Kampreferat: FCK vs. Lil

Det blev til et 0-2-nederlag i sæsonens første forberedelseskamp, da Lillestrøm gæstede træningsanlægget Nummer 10, hvor ca. 400 tilskuere var mødt op i sommervarmen. De så mestrene dominere de første 45 minutter, hvor løverne stod for flest afslutninger uden dog at komme frem til de helt store muligheder, bortset lige før pausen, da Santin slap fri i venstre side, men måtte se keeper Stefan Magnusson afværge hans skud.

I den anden ende havde Lillestrøm ikke ret mange afslutninger, men til gengæld havde de halvlegens absolut største tilbud, da Ujah pludselig slap fri til skud, men Wiland kom stærkt ud og parerede hans afslutning.

I pausen blev der som planlagt skiftet meget ud på holdet, der kom til at se således ud:

Christensen
TK - Zanka - Ottesen - Wendt (anf.)
Özdogan - Claudemir - Delaney - Oviedo
N'Doye - Zohore

Dermed  blev der tredobbelt (uofficiel) debut til de 3 nye spillere i truppen, Kim Christensen, Sölvi Ottesen og Claudemir. De mangler naturligvis lidt i forhold til samspillet med kammeraterne, og desuden blev spillere som Thomas Kristensen og Bryan Oviedo prøvet på nye positioner som henholdsvis højre back og venstre midtbane. Tilsammen bidrog det til, at de sidste 45 minutter blev en mere rodet og ujævn affære, hvor løverne ganske vist havde bolden meget, men aldrig for alvor fik truet den norske bagkæde.

De robuste nordmænd tog til gengæld fint vare på de få chancer, der bød sig i den anden ende. Første gang små 10 minutter efter pausen, da TK bagfra nedlagde Erling Knudtzon i det kriminelle felt, hvorefter Khaled Mouelhi sikkert sparkede det efterfølgende straffespark i netmaskerne. Siden havde Lillestrøm egentlig ikke nogen skud på mål før i slutminutterne, hvor en misforståelse mellem Kim Christensen og Sölvi Ottesen resulterede i, at Edwin Eziyodawe kunne trille bolden i mål til 2-0.

Bortset fra det, gjorde Christensen (der optrådte med nr. 1 på ryggen) og Ottesen begge et udmærket indtryk, ligesom Claudemir på midtbanen viste stor kamp- og løbevilje i både det defensive og offensive spil. Det er endnu for tidligt at drage konklusioner, men da brasilianeren rygnummer 6 - og indkasserede en advarsel efter godt 10 minutter på banen - kunne man godt få den tanke, at vi har fået en spændende kombination af Tobias Linderoth og Atiba Hutchinson...

Nu står den på mere træning indtil på onsdag, hvor turen går til Kristiansand og en træningskamp på SØR Arena mod Start. Herefter er der afrejse til træningslejren Østrig, hvor der venter yderligere to træningskampe. Her støder de VM-spillerne efter planen til den 8. juli, så truppen er komplet til mødet med Sigma Olomouc den 10. juli.