Kampreferat: Fin start på forårets forberedelser

Årets første træningskamp fandt i år sted på Ibrox Stadium mod Rangers FC, som har en vinterpause på et par uger, som de blandt andet benyttede til en lille uge på La Manga, hvorfra de først vendte hjem mandag.

De danske mestre fløj fra den københavnske kulde tirsdag morgen med en times forsinkelse, da flyselskabet først måtte skifte det ene hjul på Boeing-maskinen, fordi der sad et ret stort søm i dækket under den seneste landing… men godt at sikkerheden var i orden, så det blev fikset!

23 mand drog til Glasgow, og i de første 45 minutter spillede vi med: Grabara – Ankersen, Vavro, Lund, Jelert – Lerager, Falk, Claesson – Larsson, Cornelius, Froholdt.

Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Mens vi først skal spille turneringsfodbold om en måneds tid Rangers, har pokalkamp allerede på lørdag, og de stillede et ganske stærkt hold (også efter eget udsagn), der lagde godt ud i højt tempo.

Man kunne tydeligt se, at vi var lidt rustne i boldomgangen, men bortset fra at den nigerianske stopper, Leon Balogun, headede et hjørne lige over mål, så blev de ikke for alvor farlige i de første ti minutters spilovertag.

Den skotske Premiership-dommer Matthew MacDermid lagde en gæstfri linje, da han skånede Vavro for et gult kort, da han rev Fabio Silva i trøjen på midten af banen, og vi skylder i øvrigt at sige, at uden for banen var alle i og omkring Rangers FC særdeles venlige og imødekommende – og på banen blev der heller ikke spillet hårdt, selv om de bragte både tempo og intensitet, sådan som vi havde håbet på.

Og snart kom de nærmere vores mål, og både Todd Cantwell og Rabbi Matondo havde nærgående forsøg, inden sidstnævnte fik en ny chance, efter backen Ridvan Yilmaz erobrede den fra os på midten. Han spillede Matondo, og den walisiske kant trak lidt for uhindret ned mod feltet og sparkede bolden fladt i mål tæt op ad Grabaras ene stolpe.

Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Tanken strejfede, at det kunne blive grimt, hvis det blev ved på den måde i 90 minutter, og Rangers pressede fortsat ihærdigt på, og John Lundstram havde et langskud tæt forbi det ene kryds.

Men efter de første 15-20 minutter begyndte vi langsomt at arbejde os godt ind i kampen, og Jordan Larsson havde et udmærket fladt langskud, der strøg tæt forbi Jack Butlands mål.

Kort før den halve time havde skotterne tre hjørnespark i træk, men kom ikke til afslutning, og i stedet var Viktor Claesson tæt på at nå et fikst Jordan Larsson-chip i feltet, men fik ikke bolden helt under kontrol, og Jack Butland reddede hans forsøg.

Viktor Claesson
Foto: Rob Casey/SNS Group via Getty Images


Men pæne takter, der også kastede nogle københavnske hjørnespark af sig, alt imens Rangers mistede en del af den energi, de kom med fra start og også begyndte at smide nogle nemme bolde væk.

Fem minutter før pausen var det igen lige ved, at vi kom til noget i deres felt, men manglede lige det sidste og gik derfor til pause med 0-1 efter en halvleg, vi generelt kunne være udmærket tilfredse med, sådan som den udviklede sig.

Helt planmæssigt skiftede vi otte mand, og kun Ankersen, Vavro og Lerager fortsatte på et hold, der nu var: Dithmer – Ankersen, Vavro, Diks, Sørensen – Diogo, Oscar Højlund, Lerager – Roony, Oskarsson, Elyounoussi. Skotterne gjorde det omvendte og skiftede kun tre, for siden at skifte de øvrige otte efter en times spil.

Mohamed Elyounoussi
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


De lagde ud med en god kontrachance, hvor hverken Todd Cantwell eller indskiftede Scott Wright fik trykket af, men vi svarede snart igen med et par gode angreb, hvor Oskarsson headede et Sørensen-indlæg lige på den nye keeper i Rangers-målet, Robby McCrorie, og Ankersen blev også sat op til et langskud, som forsvaret blokerede.

Vi havde bolden en del og behandlede den fornuftigt, og efter en times tid fik vi en god dødboldmulighed, da Sørensen blev fældet uden for feltet, men Diogo sparkede bolden lige i den skotske mur.

Diogo Goncalves
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Kort efter blev Ankersen udskiftet med unge Cornelius Olsson, der tog sin vante plads i centerforsvaret, og Diks gik ud på højre back.

Det var efterhånden ikke til at se, at Rangers skal i alvorlig kamp på lørdag, mens vi har skal til Prag til den anden af vinterens seks testkampe, men de fik ny energi, da de efter 65 minutter sendte otte nye på banen.

Straks skabte de en stor chance, men indlægget lå en anelse for højt til PC’s tidligere ”frokostgæst” i Tivoli, Cyriel Dessers, som for et par år siden var på tale til et skifte til København…

Men bedst som man sad og ventede på, at de nu ville tiltvinge sig overtaget igen, så slog vi til i den anden ende, da Kevin Diks ved forreste stolpe headede et Sørensen-hjørne i nettet til 1-1.

Kevin Diks udligner til 1-1
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Glæden blev dog kortvarig, da Dessers lidt efter blev spillet fri i feltet af Ryan Jack og elegant chippede bolden over Andreas Dithmer, da han kastede sig ned i skuddet.

Et par minutter senere var Dessers tæt på at øge til 3-1, men i stedet gav endnu et københavnsk hjørne gevinst – denne gang med hjælp fra den unge Johnly Yfeko, der var uheldig at heade Sørensens hjørne i eget net.

Foto: Ian MacNicol, Getty Images


Da havde Emil Højlund afløst Lerager på midtbanen, og til sidst kom også Tristan Andrew ind for Vavro, så vi sluttede med 11 andre end de første.

Kort før slutfløjtet havde Rangers-keeperen lidt problemer med et fladt Roony-skud, og Emil Højlund headede også et hjørne i nettaget, så vi fik en ret livlig og underholdende afslutning på testkampen.

Det blev ved de 2-2 i en glimrende testkamp, som gav lige netop det, vi havde brug for på dette tidlige tidspunkt af forårets forberedelser. At vi så også fik et OK resultat gør det jo ikke dårligere, men kampen viste selvfølgelig også, at der er et stykke vej endnu – det havde også været mærkeligt andet!