Kampreferat: FCK vs. OB

FCK bedst fra start
Mestrene havde Michael Gravgaard tilbage efter en længere skadespause, mens den svenske EM-helt Marcus Allbäck indledte kampen på bænken. Både han og Atiba Hutchinson blev inden kampen hylder på behørig vis for at have rundet kamp nr. 100.

Anføreren fik i øvrigt et flot comeback, selv om han efter et par minutters spil var uheldig med at rette et forsøg fra Hans Henrik Andreasen af, så bolden fik ubehagelig retning mod det nærmeste målhjørne, men Jesper Christiansen nåede stærkt op og fik afværget til hjørne.

Ellers var det hjemmeholdet, der indledte bedst, og efter små 5 minutters spil blev Morten Nordstrand regulært flået omkuld af Anders Møller Christensen, da han trak på tværs på kanten af OB’s straffesparksfelt. Men Anders Hermansen så det tilsyneladende ikke, så vi får aldrig opklaret, om det var et straffe eller et direkte frispark.

OB overtog styringen
Mens Nordstrand tappert tog kampen op mod de solide fynske midterforsvarere, flakkede Grønkjær godt rundt som hængende angriber og fik ved en enkelt lejlighed driblet sig godt på tværs helt ude fra den ene sidelinie, men gled desværre lige inden han skulle afslutte. De havde i det hele taget svært ved at komme til mod det kompakte OB-mandskab, der støt og roligt arbejdede sig ind i kampen og overtog styringen. Men lige så dygtige de er til at forsvare sig, lige så svært har de ved selv at komme frem til chancer, og det var ingen undtagelse i dag.

De fik dog tvunget den københavnske midtbane lidt for langt tilbage på banen, og det gjorde det ikke lettere for frontløberne, som først efter den halve time begyndte at vise tænder igen. Nordstrand spillede smart Sionko fri i feltet, men hans træk gik lige akkurat over baglinien, og kort efter serverede Grønkjær et fint indlæg til tjekken, men Onyszko nåede godt ud i feltet og slog den væk. Fynboerne tog sig i det hele taget af langt de fleste høje bolde, og først i halvlegens overtid brændte det for alvor på, da de ikke fik ekspederet et Grønkjær-indlæg langt nok væk. Hjalte Nørregaard trykkede hårdt og fladt af fra kanten af feltet, men bolden blev blokeret i en hob af med- og modspillere, der klumpede sig sammen foran Onyszko.

Efter pausen begyndte man så småt at spekulere på, om man alligevel skulle have sat en del af sin pensionsopsparing på det 0-0-resultat, som fynboerne har spillet sig til i fem af deres seneste syv opgør. Men så kom Mackan på banen i stedet for Würtz… og han behøvede kun små fem minutter til at punktere de fynske drømme om endnu et clean sheet.

Endelig var det stolpe-ind!
Grønkjær, nu tilbage på midtbanen, fik bolden i venstre side og sendte den videre ud til Niclas Jensen, men i stedet for at slå det ventede indlæg lagde han den kløgtigt tilbage til 10’eren, der slog bolden præcist ind foran mål til Allbäck. Vel vidende at den skal sidde yderligt for at passere Onyszko, headede han mod fjerneste opstander, og da det omsider var stolpe-ind for mestrene, så stod det 1-0.

Det tvang naturligvis gæsterne frem på banen, om end der aldrig blev tale om et decideret stormløb. Farligst blev det efter et Bisgaard-hjørne, da Hans Henrik Andreasen sendte et hovedstød af sted mod det ene kryds, men Grønkjær stod godt placeret og headede væk lige foran stregen. Da han kort efter kastede sig og headede et indlæg ud af feltet blev det desværre ”last action” for hans vedkommende, idet han måtte humpe ud på bænken med en skade i det venstre baglår. Han blev afløst af Antonsson, der skubbede William Kvist op på midtbanen.

Hjemmeholdet havde vilje og kraft til at presse spillet frem, og med små 10 minutter igen følte Sionko sig snydt for et straffe, da han forsøgte at drible sig gennem OB-forsvaret og kolliderede med Helveg, men han fik frisparket imod sig. Et par minutter efter blev han og holdkammeraterne vidne til et mindre polsk mirakel, da Onyszko med en super-refleksredning forhindrede Allbäck i at fordoble sin målscore. Optakten var en fremragende dyb stikning fra Gravgaard til Nordstrand, der spillede Allbäck præcist fri midt i feltet, men denne gang kunne han altså ikke overliste den dygtige keeper.

Brede på pletten
Det kunne Brede Hangeland til gengæld på det efterfølgende hjørnespark fra Niclas Jensen, da han kom perfekt op på kanten af det lille felt, og så kunne hverken Onyszko eller forsvareren på stregen stille noget op, og med 2-0 lignede det en afgørelse fra det norske fyrtårn, der sammen med Gravgaard udgjorde en yderst solid sidste skanse.

Alligevel fik David Nielsen dog reduceret kort før tid, da han fra kanten af feltet fik vendt sig og sat en flad bold ind ved den ene stolpe, men trods fire minutters nervøs overtid, hvor den evigt fightende Hjalte Nørregaard et par gange måtte kaste sig på hockeymåden og blokere et par langskudsforsøg, så blev det ved de 2-1.

Kun ca. 16.000 tilskuere så på i den bidende vinterkulde, men de fik dog en sejr at varme sig på – efterårets første i de indbyrdes opgør mod ”topholdene” AaB, FCM og OB. Og det bliver sikkert koldere på torsdag, når turen går til Moskva!