Rasmus Falk

Kampreferat: God stime brudt

Ståle & co. havde ændret på tre pladser fra Sheriff-kampen: Falk, Gregus og Pavlovic startede for Kusk, Kvist og Pusic. Sidstnævnte var med et trykket ribben en af hele otte spillere på skadelisten, ligesom Boilesen, der har en mindre forstrækning.

Lyngby havde forfremmet assistenttræner Thomas Nørgaard efter David Nielsen lørdag afløste Glen Riddersholm i AGF, og han måtte undvære karantæneramte Martin Ørnskov samt David Boysen.

To Lyngby-mål på 10 minutter
Løverne kunne have fået en helt perfekt start efter bare et halvt minut, da Zeca - anfører for første gang i aften - spillede Pieros helt fri ned mod Lyngby-feltet, men Mikkel Andersen reddede hans afslutning med en fodparade.

Hjemmeholdet svarede kort efter igen med et lumsk Bror Blume-skud uden for feltet, men ellers satte vi os godt på kampen og viste god angrebslyst. Vi skabte dog ikke det helt store, inden Lyngby bragte sig foran efter 20 minutter. Lumb afsluttede udefra efter et clearet hjørnespark, og igen kunne Robin kun halvklare, og denne gang sprang bolden ud til Mathias Hebo, der headede den i nettet.

Kort efter fik Verbic en stor frispark-mulighed lige uden for feltet, men ellers var det Lyngby, der dominerede nu, og efter en halv time fordoblede de føringen. Lidt inde på deres halvdel sparkede Zeca bolden i fødderne på en Lyngby-spiller, og Mikkel Rygaard spillede kvikt den store Mayron George fri i dybden, og han bankede bolden ind, før Vavro kunne nå ned og tackle ham.

Så trak hjemmeholdet sig tilbage igen og satsede stort set resten af kampen på kontraløb, og derfor fik vi en del mere spil frem mod pausen. Der var da også tilløb til noget med et Pieros-hovedstød, som blev blokeret af en arm, der blev holdt ind til kroppen - og et Ankersen-frispark, som sad lige på keeperen.

Men Lyngby var endnu tættere på at øge yderligere, da George slap fri i feltet, men skød lige på Robin - og da Rygaard kort efter skruede bolden lige over mål efter gode Lyngby-kombinationer i et af deres kontraløb.

Taktisk ændring og hurtig reducering efter pausen
Efter pausen kom Kusk ind for den småskadede Pavlovic, der tydeligvis ikke var helt fit for fight, og vi spillede nu 4-2-3-1 med Gregus og Zeca bag en offensiv kæde med Kusk, Falk og Verbic bag frontløberen Pieros.

Allerede efter et minuts spil tændtes håbet om at vende slaget, da Pieros headede et Ankersen-indlæg i nettet, og kort efter havde Kusk også en udmærket skudchance efter godt Ankersen-forarbejde.

Til gengæld forærede den angrebslystne back lidt efter George en regulær friløber, da han som bageste mand mistede bolden, men heldigvis nåede han tilbage i feltet og fik tacklet bolden til sig, da George tog et lidt for langt træk forbi Robin.

To gange på træværket
Lyngby havde lige en kort periode, hvor de fik flyttet spillet bedre op, men snart rullede vores angrebsmaskine igen ned mod deres mål. Efter en times spil var det meget tæt på 2-2, da Thomas Sørensen kiksede en clearing og i stedet snittede bolden på egen opstander!

Ti minutter senere lignede det mistænkeligt meget et straffe, da Ankersen strøg ind i feltet fra kanten og faldt omkuld, da Lumb - tilsyneladende - kantede ham. Og kort efter var træværket igen med hjemmeholdet, da et Zeca-langskud prellede af på overliggeren!

Vi pressede mere og mere på, men i stedet faldt kampens sidste scoring i den anden ende, hvor Mayron George fik plads til at tage et træk og sende et fladt skud afsted, som Robin kun fik snittet på vej ind i netmaskerne.

1-3 - igen...
Det afgjorde kampen, for i de sidste 5 + 3 tillægsminutter kom vi ikke tættere end et Verbic-langskud lige over mål. Så efter 15 Superliga-sejre i træk over Lyngby har vi nu tabt de seneste to med 1-3 - i maj var vi allerede sikre på at blive mestre, men i dag kostede det dyre point i toppen, så vi her i landskamppausen ligger nr. 5 á point med Hobro.