Kampreferat: FCK vs. OB

Så var den der. Altså pokalfinalen. Kampen som alle hold vil kæmpe for at få lov til at deltage i.

I år var det som bekendt F.C. København og OB der skulle kæmpe slaget i PARKEN. FCK havde derfor fordelen fot at spille på hjemmebane selvom kampen officielt blev afviklet på neutral grund.

Og at de ikke var hjemmebane i denne kamp kunne tydeligt ses efter kun 12 minutter, hvor "gæsterne" fra OB var kommet foran 2-0 efter en misforståelse mellem Albrechtsen og Kihlstedt efter ti minutter. Det udnyttede Søren Berg til at bringe OB i front. Kun to minutter senere øgede Dennis Siim på et flot langskud.

Derfra var de op ad bakke for Byens Hold. OB kunne slappe af. Alligevel virkede OBerne ikke tilfredse med den tidlige to måls føring; de fortsatte deres fremdrift.

F.C. København var derimod ikke kommet ordenligt i gang, men skabte alligevel et par gode chancer. Christian Lønstrup burde blandt andet have reduceret efter godt 20 minutters spil. Anføreren skød dog langt over fra tæt hold.

Resten af halvlegen blev meget lige. Ikke de store chancer men megen fight. Kampen udviklede sig dog aldrig til at blive hårdt spillet.

De sidste 45 minutter blev meget logisk et hårdt pres mod OBs mål. F.C. København sad hårdt på kampen, mens OB levede på kontrastød. Heldet var heller ikke med FCK, da først Peter Møller afsluttede på undersiden af oveliggeren, og lidt senere var de Lønstrup der også afsluttede på overliggeren direkte på frispark.

Hans Backe valgte i midten af anden halvleg at skifte Peter Møller med Todi Jónsson og lidt senere gik Røll ud og Fredgaard kom ind. Det gav lidt mere farlighed over kanterne. F.C. København formåede bare stadig ikk at komme frem til de helt åbne målchancer.

Det gjorde OB til gengæld, og et hurtigt fynsk kontra burde have gjort det til 3-0. Kasper Dalgas formåede dog foran et åbent mål at skyde forbi.

Spændingen kom tilbage i kampen små ti minutter før tid, hvor Christian Lønstrup fik reduceret. Todi Jónsson lagde en perfekt flad bold ind til Løns der sikkert kunne sparke bolden i mål.

Det medførte powerplay mod OB-enden i de sidste 10 minutter. Lidt mere koldblodighed kunne have medført udligningen, men ærligt talt var OBs sejr aldrig i fare.

OB blev pokalmestre. Ikke ufortjent efter en flot indsats i PARKEN. OB har igennem hele turneringen elimineret nogle store hold og i sidste ende også F.C. København. Til lykke til fynboerne. Byens Hold kan nu se frem mod søndagens "guldbrag" mod Brøndby i en udsolgt PARKEN.