Kampreferat: FCM vs. FCK

Enevælde

F.C. København viste sig som sande konger i aftenens royale returopgør på heden. FC Midtjylland blev således sendt i gabestokken med et svigende nederlag på hele 4-0 i egen hule foran 5.285 tilskuere. Peter Ijeh scorede to kasser, mens Silberbauer og Kvist fulgte op. De forsvarende skandinaviske mestre er dermed klar til titelforsvaret i PARKEN, hvor finalen afvikles om to uger.

Velmenende jysk start

De forsøgte sig ellers de kåde ulve, der med bannere i ryggen påtrykt skriften 2-0, måske have færten af at de ikke var umuligt at indhente gæsternes føring fra den første kamp. En mandskabsrig offensiv blev i tråd med dette, sat ind fra første fløjt, men de åbne chancer udeblev for værterne, selvom der var tilløb til det.

Derimod var det københavnerne der først stod for en afslutning, da Gravgaard med et hårdt hovedstød efter hjørne sendte bolden uden om stolpen.

Muligheden blev afløst af et par tilbud til Dennis Sørensen, Frank Kristensen og unge Agtebu, men rigtig truet virkede Jesper Christiansen og Co. nu ikke og det virkede som om at indehaverne af det royale trofæ havde udmærket styr på løjerne.

Ijeh show

Midtvejs i halvlegen fæstnede gæsterne - med en højst iøjefaldende Peter Ijeh i spidsen – yderligere grebet om kampen. Optakten til dette var et frispark fra Linderoth, som Hutchinson nåede højest til inde i feltet. Præcist blev bolden serveret for Ijeh inde i det lille felt, og uden de store problemer dirigerede nigerianeren læderet i nettet med pandebrasken.

Målet forstærkede indtrykket af en gedigen københavnsk indsats og offensiven virkede skarpe og direkte i indslagene. Et par kvikke træk af Ijeh fem minutter efter føringsmålet resulterede i et knaldhårdt spark på stolpen af den tidligere Malmø-og Gøteborgspiller og kimen til total dominans af  københavnerne var for alvor lagt.

Endnu bedre blev det imidlertid to minutter senere, da Ijeh smart hoppede over en hård aflevering fra midtbanen, med det resultat at Silberbauer højst overraskende for midtjydernes forsvar pludselig var alene med Anders Rasmussen. Isnende kold udnyttede Silber det store tilbud og med en fladt skud under den fremstormende keeper, var der dobbelt op for løverne.

Dermed var midtjydernes udmærkede start på kampen for alvor punkteret, og resten af halvlegen stod der udelukkende København på. En groggy jysk modstander kunne således kun se på, at gæsterne gjorde, hvad der passede dem og et par minutter inden sidebyttet blev det endnu værre for Erik Rasmussens tropper. Flotte detaljer af Bergdølmo og Bergvold på venstrekanten var optakten til Peter Ijehs mulighed fem meter udenfor feltet. Med selvtilliden i top bragede den brandvarme angriber bolden i kassen på en halvflugter, der tog indersiden af stolpen og derefter i mål.

Hu-hej det gik stærkt på heden og knap var notesblokken opdateret med Ijehs scoring, førend selv samme spiller igen satte sig i positiv fokus. Det skete da Ijeh elegant afrundede sit one-man-show ved at spille angrebsmakkeren Pimpong helt alene med Anders Rasmussen med en eminent hæl-aflevering. Desværre stod afslutningen ikke mål med oplægget, og de skræmte ulve slap for yderligere mål i mod sig i denne omgang.

Ingen slinger i valsen

Med resultatet fra den første kamp og stillingen efter første halvleg på SAS Arena i ryggen var trygheden til at tage at føle på forud for anden omgang.

Boltre sig i disse trygge rammer fik Thomassen og Kvist lov til, idet begge spillere efter pausen kom banen frem for Silberbauer og Hutchinson, hvilket medførte at Hangeland rokerede op på midtbanen.

Og lad det bare være sagt med det samme; Det blev en anden halvleg helt uden slinger i valsen for de flot spillende københavnere.

Defensivt som offensivt var gæsterne i tanke, fysik, pasningsspil –you name it – værterne komplet overlegne og nogen trussel var de tandløse ulve på intet tidspunkt.

Derfor var det helt efter bogen, at det blev til endnu en scoring til Ståles tropper, og sidste fod på bolden havde indskiftede Kvist, da den unge midtbanespiller fik chancen på en løs bold i feltet efter et hjørnespark. Via en chanceløs forsvarsspiller på stregen strøg bolden hårdt i mål og løvernes fjerde og Kvists første i den hvide trøje var en kendsgerning.

Efter scoringen var der for alvor dømt cruise-control og uden forstyrrelser styrede københavnerne sikkert sejren hjem. Med samlet 7-1 var der aldrig tvivl om det samlede avancement, der nu betyder at F.C. København er klar til det endelige titelforsvar, når finalen afvikles om to uger i PARKEN.

Ståle Solbakken:

- Resultatet taler for sig selv. Det var en gennemført kamp fra vores side. Vi var solide defensivt og opfindsomme offensivt. Jeg er mest glad for at vi holdt nullet efter vi har sluppet mange mål ind i de seneste kampe. Peter Ijeh gør det som han skal i dag – nemlig score mål. Pimpong arbejder forbilledligt i angrebet i løbet af hele kampen.

Peter Ijeh:

- Det var en god kamp. Vi spillede godt og holdt bolden i egne rækker. Jeg bliver bedre fra kamp til kamp, og jeg skal bare blive ved med at arbejde hårdt for det. Jeg har været ude længe og prøver nu at finde tilbage til mit gamle jeg.

Michael Gravgaard:

- Det er aldrig let selvom det godt kunne se sådan ud i dag. Vi får en god start og tvinger FCM frem på banen hvilket vi udnytter. Det var en meget vigtig kamp for os og vi fik tanket noget selvtillid. Vi holder nullet og scorer mange mål – meget mere kan man ikke bede om til trods for at jeg stadig synes vi kan blive bedre i vores pasningsspil og vores boldomgang. Det bliver spændende med endnu en Royal League-finale til F.C. København.