tre minutter efter brød jublen igen løs blandt de mange FCK-fans, da Ragnar Sigurdsson kom højest på et Oviedo-hjørne ved fjerneste stolpe og kraftfuldt pandede bolden op i det ene målhjørne. Men Anders Hermansen må have ment, at han brugte ulovlige midler for at komme højere end Lasse Kronborg, så scoringen blev lidt uforståeligt annulleret.

En snes minutter før tid blev det dog hævnet af hans landsmand Sölvi Ottesen, der søgte mod forreste stolpe, da Oviedo igen piskede et indadskruet hjørne ind i det lille felt, og hans hovedstødsmål kunne ingen indvende noget mod, og så kunne fansede omsider juble over 3-0-føringen.

På det tidspunkt havde Claudemir afløst Grindheim, mens ”Mos” var kommet på banen for Santin, og resten af kampen var der tale om regulær opløsning mod et træt og modløst hjemmehold, der godt vidste hvad klokken var slået. Bolaños diskede op med lækkerier og var ved at øge til 4-0, Sölvi var tæt på at blive dobbelt målscorer – med det blev Mos, der fik fornøjelsen af det fjerde mål, da Bolaños nok engang slap fri i højre side og sendte et fladt indlæg ind foran mål, og her havde nordmandens målnæse for længst sendt ham i position til en enkel inderside-afslutning, der fandt netmaskerne.

4-0 og stadig ingen N’Doye-scoring… men han gjorde dog hvad han kunne, da han to minutter før tid sendte et lumsk og følt skud på stolpen og herefter selv nåede frem og sparke returbolden mod tomt mål, men her dukkede Morten Haastrup op med en flot refleksredning, som i stedet overlod en ny returbold til Pate Paté Diouf, der gjorde arbejdet færdigt med scoringen til 5-0.

Dermed fastholdt mestrene forspringet til FC Nordsjælland på 6 point, inden det på onsdag går løs i pokalen med den første af to semifinaler mod formstærke SønderjyskE - inden der venter en vanskelig Superliga-opgave i Horsens på søndag.