Kampreferat: FCM vs. FCK

F.C. KØBENHAVN TABTE TIL FC MIDTJYLLAND

F.C. København havde brug for et godt resultat i Herning, men måtte gå fra banen på MCH Arena med et 1-0 nederlag til FC Midtjylland. Målet blev sat ind i det 66. minut af Danny Olsen direkte på frispark fra en spids vinkel. F.C. København dominerede 1. halvleg, mens 2. halvleg var mere lige. F.C. København og trænerteamet satte Andreas Cornelius og Mustafa Abdellaoue ind for at udligne føringen, men trods et pres i de døende minutter endte kampen uden FCK-scoringer.

F.C. København havde valgt at lave et par ændringer i startopstillingen i forhold til sidste Superliga-kamp mod SønderjyskE. Sölvi Ottesen var tilbage i startopstillingen på bekostning af Kris Stadsgaard. På venstre midtbane fik Martin Vingaard chancen fra start, ligesom Thomas Kristensen erstattede Christian Grindheim på midtbanen.

Det blev en begivenhedsrig halvleg med momentvis rigtigt fint spil, flere chancer og hele seks advarsler – fordelt med tre til begge hold. For F.C. København var det Thomas Kristensen, Dame N’Doye og Ragnar Sigurdsson, der blev noteret i dommer Kehlets sorte bog.

Første afslutning tegnede F.C. Københavns Dame N’Doye sig for. Martin Vingaard erobrede bolden midt på banen og afleverede til Santin, der lå mellem to FC Midtjylland-forsvarere, som måtte begå frispark. N’Doyes forsøg gik forbi muren, men keeper Jonas Lössl havde ingen problemer med at redde bolden.

I den anden ende af banen stod Johan Wiland - og heldigvis for det. Efter godt syv minutter gik Danny Olsen til baglinjen og lagde den skråt bagud til Midtjyllands forreste angriber Nworuh, som hårdt presset fik afsluttet tæt under mål. Wiland lavede dog en fin refleksredning og fik sendt bolden til hjørne.

EM-aktuelle Jakob Poulsen var den næste til at teste FCK-keeperen, da han et par minutter senere satte et godt langskud af sted mod Johan Wiland. Selvom bolden blev rettet af undervejs, så den ligeledes EM-aktuelle målmand ud til at have fuld kontrol over situationen.

I det hele taget var der masser af afslutninger mod begge mål. I det 11. minut fik Christian Bolaños bolden i højre side og med et par fine driblinger omkring venstrebacken Jesper Juelsgård, fik han mulighed for at sende et skud mod målet, hvor Jonas Lössl med en fodparade fik dirigeret bolden til hjørne.

Også F.C. Københavns og Superligaens topscorer Dame N’Doye ville lege med. Sölvi Ottesen slog en fin aflevering op mod senegaleseren, der tog bolden ned med brystet og hamrede den mod målet. Bolden gik i sidenettet, og Løverne fik hjørne.

Herefter skulle vi hen til det 33. minut, før Løverne igen pressede sig på for et føringsmål. Claudemir modtog bolden højt oppe i højre side, og med et fladt indlæg fandt han César Santin på forreste stolpe. Santin fik afsluttet med sin venstre inderside, men forsøget blev blokeret til hjørnespark. Fint brasiliansk samarbejde.

Henimod slutningen af halvlegen fik N’Doye og Sigurdsson deres gule kort med blot ét minuts mellemrum. N’Doye for at forsøge en afslutning i betænkelig nærhed af Juelsgårds hoved, og kort efter begik Sigurdsson frispark foran feltet. Selvsamme Jesper Juelsgårds frisparksforsøg sad dog midt i målet, og Wiland lignede endnu engang sikkerheden selv.

Mere skete der ikke i 1. halvleg. 0-0.

2. halvleg udviklede sig bestemt ikke efter Løvernes ønske.

Halvlegens første scoringsmulighed kom i det 52. minut, da FC Midtjyllands Rilwan Hassan modtog en aflevering fra Izunna. Overfor Lars Jacobsen trak nigerianeren ind i banen og sendte et kvalificeret forsøg mod FCK-målet. Johan Wiland måtte give en ripost, men var selv hurtig over den og fik kontrol på bolden akkurat foran Jude Nworuh.

Bare to minutter senere var der igen en pludselig opstået chance til FCM. Jesper Juelsgård servede en høj bold ind i feltet og højest kom Erik Sviatchenko, der under hårdt pres af Wiland og Ottesen dog ikke kunne få retning på sit hovedstød, der gik i en blød bue over mål.

F.C. København bed dog også fra sig. Christian Bolaños og Lars Jacobsen kombinerede frækt i højresiden og fik spillet sig godt fri af FC Midtjylland-forsvaret. Dame N’Doye var ikke markeret inde foran mål, men Lars Jacobsens knaldhårde indlæg var svært at håndtere, og senegaleseren fik derfor ikke ram på sin afslutning.

I det 64. minut fik Sölvi Ottesen gult kort for et hårdt frispark mod Jakob Poulsen i FC Midtjyllands venstreside. Mens Danny Olsen lagde frisparksbolden til rette, skiftede CV og trænerteamet Pierre Bengtsson ud og satte Bryan Oviedo ind.

På trods af at frisparket var begået blot et par meter fra sidelinien sparkede Danny Olsen i det 66. minut bolden fra en spids vinkel henover venner og fjender. Johan Wiland var kommet en smule på halvdistance, og så sejlede bolden i mål ved bagerste stolpe. 1-0 til FC Midtjylland.

I et forsøg på at fremtvinge en udligning blev Andreas Cornelius sat på banen i det 73. minut i stedet for Thomas Kristensen, og otte minutter senere erstattede Mustafa Abdellaoue angrebskollega César Santin oppe foran.De offensive udskiftninger satte FC Midtjylland under et mindre pres i de døende minutter, og det gav F.C. København to gode frisparksmuligheder umiddelbart uden for hjemmeholdets felt.

I det 83. minut lavede Christian Bolaños en god sparkefinte og blev nedlagt af Erik Sviatchenko. Dame N’Doye tog det direkte frispark, men måtte se sit forsøg gå snert forbi stolpen.

I overtiden var det så Martin Vingaards tur til at forsøge sig på frispark. Skuddet havde både fart og retning, men blev akkurat ramt af en FCM-forsvarer i muren og gik til hjørne.

Mere blev det ikke til for F.C. København, der måtte se sig besejret 1-0 af FC Midtjylland.