Kampreferat: FCK vs. BIF

Foran et rekordstort og formidabelt oplagt publikum i PARKEN lykkedes det til aften F.C. København at besejre rivalerne Brøndby IF med smalle 1-0. I en intens og til tider velspillet kamp blev Álvaro matchvinder med sit mål ti minutter inde i anden halvleg, da han lukrerede på et hurtigt opspil af Silberbauer og Møller. 41.005 medlevende publikumer gav den alt hvad remmer og tøj kunne holde og de overværede dermed den københavnske sejr, der efter Esbjergs samtidige nederlag, bringer Byens Hold op på SAS Ligaens førsteplads med tre spillerunder tilbage.

Danmarksmestrene fra F.C. København måtte til aftenens kamp undvære bomstærke Martin Albrechtsen i det centrale forsvar. Det medførte at Ole Tobiasen gæsteoptrådte i det centrale forsvar, mens Peter Christiansen indtrådte som venstreback, hvorved Jacobsen blev rykket over på favoritpladsen som højreback.

I Brøndbylejren var der nærmest per tradition stor tvivl om Morten Wieghorst's deltagelse i aftenens gigantbrag. Men sandelig om ikke den rutinerede midtbaneslider atter var blevet sin skade kvit, hvilket udløste en sikker startplads. Ligeledes var tvivlsomme Daugaard blevet klar til opgøret, mens Foldgast var henvist til bænken, hvilket medførte at Mattias Jonson indtrådte centralt i front i Brøndbys 4-3-3 opstilling.

Aftenens topbrag i PARKEN indledtes, efter et fantastisk opvisning af de to holds publikummer i kunsten at skabe en Tifo, med en mere afdæmpet spillemæssigt stillingskrig, hvor spillerne følte hinanden an på tænderne. Det gav en del spil i egne rækker og ikke så meget fremad og tydeligt var det at kampens enorme betydning for den videre færd i SAS Ligaen indledningsvist lagde sit nervøse præg på de to holds aktører og udfoldelsen med den lille runde.

Bedst til overvinde nerverne må Brøndbys spillere krediteres for. Således faldt første store mulighed også til vestegnens stolthed. Et hjørnespark havnede hos Wieghorst, der headede mod mål, men ligesom bolden var faretruende tæt på at passere målstregen dukkede en knælende Kahlenberg op og dirigerede bolden uden om kassen. Flot forsvarsspil af en ærgerlig Kahlenberg.

F.C. Københavns centrale midtbane med Traoré og Nørregaard, der har imponeret så stort på det seneste levede ikke helt op til det hidtil præsterede. Hæmmet blev Nørregaard samtidig, da han fik en tidlig advarsel for et frispark begået mod Retov, der sammen med midtbanekollegaer Wieghorst og Daugaard indledningsvist dominerede.

Første tegn på konstruktiv københavnsk gennembrud stod Bech for, da han med et hårdt indlæg efter et kvarters spil fandt Álvaro i feltet, men brasilianerens afslutning tæt inde ved mål blev blokeret af Zaza.

Samme Zaza gjorde momenter efter livet en anelse mere uforudsigeligt for sig selv og de gulblussede, da han i en ellers ufarlig situation dansede salsa med sig selv og bolden tæt på målstregen, men den energiske målmand slap med skrækken.

Som kampen skred frem matchede de to hold brutalt hinanden på vilje, intentioner og evner, hvilket resulterede i en masse nærkampe og fight, mens det endnu kneb med det fremadrettede og målsøgende spil fra begge mandskabers side.

Omtrent den halve time leverede F.C Københavns højreside dog et par gode initiativer, men de velmenende indlæg fra først Silberbauer og dernæst Jacobsen savnede en adressat midtfor.

I det 38. minut måtte Morten Bisgaard lade sig udskifte grundet en skade og i hans sted trådte Møller. Det medførte at alsidige Bech røg ned som venstremidt - en position han før har imponeret fra og i dag var ingen undtagelse, hvilket blev mere og mere synliggjort som kampen skred frem.

Første halvleg bød som sådan ikke på de mest sindsoprivende indslag fra banen, hvorimod en gruppe individer placeret på Coca-Cola tribunen mod slutningen af halvlegen vakte forundring via en demonstration af ekstrem afvigende adfærd i form af forskellige absurde mishageytringer mod visse af spillets aktører. Man må sige at disse individer formåede at lægge deres helt eget lave niveau.

Fra anden halvlegs start virkede det som om at hjemmeholdets spillere var indstillet på at rette op på den lidt pauvre offensive indsats første halvleg havde budt på. Således kickstartede Møller anden omgang med et godt hovedstød, mens Álvaro udviste initiativ og gå-på mod i et par udmærkede rush. Et af disse blev imidlertid ulovligt stoppet af Per Nielsen, men på underfundig vis undgik landsholdskandidaten en klar advarsel, der så til gengæld blev langet ud til Retov minuttet efter i noget der lignede en kompensationsdom fra Miltons side. Fraset denne besynderlige kendelse ledte Milton kampen på udmærket og myndig vis og undgik helt at sætte sig selv i unødig scene som nogen måske erindrer var tilfælde for et par sæsoner siden.

Med ti minutter rundet eksploderede PARKEN's rekordstore publikum. Et Brøndbypres blev afløst af et befriende Jesper Bech spark, hvorefter bolden lidt tilfældigt havnede hos Silberbauer. Med power og speed førte Silber bolden uimodståeligt frem op gennem midtbanen og frem til Brøndbys målfelt, hvorefter han spillede sidelæns til Møller. Gode gamle 32 hakkede til bolden, der i en skøn blanding af afslutning og aflevering, havnede hos en fremstormende Álvaro, der ingen problemer havde med at trille bolden i det tomme mål. Forløsning og kvittering via et gigantbrøl i PARKEN og stillingen herlige 1-0.

Med scoringen overtog københavnerne for alvor teten. Jacobsen og Silberbauer viste atter initiativer og på venstresiden af midtbanen diskede Bech op med flotte ture op ad linien, der afvekslende bød på indlæg og skudforsøg. Bech spillede i det hele taget en anden halvleg med forbløffende rutine, hvor alt hvad den unge komet foretog sig virkede fornuftigt. Imponerende med blot fem kampe på bagen.

Brøndby der havde et marginal overtag i første halvleg leverede forbavsende lidt i anden. Et par indskiftninger af Foldgast og Absalonsen førte ikke så meget med sig og Brøndbys medieomtalte kantsspil var stort set ikke eksisterende. En direkte årsag hertil stod der køligt Jacobsen og PC på, mens det centrale forsvar i Svensson og Tobiasen bakkede smukt op om dette.

Faktisk var Brøndbys bedste tilbud i anden halvleg et hovedstød afsendt af en FCK-forsvarer ti minutter før tid, men Kilhlstedt årvågen.

I takt med nedtællingen forsøgte Brøndby at presse spillet de obligatoriske meter frem, men uden kreativitet manglede vestegnens offensiv potens.

Omvendt lurede Byens Hold på at slå den dræbende kontra og mod slutningen af matchen burde det også være blevet til yderligere københavnsk scoring. Arkitekten til dette var i to tilfælde Bech, men de knastørre hug blev flot klaret af Zaza.

I en udeblivende desperat satsning af udeholdet lakkede tiden mod ende og tilskuernes forventning i vejret. En brændt københavnsk dobbeltchance få sekunder før slutfløjtet kunne ikke dæmpe det brøl over PARKEN Kim Miltons fløjte udløste, da han endelig efter 49 minutters spil i anden halvleg fløjtede af.

Dermed blev det til tre ekstremt vigtige point for Backes tropper og de efterfølgende jubelscener på grønsvær og tilskuerlægter fortalte alt om kampens betydning. Tid til at hvile på lauerbærerne bliver der nu ikke for de lykkelige københavnske spillere for allerede på søndag skal holdet til Esbjerg og forsvare førstepladsen, der blev en realitet, da Esbjerg overraskende tabte ude med 3-1 til Herfølge.

Men for en stund kan man nu godt nyde sejrens sødme!