Kampreferat: FCK vs. Vib

Der blev i dagens kamp sat et midlertidig stop for F.C. Københavns formidable forårsstart, da Viborg FF med enkle midler formåede at sejre på mål af Imants Bleidelis i anden halvleg. Flotte 24.288 tilskuere overværede kampen i en solbeskinnet PARKEN.

Trods en brækket hånd kunne cheftræner Hans Backe råde over Álvaro Santos i angrebet, hvor han i forhold til onsdagens pokalkamp afløste Peter Møller. Midtbanedirigenten Thomas Røll var også klarmeldt til dagens kamp og indtrådte på den centrale offensive midtbane position. Sidst men ikke mindst var Kihlstedt tilbage på mål.

F.C. København har i dette forår vist sprudlende takter, hvilket har resulteret i to SAS Ligasejre og avancement til kvartfinalerne i pokalturneringen. Især det offensive spil har været i øjenfaldende, hvor spillere som Røll, Zuma og Álvaro har udmærket sig. Med i denne gruppe må imidlertid også regnes Martin Bergvold, der med gode ryk, præcise afleveringer og to scoringer har sat sit præg på løjerne.

Og formstærke Bergvold fortsatte med imponere fra start i dagens kamp. Med sine efterhånden velkendte dribleture rev han indledningsvist venstresiden flot op - dog manglede indlæggene den sidste præcision.

Rent chancemæssigt producerede københavnerne en hel masse af de halve, mens det gennemspillede angreb og 100 % chancen manglede i en første halvleg, der stod F.C. København på. Men tegningen til noget stort lå og lurede og især samspillet mellem Zuma og Álvaro var en fornøjelse at følge. Desværre brillerede de to herrer lidt for langt fra straffefeltet selvom et saksespark fra Zuma udenfor feltet var flot, men igen kun halvfarligt.

Viborgs medrejsende fans kom et kvarter for sent til kampen, men de kunne som sådan være blevet væk i hele første halvleg, hvis de vel at mærke var kommet for at se Viborg præstere noget offensivt. Der var sandt for dyden ikke meget at komme efter på denne konto, og det der var tog hjemmeholdets defensiv sig af, hvor især anfører Bo Svensson virkede koldblodig i alt, hvad han foretog sig. Med Viborgs tilbagetrukne spillestil kunne man dog godt havde ønsket at backerne var kommet mere med frem for at lægge det optimale pres på modstanderne og skabe de nødvendige om ikke overtalssituationer (dertil pakkede viborgenserne sig for meget) så overraskelsesmomenter.

Mod halvlegens slutning kom hjemmeholdet tættere på den forløsende scoring. Det skete da Bergvold på en løs chance sendte bolden i sidenettet og siden hen trykkede Álvaro af uden for feltet i en situation, hvor man nok må sige at en aflevering til en fri Silberbauer lå lige til højrebenet...

Herefter indtraf pausen, hvori stand-uperen og tryllekunstneren Rune Klan optrådte med et "magisk" forsvindingsnummer midt på plænen. Desværre skulle dette trick, der nærmere var komisk end fascinerende, vise sig at blive synonymt med F.C. Københavns spillernes indsats i anden halvleg, simpelthen fordi hjemmeholdets magi og tro på egne evner forsvandt i forårsluften.

Det startede ellers så lovende for Byens Hold i anden halvleg, der efter blot fem minutter fik tilkendt et straffespark begået mod Michael Silberbauer. Den nyudnævnte anfører Bo Svensson tog ansvaret i egne fødder, men desværre for ham og F.C. København var afslutningen ikke skarp nok og Jesper Christiansen, der generelt spillede en god kamp, kunne afværge.

Det brændte straffespark var samtidig startskuddet til en periode, hvor københavnerne gik ned i tempo, ligesom det idérige opspil første halvleg og starten af anden havde budt på pludselig var en saga blot. Langsomt og helt unødvendigt lukkedes Viborg derfor ind i kampen, der på dette tidspunkt grænsede til det åndsfortærende.

Lidt skub i sagerne satte Álvaro dog midtvejs i halvlegen, da han vristede sig fri i feltet, men hans afslutning i en favorabel situation hoppede uden om mål.

Minutter efter blev Møller indskiftet i stedet for Zuma og efter blot ti sekunder leverede "32" sit livs vel nok hurtigste assist. Desværre var afleveringen bagudrettet og lynsnart opfattede gæsternes Søren Frederiksen dette og stormede ned mod Kihlstedt. Efter et par driblinger nede i feltet afsluttede Frederiksen, men forsøget blev afværget blot for at ryge over til Bleidelis, der fik hakket læderet i kassen til 1-0 føring til de grønblussede.

Målet fik Backe til at reagere med en dobbeltindskiftning af Bisgaard og PC i stedet for en temmelig anonym Thomas Røll og venstrebacken Lars Jacobsen. Desværre udeblev effekten af dette, og de mange bløde bolde der blev hældt ind i feltet i kampens sidste tyve minutter grænsede nærmest til det trivielle, selvom en enkelt var ved at give bonus, da Álvaro headede mod mål.

Tydeligt var det i al fald at Viborg med rimelig enkle midler formåede at forsvare sig bagude og lukke af for københavnernes mere og mere desperate angreb. Samtidig lurede udeholdet på kontra og trods en stor chance på et Møller-skud, der blev rettet af, var Viborg tættere på 2-0 end københavnerne på 1-1, da først Tchoutang og dernæst Bleidelis fyrede af i kampens slutminutter.

Dermed gentog Viborg sejren fra sidste forår, men som alle nok samtidig erindrer lykkedes det alligevel F.C. København at blive danske mestre i sidste ende, så håbet og muligheden lever bestemt!

Herefter indtraf pausen, hvori stand-uperen og tryllekunstneren Rune Klan optrådte med et magisk forsvindingsnummer midt på plænen. Desværre skulle dette trick, der nærmere var komisk end fascinerende, vise sig at blive synonymt med F.C. Københavns spillernes indsats i anden halvleg, simpelthen fordi hjemmeholdets magi og tro på egne evner forsvandt i forårsluften.