Kampreferat: FCK vs. Car

F.C. Københavns cheftræner Hans Backe havde til løvernes første europæiske opgave i denne sæson valgt en opstilling identisk med den formation, der startede anden halvleg mod AGF i søndags. Det betød at Elrio van Heerden huserede på venstrekanten, mens Allbäck var placeret som offensiv midtbanespiller bagved søndagens målscorer, Peter Ijeh, og løvernes topscorer i denne sæson - Álvaro Santos.

Hos gæsterne fra Wales efterlod dagens elleve startende noget af en udfordring for den fodboldkyndige, hvorfor genkendelsens "aha" nok kun kunne findes blandt det legendariske computerspil Championship Managers allerypperste tidsforbrugere og de 8-9 walisiske medrejsende på lægterne.

Forventningerne til aftenens indsats var på forhånd store til Backes mandskab og 1. halvlegs indledende 47 sekunder, gav da også troen på noget eksplosivt, da et kvikt angreb gav en dobbeltchance til Elrio.

Desværre blev de efterfølgende 44 minutter og 13 sekunder endsige hele kampen ikke kendetegnet ved samme raske angreb, hvilket følgende beretning vidner om.

Det upåagtede mandskab fra Carmarthen indledte begge halvlege med en social rundkreds og på banen stod holdet da også ganske stolt side om side i det defensive, hvor kammeraterne sjældent blev ladt i stikken. Da de walisiske gæster samtidig formåede at sende imponerende mange folk med frem på de chancer holdet rent faktisk tilspillede sig så længe kræfterne rakte, blev københavnernes forventede dominans så langt fra aktuel i dagens kamp.

I silende og fortættet støvregn havde værterne sikkert intentionerne om at være ugæstfrie, men med alt for omstændigt spil inviteredes gæsterne i stedet indenfor til det der lignede hyggebal med vennerne midt mellem to sæsoner. Det hurtige pasningspil, der før kampen var blevet nævnt som nøglen til succes, var ikke eksisterende og viljen til at mase sig igennem på viljen ligeså.

Med således tydelig mangel på kombinationsspil, blev det også en dødbold, der tegnede løvernes første store chance. Her headede Gravgaard i det tyvende minut, efter et hjørnespark, bolden hårdt mod mål, blot for at se sit forsøg afværget på stregen.

Chancen var stor til løverne og Gravgaard, men såmænd om ikke Carmarthen Town kun fem minutter senere tilspillede sig en større, da Dodds fik lov at stå fri en meter fra stregen efter en fladt indlæg fra baglinien. Til al held viste Jesper Christiansen sig snarrådig og med Fru Fortuna som partner fik løvernes nye keeper bolden reddet til sig.

De spillede således deres chance de gæve spillere fra Wales, der ved første øjekast mest af alt mindede om et rugby-hold frem for et fodbold-mandskab. Denne sammenligning kunne løverne ikke engang i bedste fald tage til selv efter en sløj indsats i første halvleg, der i sin afsluttende fase bød på endnu en god chance til hver af de to mandskaber, da først Rhodri Jones headede mod mål, hvorefter Álvaro fik afsluttet hårdt inde i feltet, med hjørnespark til følge.

Pibekoncert akkompagnerede således dommer Attards pausefløjt og det var der vel 11.399 - lig dagens tilskuertal- forskellige anledninger til.

Mens første halvleg således gav ønsker om at se genudsendelser af dressur-ridning på Eurosport i stedet, blev anden halvleg og især det første kvarter en smule mere pulskrævende.

Lindrende medicin - ikke at forveksle med forebyggende og vedvarende - måtte i dagens tilfælde være mål. Og et sådant kom der allerede tre minutter inde i anden omgang, da Lars Jacobsen flot fandt Allbäck inde i feltet. Med overblik sendte den svenske landsholdsspiller bolden ind til en fri Álvaro, der ingen problemer havde med at slette det kedelig 0 på måltavlen.

Scoringen satte for en stund fut i bålet og de efterfølgende ti minutter blev så klart kampens bedste set med danske briller. I den periode havde Álvaro to-tre godkendte muligheder -chancer den brasilianske angriber dog ikke behandlede tilfredsstillende.

Disse afbrændere blev imidlertid overskygget af endnu et mål til Backes mandskab. Et frispark efter 55 minutter endte således i panden på Gravgaard, der smed mere benzin på bålet, da den netop udtagene landsholdsspiller sikkert dirigerede læderet i kassen til sin første scoring i den hvide trøje. Som et af dagens få lyspunkter må den solide forsvarsspiller desuden fremhæves - stærk i defensiven og uhyre farlig på dødbolde.

Herefter kæmpede den massive støvregn og løvernes ineffektivitet om at dæmpe flammerne, der kampen ud end ikke kunne gyldne et snobrød, til trods for at løverne fik en foræring med tyve minutter tilbage, da et klodset straffespark for hånd på bolden blev begået. På denne - spillets største chance - brændte Álvaro Santos med et skud midt i mål og lige på keeper Pennock.

Udover et hæderligt forsøg fra Ijeh var det gæsterne, der var tættest på mod kampens slutning, da Cotterall slap igennem med en lykkeligvis halvforkølet afslutning til følge.

Med en sejtrækker på fire minutters overtid, hvori absolut intet skete, blev det sidste nøk slået ned i - en fra kampstart - ellers opsat PARKEN, der dog kunne finde en smule trøst i at det til trods for ganske miserabelt spil alt i alt blev til en sejr 2-0, hvilket en tilskuer ved siden af jeres skribent konstateredes som værende et plus på syv i forhold til sidst. Såmænd rar tal-logik, men dagens mellemregninger fortalte noget andet?