Kampreferat: FCN vs. FCK

På en sen scoring af indskiftede Sibusiso Zuma kæmpede Byens Hold sig til en smal sejr over Farum på 1-0. Et opgør der havde F.C. København som det dominerende hold fandt således sin retfærdige udgang, hvilket 8.514 tilskuere overværede.

I forhold til opgøret mod AB i søndags havde cheftræner Hans Backe valgt fire ændringer i startopstilling. Tilbage efter en lang skadespause var Thomas Røll der erstattede Fredgaard på venstrekanten, mens Peter Christiansen og Christian Traoré i forsvaret afløste de karantæneramte Rooba og Svensson. I front var Peter Møller atter med, idet Todi Jónsson måtte melde forfald med en forstrækning i læggen.

Efter en lidt afventende start fra begge mandskabers side var det F.C. København, der overtog den totale styring af første halvleg. Bolden blev nydeligt spillet rundt i bevægelige trekanter, hvor specielt en godt arbejdende Pettersson hele tiden tilbød sig. Tilbagevendte Thomas Røll gled godt ind i spillet og midteraksen med Nielsen og Mykland lagde et tungt pres på Farums bagkæde, som ret beset bestod af otte-ti mand.

Den store overvægt i boldbesiddelse og spil ledte også til flere gode muligheder for Byens Hold i første halvleg. Røll testede efter et kvarters spil Jørgen Nielsen i Farum-målet med et fladt hårdt langskud, og chancer i den lette kategori blev det også til for Møller og Peter Nielsen.

Efter 25 minutters spil burde Byens Hold havde været foran. En fornem stikning fra Møller til angrebskollega Pettersson, medførte at denne slap fri med målmand Nielsen. Koldblodigt trak den lille svensker udenom og afsluttede også fint mod mål, men her stormede Rasmus Marvits til og fik pareret med skulderen på selve målstregen. På det efterfølgende hjørnespark var målstregen atter sidste stop, da altid farlige Zivkovic måtte se sit hovedstød afværget af manden på bagerste stolpe - Ulrich Vincent.

Farums offensiv er blevet rost meget i løbet af sæsonen, men i en første halvleg, hvor løverne var overlegne i alle spillets facetter, så man ikke meget til denne. Kantspilleren David Rasmussen forsøgte sig dog med et par dribleture og enkelte indlæg, ligesom han også stod for Farums bedste afslutning i halvlegen, da han headede blødt forbi mål.

Men da F.C. København ikke kunne slå kapital af stor boldbesiddelse, flotte opspil og anselige målchancer kunne pausen indfinde sig med stillingen 0-0 på tavlen, hvilket Farum så klart kunne være bedst tilfredse med.

Fra anden halvlegs start var det tydeligt at hjemmeholdets spillere havde fået en opsang af cheftræner Christian Andersen i pausen, for det var med en helt anden indstilling Farumspillere gik til sagen i de sidste 45 minutter. Kampen antog en mere jævnbyrdig karakter og spillere som Schultz og Tengbjerg havde begge muligheden for indledningsvist i halvlegen at bringe Farum foran, men Rabo i FCK-målet diskede op med redninger af høj klasse.

Trods Farums forvandling var det atter F.C. København, der fik tilkæmpet sig et lille overtag i kampen, dog uden at komme til de store chancer. Bisgaard sendte ikke desto mindre et lumsk skud afsted fra kantet af feltet mod en solblændet Jørgen Nielsen, men den tidligere Liverpoolkeeper boksede rutineret væk.

Som kampen skred frem indstillede man sig som tilskuer på et uafgjort resultat, men en forsmag på at dette kunne ændre sig, sørgede Hjalte Nørregaard for, da han fra sin position som højreback strøg med helt frem og leverede F.C. Københavns hidtil bedste chance i halvlegen, da han sendte bolden snært udenom Nielsens fingerspidser, men desværre også stolpen.

Men forløsningen var nær. Sibusiso Zuma, der tyve minutter før tid afløste Røll, fik kort efter Nørregaards chance, bolden serveret af en velspillende Pettersson og uden at tøve smækkede sydafrikaneren hårdt til læderet med vristen og fra 20 meters afstand strøg bolden uindtageligt i mål til enorm jubel på FCK-afsnittet bag målet. Jubel var der så sandelig også at spore hos spillere og trænerstab, men armene hurtigt ned for endnu fem minutter resterede af kampen.

Disse forløb dog uden væsentlige hjerteforstyrelser, og da dommer Knud Erik Fisker fløjtede af kunne alle med et løvehjerte strække armene i vejret og konstatere at Byens Hold atter, om ikke andet for en stund, genindtager førstepladsen i SAS Ligaen.

Næste opgave er søndag den 18. maj, hvor Viborg kommer på besøg i PARKEN.