Kampreferat: Fre vs. FCK

Med en sikker 3-1 sejr bragte F.C. København sig til aften videre i årets pokalturnering. Álvaro åbnede scoringen midtvejs i første halvleg, mens Silberbauer og Hoseth tegnede sig for løvernes to efterfølgende mål. Klasseforskellen var udtalt i PARKEN i dag og sejrens størrelse kunne have været mere markant, men den sidste kynisme foran mål manglede. Brøndby IF venter nu i semifinalen.

I forhold til kampen i torsdags mod Rosenborg BK havde cheftræner Hans Backe valgt én enkelt udskiftning. Det kostede Ole Tobiasen en tur på bænken, hvilket gav plads til Lars Jacobsen i startopstillingen.

Hos Fremad Amager bød dagens match på gensyn med hele fem ex-FCK'ere i form af fire spillere og én træner. Således var Martin Nielsen, Kenny Thorup, Thomas Lundbye og Yusuf Öztürk alle at finde blandt Benny Johansens elleve startende.

Dagens kvartfinaleopgør skulle ikke mange minutter hen førend et tydeligt billede af kampens forløb tegnede sig på nethinden for vel nok de fleste fremmødtes vedkommende. "Hjemmeholdets" indledning vidnede således om fodbold skabt på en kompakt defensiv med lange bolde fremad og i bedste tilfælde fremskaffelsen af et par dødbolde. Det gjorde omvendt opgaven klar for "udeholdet"; Murbrækkerarbejde - en ikke helt uvant situation for løverne i PARKEN.

Og første hug med murhammeren kom allerede efter syv minutter, da Álvaro blev sendt til baglinien. Brasilianerens indlæg ramte en ganske fri Zuma, men dennes afslutning temmelig glansløs og Drejs og de mange medrejsende Fremad fans slap med skrækken for denne gang.

Som halvlegen skred frem steg presset på amagerkanerne og dét selvom Michael Silberbauer kort efter Zumas store chance måtte til behandling i ti-tolv minutter efter et sammenstød. Selv ti mod elleve virkede løverne overlegne og med fart i afleveringerne halsede Johansens tropper hurtigt efter.

Efter tyve minutter forsøgte Zuma sig fra distancen, men uden den ønskede effekt. Den sydafrikanske spiller var i dagens kamp med i utroligt meget og flot så mange af detaljerne ud, men da størstedelen blev udført et stykke fra mål, blev det ikke helt så farligt som ønsket fra Zumas side.

Midtvejs i halvlegen bar anstrengelserne dog frugt for løverne. En ellers ufarlig bold havnede hos Martin Nielsen, men i stedet for at hakke læderet ud af kommunen, ramte den tidligere FCK'er bolden så rygende skævt, at Álvaro pludselig fik serveret en friløber. På denne svigtede angrebsesset ikke og med en kølig afslutning bragte han Byens Hold foran. I øvrigt Álvaros tredje scoring i "forårets" fire første kampe.

Glæden over scoringen blev imidlertid forkortet udover det sædvanlige, da Fremads eneste våben pludselig viste sig effektivt. Det skete da et frispark fik lov at sejle til bagerste stolpe, hvor en tværbold ind i det lille felt prompte fulgte. Umarkeret foran mål stod Dennis Danry klar og med et ukompliceret hovedstød, var der bragt balance i regnskabet.

Det udlignende mål virkede nu ikke som om det havde nogen speciel negativ effekt på løverne, der i de efterfølgende tre minutter tilspillede sig hele tre yderst anseelige chancer, men Zuma, Silber og Álvaro, blev alle efterladt uden resultat på ellers udmærket afslutninger.

Der var meget plads på PARKEN's grønsvær i dag - især på midtbanen, hvor duoen Nørregaard og Linderoth sad tungt på deres direkte modspillere. Det offensive fra denne kæde stod Silberbauer og Hoseth for og begge spillere afslørede gennemgående flotte takter, der lover godt for forårets kampe.

En understregning af dette skete med et par minutter tilbage af halvlegen, da de chancespækkede første 45 minutter kulminerede med et flot mål af Backes tropper. En energisk Silberbauer flåede sig ned gennem midten af banen, og da nordjyden nåede to meter fra målfeltet blev kanonen fyret af med venstrepoten. Resultat; et projektil helt uden for Drejs' rækkevidde og føringen en kærkommen kendsgerning.

Scoringen rundede en ganske underholdende halvleg af, og fortjent var det at løverne kunne gå til pause med en 2-1-føring, der dog godt kunne have været et par mål større.

Anden halvleg fortsatte, hvor første slap. Rollefordelingen var helt klart i PARKEN og kampen udviklede sig til lidt af en legestue, hvor løverne diskede op med flere fornemme tekniske detaljer på en billig baggrund.

Med godt ti minutter spillet tog Hoseth og Álvaro for alvor affære og lukrerede på den noget mere plads på banen end sædvanligvis set i PARKEN. Med en fiks indenomsaflevering fandt Álvaro en fremstormende Hoseth, der frækt benyttede sig af to gange tunnel på først en forsvarsspiller og dernæst Drejs før bolden fandt netmaskerne. En flot scoring, der ikke lod Hoseths kanonflugter fra i torsdags meget efter.

Hvis der var nogen af de 6.790 tilskuere der havde været i tvivl om kampens udfald indtil da, tegnede 3-1 målet skriften på væggen og resten af kampen formede sig til et spørgsmål om sejrens størrelse, selvom en tvivlsom episode i Rabos målfelt godt kunne have udløst en straffespark til Fremad.

Det blev dog ikke til flere scoringer selvom løverne vadede i chancer. Det skyldtes helt og alene ukoncentration og så hjalp det lige lidt at friske kræfter i Møller, Traoré og Tobiasen blev sendt på banen. Kadencen blev sat ned og cruise-controllen slået til i kampens sidste tyve minutter, hvorfor det udramatisk blev ved 3-1 i PARKEN til Backes tropper.

Med sejren bragte F.C. København i semifinalen i årets pokalturnering, hvor Brøndby efter sejr over Skjold venter.