Kampreferat: FCM vs. FCK

I en chancespækket og underholdende kamp måtte F.C. København i dag sande at holdets flotte udebanestime blev bremset. På et mål fem minutter før tid af Zidan lykkedes det midtjyderne at sejre 2-1 og dermed sætte en midlertidig kæp i hjulet på de københavnske titeldrømme, der oven i købet blev sat yderligere tilbage af skader hos Zuma, Albrechtsen og Jacobsen. 11.500 tilskuere overværede den seværdige kamp i Herning der målmæssigt blev skudt i gang af henholdsvis Frank Kristensen og Jesper Bech.

Cheftræner Hans Backe kunne i dagens kamp atter råde over Sibusiso Zuma, hvilket kostede Michael Silberbauer pladsen. Sydafrikaneren indtrådte i front, mens stjerneskuddet, Jesper Bech, rykkede ned som venstremidt. På midtbanen var der genvalg til Traoré og Nørregaard, mens Bisgaard indtog højremidt.

F.C. København har på det seneste vist flotte takter, senest med avancement til årets pokalfinale og en solid pointhøst i SAS Ligaen - især på udebane. Holdet har stort set været det samme hver gang og mens etablerede spillere som Santos, Albrechtsen, Svensson og Bisgaard har leveret varen, har F.C. Københavns hold også været kendetegnet af at tre unge spillere i Bech, Nørregaard og Traoré virkelig har vist deres værd for holdet.

Samlet har holdet derfor vist en fornem formkurve, hvilket i dag skulle stå sin prøve mod FC Midtjylland, der siden indflytningen på det nye flotte stadion i Herning har imponeret med tre hjemmesejre af tre mulige, i hvilke ikke mindst boldkunstneren Zidan har vist forrygende offensive takter med ikke mindre end ni scoringer.

Det var nu ikke den unge egypter der kom først i fokus i dagens kamp, men derimod angrebskollega Frank Kristensen, der ubehageligt leverede en vaskeægte chokstart til gavn for hjemmeholdet. Det skete da Farlige Frank steg til vejrs på et hjørnespark efter blot to minutter og headede bolden bagover og ind i mål i en situation, hvor Kihlstedt ikke nåede op med boksehandsken. Optakten til målet kunne der stilles spørgsmålstegn ved, idet der fejlagtigt blev dømt hjørnespark til midtjyderne, men kendsgerningen ikke til at ændre.

Den eksplosive start på opgøret blev i den grad toneangivende for kampens videre færd. Københavnerne forsøgte ihærdigt at rykke spillet op på FC Midtjyllands banehalvdel og i front virkede både Álvaro og Zuma tændte. Det gav efter ti minutter en god mulighed til brasilianeren, hvis hovedstød tæt inde ved mål dog manglede det sidste vitamin. Det gjorde Zumas hårde afslutning kort efter ikke, men her var den gal med den sidste præcision.

Midtjydernes tidlige scoring lagde omvendt ikke en dæmper på hjemmeholdets angrebslyst, hvorfor forestillingen virkelig appellerede til de flotteste gloser spillet kan fremavle. Med små tyve minutter spillet var det denne gang københavnerne, der i den grad var heldige med ikke at komme bagud, da Pimpong fra nært hold headede på mål, men en god refleks af Kihlstedt resulterede i at bolden prellede af på stolpen.

Som antydet kom det flotte spil, de imponerende tekniske detaljer og chancerne nærmest som perler på snor i dagens kamp, der inspirerende bølgede frem og tilbage. Næste store chance stod der derfor F.C. København på og såmænd om det ikke gav bonus ved ingen ringere end Jesper Bech, da han midtvejs i halvlegen modtog en tværpasning fra Bisgaard, hvorefter Bech med vanlig præcision sparkede til læderet først gang med højre inderside, der strøg hårdt og uden chance for Skov-Jensen i mål.

Knap var bolden givet op igen førend det atter brændte på nede i det midtjyske straffesparksfelt. Omtrent 40 sekunder efter Bechs mål knaldede Bisgaard således bolden på stolpen i endnu en angrebsrus, men hjemmeholdet slap med skrækken, hvilket de også gjorde kort efter da Zuma ekvilibristisk og efter et par jongleringer fyrede af fra kanten af feltet, blot for at se bolden stryge uden om en lamslået Peter Skov-Jensens ene målstolpe.

Fem minutter før halvlegsfløjtet drattede samme Zuma til jorden efter en kort sprint og konklusion desværre lysende klar; Game Over for sydafrikaneren, der med en tydelig fibersprængning tilmed må dømmes meget tvivlsom i resten af foråret. Ærgerligt for Zuma og F.C. København, idet sydafrikaneren virkelig havde givet prøver på sin enorme kunnen så langt i kampen. I Zumas sted indtrådte Møller.

Symptomatisk for første halvleg afsluttede de to hold med hver en god chance til henholdsvis Hjalte Nørregaard og Thomas Rathe, men i begge tilfælde stod de to holds målmænd flot og effektivt i vejen.

Efter pausen fortsatte de flotte takter og indledningsvist var det midtjyderne, der var tættest på føringsmålet, men både Claus Madsen og Zidan måtte se deres afslutninger blokeret.

Herefter fik københavnerne med to meget iøjnefaldende centrale midtbanespillere i Nørregaard og Traoré for alvor fat og spillet blev rykket væsentligt tættere på Skov-Jensens mål. Det gav et par afslutningsmuligheder til Bech og Bisgaard, men det var nu Traoré, der var klart tættest på, da han tæt inde ved mål blev spillet fri af Møller, men "Theos" afslutning nærmest for ren og lige i hænderne på keeperen.

Trods det københavnske overtag bed ulvene godt fra sig i kontrafasen, hvor Zidan, Claus Madsen og Pimong gik godt ned i banen og var med til at starte angrebene. I det 65. minut var det dog en misforståelse mellem Kilhlstedt og Albrechtsen, der førte til midtjydernes næste store chance, men Pimpong formåede ikke at sende bolden i det tomme net i en kombination af manglende skarphed og en spids vinkel.

Med fine dybdeløb lykkedes det i sidste runde Hjalte Nørregaard af score to mål og samme flotte ryk præsterede Nørregaard igen i dagens kamp. Det burde et kvarter før tid også havde resulteret i mål, da Bisgaard og Álvaro med kvikt opspil fandt fremstormende Nørregaard, men Skov-Jensen hev en af mange gode redninger frem. I det hele taget viste Nørregaard både fight og godt overblik, og han må virkelig siges at være ved at udvikle sig til en nøglespiller på det københavnske mandskab.

Minutter efter kopierede Frank Kristensen og Zidan københavnernes flotte opspil og her havnede bolden hos indskiftede Nikolai Jørgensen, der sendte læderet på ydersiden af stolpen. De to situationer beskrev egentlig meget godt det afvekslende og underholdende spil dagens aktører leverede i dag.

Mod slutningen af kampen måtte først Jacobsen og dernæst Albrechtsen lade sig udskifte med ubelejlige skader, og det skulle vise sig at blive skæbnesvangert for løverne. I en del rokeringer, hvori Bisgaard røg ned som højreback, skete der således det tragiske at en personlig fejl af Bissen ledte til en FCM-scoring blot fem minutter før tid. Snarrådigt opfangede Zidan den kiksede tilbagelægning, hvorefter han ingen problemer havde med at afdrible Kilhstedt og score i det tomme mål.

Unægtelig en bet for de københavnske titeldrømme, og da det ikke lykkedes for løverne, trods flere gevaldige chancer i slutningen til Todi, Møller og ikke mindst en pivende fri Tobiasen at udligne den jyske føring, måtte det konstateres at 19. SAS Liga-udekamp blev endestationen for den flotte rekord.

Der er dog mulighed for oprejsning allerede på torsdag, når Brøndby IF kommer på besøg i en udsolgt PARKEN.