Kampreferat: FCK vs. Clu

På en varm sommerdag fik F.C. København en god generalprøve inden det for alvor går løs mod Viborg d. 28 juli i PARKEN. Club Brugge fra Belgien var på besøg og de stod overfor et tændt FCK-mandskab, der var opsat på at give de 8.204 fremmødte tilskuere en god oplevelse.

I forhold til kampen i tirsdags mod Sheffield Wednesday havde Hans Backe i dag valgt at lade Bora Zivkovic starte som venstreback. Også Magnus Kihlstedt, der er kommet sig over sin lårskade, var tilbage i målet. Peter Møller, der fik en flænge i hovedet i kampen mod Lyn vendte i dag også tilbage som makker til Zuma.

Efter en rolig indledning på kampen var det F.C Københavns anfører Christian Lønstrup der i det 6. minut satte lidt gang i sagerne med et godt skud fra 20m, der gik snært forbi den ene stolpe. Det efterfølgende kvarter var dog chancefattigt, og det mest dramatiske i denne periode var at Martin Albrechtsen måtte til behandling for en mindre flænge over øjet. Albrechtsen vendte efter 5 minutter tilbage efter at han var blevet syet med 4 sting. I mellemtiden trak Lønstrup ned og spillede centralt i forsvaret.

Fra det 22. minut ændrede kampen karakter for her på det nærmeste eksploderede FCK. Først var det Zuma der på en flot halvflugter fra 20m bragte løverne foran. Skuddet var hårdt og skruet og selvom målmanden fik hånden på kunne han intet stille op. Minuttet efter fik Zuma så igen en tilsvarende chance. Denne gang lå den til venstrebenet, men desværre overplacerede han skuddet og stillingen stadig 1-0.

Men lynhurtigt fik FCK tilkæmpet sig et hjørnespark og på dette headede Tomas Antonelius på stolpen, hvorefter returen havnede hos Bo Svensson, der fra tæt hold nemt kunne gøre det til 2-0.

Resten af halvlegen formede sig som et stort FCK pres og det var en fornøjelse at se hvordan kombinationerne flød. Dog blev det ikke til de helt åbne chancer, men både Zuma, Peter Nielsen og Mykland havde gode forsøg fra distancen.

Brugge så man ikke så meget til i denne halvleg. Et par enkelte gode indlæg fra venstresiden blev det til, men det centrale forsvar med Svensson og Albrechtsen virkede bundsolidt og de fik afværget de enkelte situationer der var.

I pausen blev F.C Københavns publikum så præsenteret for holdets nyindkøbte spillere, Urmas Rooba og Jörgen Pettersson. Vi ønsker dem begge velkommen og glæder os til at se dem i aktion.

Efter pausen hvor Hans Backe ikke havde skiftet ud, var det i første omgang Brugge der var tættest på ved et hovedstød der gik forbi mål. Men så vågnede løverne igen og i det 53. minut tryllede Zuma inde i feltet. To gange spillede han bolden over eget hovedet hvorefter han saksede bolden over til Røll. Røll der ikke ville stå tilbage for Zuma gentog faktisk tryllekunsterne og afleverede herefter bolden til Møller der fra tæt hold scorede til 3-0. Et flot flot mål, der understregede FCK's overlegenhed.

Efter denne scoring slappede spillerne lidt af og det blev ikke til de store målchancer. Alligevel var der seværdigt hvad der foregik nede på banen, for som i første halvleg flød kombinationerne flot. I det 61. minut blev Peter Nielsen og Thomas Røll erstattet af Carsten Fredgaard og Morten Bisgaard. Dette betød at Lønstrup trak ind centralt på midtbanen, mens Fredgaard fik venstre og Bisgaard højre side af midtbanen.

Bisgaard, der igen virkede opsat, havde flere gode driblinger og i det 72. minut lagde han en mønsteraflevering til Fredgaard der fra 10m i fri position burde havde scoret med hovedet.

I det 75. minut afløste Hjalte Nørregaard en af kampens bedste spillere, Erik Mykland. "Myggen" var i dag meget flittig på midtbanen og han strøede om sig med gode afleveringer. En fornøjelse at se på.

Peter Møller, der gjorde sin pligt ved at score målet til 3-0, blev skiftet ud med Pascal Simpson i det 81. minut. Simpson der fik en meget succesrig indskiftning i tirsdagens kamp mod Sheffield Wednesday, fik i dag ikke helt det samme udbytte. Men det skyldtes nok at løverne var tilfredse med kampens stilling og forløb. Måske lidt for tilfredse for i det 83. minut stod Rune Lange pludselig meget fri inde i feltet, og han kunne på et flot hovedstød reducere til stillingen 3-1.

Kampens sidste fem minutter var begivenhedsløse, men inden da havde løverne også vist, at de er meget tæt på at være helt oppe i de omdrejninger der kræves hvis mesterskabet og europæisk succes skal være en kendsgerning.

Efter kampen fik jeres udsendte følgende kommentarer fra Zuma, Peter Nielsen og Hans Backe.

Zuma:
"Det var ikke så dårligt. Vi leverede en god indsats i dag, synes jeg. Første halvleg var rigtig flot fra vores side. Vores samspil bliver bedre og bedre, og vi får scoret tre mål. I forhold til Sheffield Wednesday-kampen i tirsdags, så havde vi meget mere plads - primært på grund af banen i PARKEN et større og bedre".

Peter Nielsen:
"Jeg synes det fungerede fint i dag. Hele holdet hænger godt sammen og vi virker homogene. Personligt mangler jeg stadig et par kampe endnu før jeg er helt i topform. Det var også herligt at være tilbage i PARKEN. Det er jo et privilegium at have sådan et stadion at spille på - det slår langt det fleste stadions jeg har været på. Jo, det var rart at være tilbage".

Hans Backe:
"En udmærket indsats. Vi var velspillende i flere perioder af kampen og stabile. Vi styrer kampen og holder koncentrationen, samt holder modstanderen fra målchancer. Effektiviteten var helt klart forskellen i forhold til Wednesday-kampen".