Kampreferat: FCK vs. Höl

F.C. København besejrede svenske Höllviken i årets første træningskamp på KB's anlæg. Godt 500 tilskuere overværede kampen, der bød på fire FCK-mål af henholdsvis Jesper Bech, Álvaro Santos, Elrio van Heerden og Peter Møller.

Det var et FCK-hold der fra start satte sig på kampen og tilbagevendte Lønstrup skabte ro på den centrale midtbane. Rabóczki havde en stille halvleg hvor han ikke blev testet overhovedet af de svenske mandskab. Silberbauer fik sin "debut" for de danske mestre, og Silber viste rigtig gode takter i sit spil. Jesper Bech bragte F.C. København foran på et langskud efter 19 minutters spil, og kort efter lagde Peter Christiansen et flot indlæg lige ind i hovedet på Álvaro, som kunne udbygge føringen. Jesper Bech skulle have øget til 3-0, da han brændte en megachance alene foran mål, men noget af Bechs sædvanlige målfarlighed var vist frosset væk i den bidende kulde.

Fra anden halvleg blev der skiftet rigeligt ud. Magnus Kihlstedt tog målet. Albrechtsen og Zivkovic erstattede Traoré og Svensson i det centrale forsvar. Peter Hansen tog sig af den centrale midt i stedet for Lønstrup, Bergvold blev sat ind på venstre midtbane i stedet for Bisgaard, Elrio van Heerden tog højre midt i stedet for Silberbauer, og Peter Møller blev skiftet ind i stedet for Santos.

FCK fortsatte dominansen i de sidste 45 minutter. Elrio van Heerden var oplevelsen i anden halvleg da han flere gange gav beviser på sin glimrende teknik, og prydede også indsatsen med målet til 3-0, da han fik afdriblet målmanden hvorefter han kunne sparke bolden i mål. Höllviken fik reduceret i en mand-mand situation hvor Zivkovic ikke får ordentlig fat. Derefter bliver bolden placeret udenom Kihlstedt. Kort efter er det Bergvolds tur til at lægge et flot indlæg ind i hovedet på Peter Møller, som header bolden i mål via stolpen.

I slutminutterne blev Ole Tobiasen skiftet ud med Morten Bertholt.

Og mere blev det ikke til. En sikker sejr, der blev kørt hjem uden de store problemer. Lønstrup fik "comeback" og Silberbauer fik "debut".