Kampreferat: FCK vs. Lyn

Stor skuffelse mod 10-mands Lyngby

Det blev til et nyt og skuffende nederlag i Parken søndag, hvor der ellers var mere end 13.000 forventningsfulde tilskuere. Det blev kun en brøkdel af dem der kunne gå glade hjem, nemlig dem fra Lyngby.

Deres hold kæmpede glimrende med en mand mindre gennem hele anden halvleg, og på trods af at Thomas Rytter fik scoret et flot reduceringsmål til sidst, var Kim Christensens smukke langskud lige efter pausen nok til at afgøre kampen.

Det var allerede efter få minutter meget tæt på en Lyngby-føring. Et hjørnespark fra højre side kom ind over, og inde på midten faldt bolden lidt tilfældigt ned foran John Bradley August, der skød over. Det var ganske heldigt, at F.C. København ikke kom bagud der.

Til gengæld slap København ikke med skrækken, da Lyngby i syvende minut kombinerede sig let igennem forsvaret. Der blev stukket en dyb bold til Kim Christensen, der med masser af plads løb ned bag forsvaret og scorede fladt på Michael Stensgaard.

Vi skulle hen til efter det første kvarter, før der opstod en reel chance til F.C. København, og det var David Nielsen, der tæt på mål kunne sætte foden på et indlæg fra højre side. Per Fahlström, Lyngbys målmand som spillede en fejlfri kamp, reddede flot.

Samme David Nielsen fik kort tid senere en advarsel for et hårdt frispark mod Stefan Bidstrup, og det var helt i orden – samtidig var det dog et problem, at der ikke blev givet noget kort i momentet før, da Lyngbys Ayeni Bosun gik mindst lige så hårdt til Sibusiso Zuma. Også Thomas Rytter fik en advarsel kort tid senere, og kampen var efterhånden ret hårdt spillet.

Chancer var der ikke så mange af, især ikke af den gennemspillede slags. Den største i halvlegen kom til David Nielsen igen; David fik en flot aflevering i dybden, men Fahlström fik igen reddet hans skud.

Dramatisk afslutning på halvlegen
Halvlegen sluttede med stor dramatik, da Ayeni Bosun blev vist ud. Han begik endnu et frispark, hvor han kom alt for sent, denne gang mod Harald Brattbakk, og det var for så vidt ikke meget værre end en del andre ting, han ellers var sluppet afsted med i halvlegen – men denne gang blev han noget ulogisk præsenteret for et rent rødt kort.

Det virkede besynderligt, især da John Bradley kort efter satte en hensynsløs eftertackling ind på Niclas Jensen uden at få noget kort.

Sidste chance i halvlegen var F.C. Københavns, og det var resultatet af at de 10 Lyngbyspillere nu var gevaldigt under pres. Der faldt en bold ud til Christian Lønstrup, der knaldede til og ramte lige højre om mål fra en pæn afstand.

Efter pausen kom der et nyt chok til F.C. København kort efter spillets begyndelse – Lyngby fik et kontraangreb, og bolden havnede hos Kom Christensen, der tog chancen langt ude fra; det er det som i Tyskland kaldes et ”Sontagsschuss”. Han ramte bolden perfekt, og den sejlede i mål via Stensgaards ene handske og overliggeren, lige på det mest ubehagelige tidspunkt muligt.

Der manglede ikke meget i at Zuma fik udlignet minutterne senere, da han fik en lidt tilfældig chance tæt på mål efter at have slidt sig gennem forsvaret. Hans flugter gik lige udenom.

FCK-pres rakte kun til sen reducering
Der blev presset superhårdt på nu, og det pres skulle vare halvlegen ud. Dog var afslutningerne ikke skarpe, selv om et par af dem havde fortjent bedre. Det gælder især Michael Mios halvflugter, der havde siddet lige i krogen hvis ikke Per Fahlström igen havde reddet smukt; Mio skød resolut efter at et hjørnespark var blevet headet væk. På det følgende hjørnespark var Mio igen tæt på, men her headede han over.

Efter et kvarters tid var Zuma igennem i højre side og så sit skud/indlæg fra en spids vinkel sparket væk fra stregen af en Lyngbyback.

Både Brattbakk og Zuma havde gode forsøg, og Niclas Jensen fik fyret et flot langskud af, som Fahlström klarede, men mere fik F.C. København ikke ud af presset før til allersidst, hertil var afslutningerne for upræcise og indlæggene for skæve, så København slet ikke fik udbytte af at det var lykkedes at få bredt spillet ud.

Desuden var der tendenser til at forfalde til den gamle uvane at nipse i stedet for at spille direkte. Det var da også et langt og omstændeligt angreb, der førte til reduceringsmålet, men til sidst mistede Thomas Rytter tålmodigheden og scorede på et velplaceret skud via den højre stolpe.

Og i de sidste minutter, hvor alt blev kastet frem, havde Todi Jónsson en kæmpestor chance på et indlæg fra Niclas Jensen. Han stod helt fri og headede desværre udenom.

Og dermed sluttede det hele med et dybt skuffende nederlag til rivalerne fra Nordsjælland – og en skidt optakt til de to næste svære kampe i Jylland mod Viborg og Midtjylland.