Kampreferat: FCN vs. FCK

På et mål to minutter før tid lykkedes det danmarksmestrene fra F.C. København at sejre i rundens sene kamp med 2-1 over FC Nordsjælland. Àlvaro blev dagens helt med sin sene scoring, der overtrumfede Junkers udligning midtvejs i anden halvleg. At det overhovedet blev så tæt i Farum virkede unødvendigt, men da københavnerne kun formåede at score en enkelt gang ved Hoseth/selvmål i en første halvleg totalt domineret af udeholdet, så blev kampen alligevel tæt.

Ovenpå onsdagens opløftende sejr i PARKEN over AGF, var det ventet at samme elleve mand ville stille start i Farum. Det skulle dog vise sig ikke at holde stik, da Tobias Linderoth måtte trække sig grundet sygdom, hvilket gav plads til Ole Tobiasen, der dog indtrådte i centerforsvaret, mens Traoré blev skubbet op på den centrale midtbane, som erstatning for den svenske landsholdsspiller.

Seks gange tidligere har F.C. København og FC Nordsjælland tørnet sammen i landets bedste række med samme facit hver gang - tre point til københavnerne. Og jagten på den syvende sejr begyndte fantastisk for løverne, idet der kun skulle gå seks minutter førend tavlen blinkede første scoring ind. Det skete da Hoseth, som i kampen mod AGF i onsdag i selvsamme minuttal, fik en løs chance lidt udenfor feltet. Med favoritbenet tordnede nordmanden bolden mod mål, der efter en mindre reflektering strøg utageligt i kassen til herlig københavnsk føring. Dommer Kund Erik Fisker valgte dog at kreditere hjemmeholdets Jacob Rasmussen for målet.

Med målet satte københavnerne sig tungt på begivenhederne og kampens fortsættelse afslørede klar dominans af udeholdet. Med en oplagt Zuma i front haglede angrebene således ned mod Kim Chistensens mål og det kunne snildt være blevet til en scoring eller to yderligere på gode muligheder til Silberbauer, Nørregaard, Zuma og især Møller, men hjemmeholdet slap med skrækken.

Midtbanekonstellationen med Nørregaard og Traoré, der var stærkt medvirkende til at spille guldet på københavnske fødder i foråret, var en løbevillig og konstruktiv faktor i det velfungerende kollektiv, der endnu engang så backerne, Jacobsen og Christiansen, herligt aggressive og med overskud til at gå med frem og præge begivenhederne.

Med tanke på at det blot var en uge siden holdet underpræsterede mod BIF, var det herligt at observere den gejst og vilje der blev lagt for dagen i det nordsjællandske. Det gode spil burde også havde resulteret i endnu en scoring, men på en fremragende Møller-detalje, hvori han spillede sig selv fri i feltet med hælen, kiksede 32 sin flugtning mod mål.

Hjemmeholdet havde ikke meget at byde på i første halvleg. En halvløs chance til Dickoh efter et hjørnespark og en udmærket afslutning af Olsen var produkterne af den nordsjællandske offensiv, der blev holdt i kort snor af et koncentreret københavnsk centerforsvar.

Mod halvlegens slutning burde det være blevet til en fordobling af scoren, men på Hoseths fremragende dribletur og oplæg formåede Silberbauer kun at sende bolden himmelhøjt over i en ganske fordelagtig position foran mål. Dermed kunne holdene gå til pause med en alt for lille føring til udeholdet.

I denne måtte Zuma lade sig udskifte med en mindre skade og i hans sted trådte Jesper Bech. Om det skyldtes den manglende magi fra den sydafrikanske troldmand eller ej var det tydeligt at københavnerne trak sig længere tilbage på banen og ubevidst overladtes ligeledes store dele af initiativet til hjemmeholdet. Det gav en del spil på københavnernes banehalvdel og havde det ikke været for en fremragende redning af Kihlstedt efter godt ti minutters spil kunne FCN ved Tommy Olsen have udlignet.

Advarslen fra denne store chance var imidlertid ikke nok til at vække Løverne, der til stadighed lod hjemmeholdet om at være boldbesiddende og chanceskabende. På denne baggrund var det ikke overraskende at det midtvejs i halvlegen blev til den frygtede udligning, da Mads Junker pludselig stod fri i feltet og med lethed dirigerede bolden i mål med pandebrasken. En, på første halvleg bedømt, fuldstændig meningsløs udvikling på kampen, men ikke desto mindre en realitet, der i højere grad føltes selvskabt.

Udligningen medførte at udeholdet atter følte for at komme frem på banen i jagten på mål nummer to. Desværre antog opspillet langt fra samme højder som i første halvleg, hvorfor et par halvforkølede afslutninger af Hoseth og Bergvold tegnede de københavnske muligheder.

Med et kvarter tilbage blev Álvaro sendt på banen i stedet for norske Hoseth, i forsøget på at lægge den sidste offensiv ind. Umiddelbart havde indskiftningen ikke den store effekt, men bedst som man sad med fornemmelsen af en unødvendig remis, slog det brasilianske angrebses til med en scoring tre minutter før tid tæt inde under mål. Et rigtigt centerforwardmål, der skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Den vigtige scoring for både Álvaros selvtillid og F.C. Københavns pointjagt blev således punktumet for en kamp, der skaffede danmarksmestrene den anden 2-1-sejr på bare fire dage og den syvende sejr af lige så mange mulige over FC Nordsjælland i SAS Ligaen.

Tredje sejr i træk kan komme på lørdag, når Herfølge kommer til PARKEN, og med den opadgående kurve in mente ser det ud til at der er lysere tidere på vej for F.C. København.