Kampreferat: FCK vs. OB

På flot fight og tre backers initiativer lykkedes det til aften F.C. København at besejre OB i Dong Cuppens 1. semifinale med cifrene 3-1. 14.224 tilskuere var i PARKEN og de fik serveret flotte mål og gnistrende nærkampe i en sand pokal-fight.

Cheftræner Hans Backe gav i aftenens kamp plads til Christian Traoré på den centrale midtbane, mens to-målsskytten fra i søndags, Jesper Bech, var placeret som frontangriber ved siden af Álvaro. På bænken var det interessant at notere at sydafrikanske Elrio van Heerden for første gang i karrieren var med i truppen.

Efter seks SAS Ligakampe, hvoraf fem har resulteret i sejre, var det i aftenens kamp tid til at flytte fokuspunktet for en stund og koncentrere indsatsen om at skabe et så godt udgangspunkt som muligt inden returopgøret om fjorten dage i Odense. Backes tropper har resultatmæssigt levet op til forventningerne i forårets kampe, men som det blev kraftigt påpeget af Cheftræneren selv efter anden halvleg mod AB i søndags, har der været perioder, hvor spillet ikke har levet op til forventningerne.

Derfor var det interessant at overvære i aftenens kamp om spillerne havde taget dette budskab til sig. En tydelig indikation af at dette var tilfældet, fik man såmænd allerede efter blot 90 sekunders spil. Her spillede Bisgaard en bold i dybden til en fremstormende Ole Tobiasen, der fortsatte sit løb ind i feltet. Her kom OB'ernes store og lidt kluntede Fernando Derveld ulovligt i vejen, hvorefter Milton dømte straffe. For tredje gang i træk trådte Álvaro til og uden nogen som helst former for tøven, udplacerede brasilianeren køligt Onyszko i målet. En sand drømmestart af hjemmeholdet og dejligt var det at konstatere at en af F.C. Københavns backer med et godt ryk var ophavsmand til spillets største dødboldschance.

I det hele taget lagde københavnerne en godt fightende indstilling for dagen. Der er blevet talt meget om OB'ernes fysiske styrke, men den matchede - endsige overtrumfede - hjemmeholdet til fulde i aftenens kamp. Et udtryk for vilje og en understregning af at spillerne havde taget Backes kritiske ord til sig.

Med OB's øjeblikkelige placering som nummer fire i SAS Ligaen og med seks point op til den andenplads, der giver kvalifikation til UEFA Cuppen, var det på forhånd konkluderet at årets DONG Cup med den gevinst en finalesejr medfører, har endog meget stor betydning for den fynske klub.

Jagten på denne gevinst blev naturligt sat tilbage af københavnernes tidlige scoring med den efterfølgende forvirring dette skaber, men efter den første halve time var der ikke noget der indikerede at OB'erne var kommet til PARKEN for at skabe et resultat i form af sejr eller uafgjort, Vist var fynboerne fælles om boldbesiddelsen med københavnerne, men dette udmøntede sig ikke i noget konkret fra de blåstribedes side. Fynboernes situation blev heller ikke forbedret, da både Gaxe og Stokholm i det 6. minut blev præsenteret for det gule kort med den dæmper dette som regel medfører.

Første halvleg var nøgternt set en chancefattig omgang. Jesper Bech havde et par udmærkede forsøg, mens OB en enkelt gang i de første 44. minutter fik testet Kihlstedt. Det blev der i midlertid lavet om på et minut inden pausen. Her fik Miti en dobbeltchance, som i første omgang blev afværget af en sprællemands-hoppende Kihlstedt, mens Miti's andet forsøg tilsyneladende blev klaret af Tobiasen på stregen. Dette var i al fald hvad tilskuere og dommer Kim Milton så, men ikke liniedommer Jens Larsen, der kontroversielt dømte mål. Dette medførte stillingen 1-1 ved pausen, hvilket OB'erne kunne være mest tilfredse med.

I københavnernes forsvar gjorde Lars Jacobsen sig udmærket bemærket i første halvleg. Mod sine gamle holdkammerater kom Jacobsen mere med frem i det offensive spil, hvor han med flere gode initiativer var med til at lægge pres på. Fra anden halvlegs start fik Jacobsen yderligere lejlighed til at vise sine offensive kvaliteter, idet han blev rykket frem som venstremidt, da Traoré måtte lade sig udskifte i pausen med PC, der dermed indtrådte på sin naturlige plads som venstreback.

Søndagens helt, Jesper Bech fik en gylden mulighed for at kopiere københavnernes flotte start på første halvleg, da han få minutter inde i anden smukt blev spillet fri af Silberbauer. Uheldigvis overplacerede Bech 100 % chancen, men igen fik han vist at han er en spiller med næse for at være på det rette sted det rette tidspunkt.

Et mønsterangreb fremført af Álvaro og Bisgaard få minutter efter Bechs afbrænder fjernede dog hurtigt ærgrelsen over denne, i det endnu en back - denne gang PC - tog det lange løb med op i feltet, hvor han fik bolden serveret af Bisgaard. Som en smuk finish på det flotte opspil sparkede PC bolden kynisk i kassen med favoritbenet og bragte dermed Byens Hold på fortjente 2-1.

I det hele taget leverede hjemmeholdet en god dedikeret indsats, der som i første halvleg også bød på intense og hårde nærkampe i anden. Forskellen på de to halvlege var den at københavnerne efter pausen også formåede at vise noget af det direkte og målsøgende spil holdet ved lejlighed har vist. På den anden side gik også OB'erne godt til stålet om end det kneb lidt mere med det fremadrettede spil.

Københavnernes mere og mere tydelig dominans resulterede i flere gode muligheder, hvor først Lars Jacobsen trykkede af udefra, mens en liggende Bech helt inde i målfeltet fik sendt et skud af, der tvang Onyszko i OB-målet til at hive vaskeægte klasseredning frem.

Det så godt ud i PARKEN til aften og til at sørge for yderligere begejstring trådte Lars Jacobsen til. Med et lille kvarter tilbage af kampen modtog den tidligere OB-spiller bolden et godt stykke udenfor feltet på sin position som venstremidt. Og minsandten om Jacobsen ikke valgte at trykke af, hvorefter bolden sejlede i en herlig bue udenom OB-keeperen. En klassescoring af Jacobsen, der dermed for alvor fik lukket munden på de OB-tilhængere, der havde forfulgt deres tidligere yngling gennem hele kampen, med ord der ikke gør sig på tryk.

I slutfasen sendte OB'erne garderhøje Michael Hemmingsen fra de bagerste rækker op i angrebet for at fremtvinge en reducering, men det var nu ikke ham der fik OB'erne til at vejre falsk morgenluft, men derimod SAS Ligaens topscorer Steffen Højer, da denne sendte bolden i kassen med ti minutter tilbage, blot for at konstatere at målet blev annulleret grundet frispark forinden. Det var det tætteste fynboerne kom en reducering, der også ville have givet et forkert billede at kampen.

Med en 3-1 sejr og godt fightende spil af F.C. København efterlod hjemmeholdet sine mange fans med en rar og optimistisk fornemmelse i kroppen, der lover godt for det fortsatte program i både SAS Ligaen og Dong Cuppen. Drømmen om "The Double" lever fortsat.

Allerede på søndag spiller F.C. København ball i PARKEN igen. Det sker når Herfølge kommer på besøg i rundens sene kamp kl. 17.35.