Kampreferat: FCK vs. OB

For sjette gang i træk kunne OB tage point med fra PARKEN, og for fjerde gang i træk blev det 1-1. Fynboerne kunne fortjent gå til pausen med en 1-0-føring efter en dårlig københavnsk indsats, men da kampen blev fløjtet af efter 96 minutters spil, var det FCK der kunne ærgre sig mest over, at det kun blev til det ene point.

F.C. København havde to ændringer fra Ajax-kampen onsdag aften. Oscar Wendt afløste som ventet André Bergdølmo på venstre back, mens Marcus Allbäck stod helt over og plejede en mindre knæskade. ”Mackan” skulle dog efter planen være klar igen i Vejle på lørdag. Mange havde nok ventet, at enten Jesper Grønkjær eller Razak Pimpong skulle starte i angrebet sammen med Fredrik Berglund, men trænerteamet viste tillid til den unge tredjeangriber Martin Bernburg, som dermed fik sin SAS Liga-debut. Bernburg har tidligere optrådt i Royal League og Viasat Cup og fik også de sidste 10 minutter i udekampen mod MyPa-47.

OB kom til PARKEN med blot én sejr i sæsonens første 4 liga-opgør og måtte undvære både den skadede Mads Timm og den karantæneramte Johan Absalonsen. Til gengæld kunne de lune sig ved statistikken, for ikke siden april 2002 har de tabt en ligakamp i PAREKN.

Hjemmeholdet skabte kampens første store chance, da Tobias Linderoth efter 10 minutter løftede bolden ind i feltet til Martin Bernburg, der snittede videre, og pludselig stod Fredrik Berglund helt alene med Arek Onyzsko, men løftede bolden over mål.

I løbet af det første kvarter satte OB sig imidlertid på kampen mod et tungt og uopfindsomt FCK-mandskab. Morten Fevang fandt Tobias Grahn inde i feltet til en farlig afslutning, og Kim Christensen og Martin Borre kom også til udmærkede afslutninger. Bernburg og Berglund løb meget, men kom oftest til kort mod de store OB-forsvarere, og kanterne kom heller aldrig rigtigt med.

Fynsk føringsmål

Efter den halve time forsøgte Atiba Hutchinson sig med en følt inderside, der gik over mål, og det var noget af det nærmeste mestrene kom på en målchance. I stedet slog OB til et par minutter efter med et hurtigt kontrastød. Kim Christensen fik prikket bolden forbi Gravgaard højt oppe på banen, og Grahn stak den i dybden, så Christensen kunne spurte alene ned mod Jesper Christiansen. Grønkjær var dog nået godt med tilbage og fik prikket bolden fra ham, men kun for at se bolden ryge hen til Grahn, der let kunne score i tomt mål.

Kort efter var Martin Borre tæt på at øge fra spids vinkel, men Jesper Christiansen fik pareret til hjørne. I slutminutterne af halvlegen slap Silberbauer fri på en stikning fra Bernburg, men blev vinket offside, og det var ganske symptomatisk for hjemmeholdets indsats i 1. halvleg, at når der endelig var tilløb til noget, så blev det ikke rigtig til noget alligevel.

FCK kom dog ud til 2. halvleg med en helt anderledes indstilling, og efter få minutter var Oscar Wendt tæt på at komme til en farlig afslutning. Wendt var i det hele taget meget med fremme og skabte dermed også god plads til Grønkjær, der begyndte at komme fri til sine farlige. På et af dem fandt han Silberbauer, der desværre ikke nåede helt op til bolden, så hans hovedstød gik over mål. Ståle Solbakken valgte at tage Martin Bernburg ud og sætte André Bergdølmo ind i midterforsvaret, så Michael Gravgaard kunne gå op i angrebet. Det viste sig hurtigt at være en rigtig god disposition. Bernburg havde kæmpet udmærket, men Gravgaard fyldte mere og vandt de fleste af hovedstødsduellerne.

Kort efter kunne han dog have stået uden angrebsmakker, da Ulrik Laursen kom med meget højt løftet ben i en nærkamp med Fredrik Berglund, men svenskeren – formentlig stadig øm efter at Chris Sørensen havde banket et frispark direkte i skridtet på ham – kunne rejse sig og fortsætte, selv om Laursens knopper faktisk havde haft fat i hans trøjekrave!

I stedet headede Gravgaard lidt efter et indlæg ned til Hutchinson, der elegant vippede den bagover sig selv, men desværre fik canadieren ikke ordentligt ram på afslutningen, og bolden gik lige uden om. Men nu var det FCK, der var ved at have godt fat i den lange ende, og efter omkring en times spil indtraf et par dramatiske episoder, der fik betydning for resten af kampen.

Dramatiske minutter

Først tog OB et hurtigt frispark, så Tobias Grahn i fuld fart kunne rykke forbi Silberbauer i feltet – Silber forsøgte at gøre sig bred, men svenskeren kom forbi og faldt herefter til jorden. Dommer Lars Christoffersen takserede det til film og gav svenskeren gult kort. Grahn bedyrede bagefter, at han ikke filmede. TV-billederne viste, at han kom til at sparke sig selv i hælen, så han faldt temmelig dramatisk, og det var formentlig dét, der fik dommeren til at reagere.

Minuttet efter gik Grahn i græsset igen efter en nærkamp med Tobias Linderoth, og denne gang så Linderoth gult. Efterfølgende jagtede en tydeligt ophidset Grahn Jesper Grønkjær langt ned på egen banehalvdel og hev ham omkuld. Grønkjær måtte for tredje gang i sæsonen ud og skifte trøje efter en flænge, der ikke efterlod tvivl om, at Grahn skulle have gult igen og dermed måtte gå i bad før tid.

Razak Pimpong afløste Silberbauer, og FCK sad nu helt på kampen, mens OB’erne koncentrerede sig blot om at forsvare sig. Det kostede blandt andet Arek Onyzsko en advarsel for gentagne gange at trække tiden ud ved målspark. Hjemmeholdet spillede nu nærmest 4-2-4 og skabte flere og flere chancer. Linderoth viste flere gange sin ”specialitet” med at løfte bolden ind i feltet til angriberne, men Berglund ramte ikke målet med sine udmærkede forsøg på medløbs-flugtninger. Grønkjær havde et farligt forsøg lige over mål, da han trak godt ind i feltet fra venstre side og afsluttede med højre.

Efterhånden sad man bare og ventede på udligningen, og med 8 minutter igen af den ordinære spilletid kom den da også. Endnu et Grønkjær-indlæg fra venstre side, som Onyzsko denne gang gik forkert af, så den kunne sejle over til bageste stolpe, hvor Gravgaard dukkede op og headede ind via stolpen.

William Kvist afløste Oscar Wendt i slutminutterne og i sin allerførste boldberøring flugtede han med indersiden fra kanten af feltet, men bolden strøg lige uden om den ene opstander. Dommeren lagde fem minutter til, og midtvejs i overtiden fyrede kaptajn Linderoth af fra 25 meter og ramte overkanten af overliggeren, men tættere kom hjemmeholdet ikke og måtte derfor nøjes med det ene point efter 3 udesejre i træk.