Christian Sørensen

Rangers-FCK: Dagen derpå

Imponerende tilskuertal til testkamp
Med ca. 17.200 tilskuere på Ibrox blev gårsdagens opgør en af vores bedst besøgte træningskampe nogensinde. Klubben havde solgt flere pladser, men ligesom i København og mange andre steder, er der et vist "no-show", så det endelige tilskuertal bliver lavere, hvis man kun medtæller de faktisk fremmødte.

Vi skal 30 år tilbage for at finde flere tilskuere til en uofficiel FCK-kamp, da vi i januar 1994 deltog i TU Cup i Bangkok. En turnering for fire hold, hvor ca. 30.000 så, at vi slog Gremio 1-0 i semifinalen, og ca. 25.000 overværede finalen mod Nigerias landshold, som vi vandt 1-0 på et sent sejrsmål af Iørn Uldbjerg.

I 1997 var der ca. 15.000 tilskuere, da vi tabte 0-1 til Colo Colo under en vintertur til Chile, og nogenlunde samme antal overværede vores ”opvisningskamp” mod Real Madrid den 8. juni 1995 på La Rosaleda i Malaga, hvor spanierne vandt 2-0.

Til en uofficiel hjemmekamp er vores højeste tilskuertal 10.484, da Rangers besøgte Parken den 15. juli 2001.


Hvad sagde skotsk presse?
"Rangers gave themselves a timely lift ahead of their return to competitive action this evening when they held opponents - who have been the surprise package of the Champions League this season - to a commendable draw in a friendly at Ibrox." (The Herald)

"It was red-hot night of entertainment under the Ibrox lights as Rangers were held by a battling Copenhagen" (Daily Record).

"Twice Gers took the lead in the last friendly of their winter break but twice they were sucker punched by Copenhagen at set-pieces." (The Scottish Sun)

Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Brian Laudrup hyldet i pausen
”I had the best years in my career,” sagde Brian Laudrup, da han i går aftes blev interviewet i pausen på Ibrox Stadium, og det var ikke hans halve sæson i F.C. København, han hentydede til…

Brian har fortsat en høj stjerne i Rangers FC, hvor han også fejrede store triumfer i sine fire år fra 1994-98, inden han via Chelsea kom til København og fik 12 kampe i foråret 1999.

Han er en af fem spillere, der har spillet i både F.C. København og Rangers FC. De øvrige er Antti Niemi, Thomas Myhre, Jesper Christiansen og Libor Sionko.

Brian Laudrup
Foto: Gaston Szerman, FCK Media


Dæk-historie før afrejsen
Hvis du har fulgt med i vores liveblog i appen fra Rangers-turen, så ved du allerede, at truppens afrejse fra Kastrup blev forsinket en times tid. Ved et rutine-sikkerhedstjek af vores chartrede Boeing 737 fra Jettime fandt man et stort søm i et dæk på af hjulene under den venstre vinge!

Det må være kommet, da flyet landede i Kastrup fra sin seneste destination, men heldigvis har Jettime hovedkvarter i Kastrup, så de relativt hurtigt kunne rykke ud og skifte hjulet. Så har man prøvet det med…

Foto: Torkil Fosdal, FCK Media

 

To nye, gamle ansigter
To af de ”nye” ansigter, der fik spilletid i går, var Cornelius Olsson og Tristan Andrew – men det var ikke første gang, de var med omkring A-holdet.

Allerede den 6. oktober 2021 sad de begge (som U17-spillere) på bænken i en reserveligakamp mod FC Nordsjælland, men uden at komme på banen.

Det gjorde de til gengæld et halvt år senere, den 19. februar 2021, også i en reserveligakamp mod FC Nordsjælland, hvor Cornelius startede inde og blev afløst af Tristan efter en times spil.

Cornelius spillede senest alle 65 minutter mod Næstved den 18. juli 2023 – og i går kom både han og Tristan på banen i 2. halvleg.

Cornelius Olsson
Cornelius Olsson. Foto: Gaston Szerman, FCK Media

 

Tristan Andrew
Tristan Andrew. Foto: Gaston Szerman, FCK Media