Tæt på men langt igen

Endnu engang venter en udsolgt PARKEN på nyklassikeren i dansk fodbold.

40.000 mennesker med billet har i måneder glædet sig til en fodboldoplevelse udover det sædvanlige, når Byens Hold i aften endnu engang tager imod de blågule i en kamp, der vil få stor, måske afgørende betydning for den fremtidige placering af det trofæ, der netop nu er i de danske mestre fra F.C. Københavns besiddelse.

Med udgangspunkt i de mange forespørgsler, vi har modtaget, siden vi meldte kampen udsolgt, vurderer jeg, at vi kunne have solgt mellem 60.000 og 70.000 billetter til kampen, der har lige så stor betydning for dansk klubfodbold, som det legendariske "The Old Firm" har for skotsk.

"The New Firm" er ikke et egentligt lokalopgør (end ikke den kommende og omfattende kommunesammenlægning vil gøre Brøndby til en del af hovedstaden), men opgøret mellem arvefjenderne har alligevel været det store trækdyr i de vellykkede bestræbelser på at overbevise danskerne om, at fodbold skal ses live på stadion.

Tilskueropbakningen er den ultimative og sande strømpil for sundhedstilstanden i professionel sport. I den forstand er det særdeles betryggende at konstatere, at F.C. København ikke har spillet for under 10.000 tilskuere på udebane i SAS-ligaen i foråret. Og hjemme i PARKEN har vi ikke været under 21.500 tilskuere, hvilket med stor sandsynlighed vil bringe vort gennemsnit op på den positive side af 27.000 tilskuere i forårets seks hjemmekampe. Som et kuriosum kan det nævnes, at dette tal er højere end tilskuertallet til syv af de ni kampe i den italienske Serie A i søndags.

Efter skandinaviske forhold må opbakningen betegnes som enestående, men i F.C. København stræber vi højere, og visionen om et gennemsnit på 30.000 tilskuere til hjemmekampene er kommet væsentlig tættere på gennem de sidste måneder. Det er i den forbindelse meget glædeligt, at både gentegning og nysalg af sæsonkort til næste sæson er kommet fantastisk godt fra start.

450 ordinære minutter fra "The Double"
Med fem kampe tilbage at spille i indeværende sæson ligger vi på en 2. plads i SAS-ligaen og har kvalificeret os til finalen i DONG Cup (mod AaB den 20. maj i PARKEN). Det er en fremragende præstation af Hans Backes tropper, og vi er nu det eneste hold, der har chance for at vinde "The Double". Vi kan endda selv bestemme vor skæbne.

Det hele afgøres formentlig i løbet af de næste otte dage, hvor vi skal gennem tre benhårde alt-eller-intet-kampe mod tre af Danmarks bedste klubber. Det er hård kost under normale omstændigheder, men efter lørdagens dyre udflugt til Herning, hvor yderligere tre af vore stamspillere blev skadet, repræsenterer kampprogrammet en ekstraordinær stor udfordring for de friske spillere, der skal forsøge at spille pokaler og europæisk deltagelse hjem til klubben.

Heldigvis har holdet flere gange demonstreret, at det er stærkest, når bakken synes mest stejl, og det tror jeg, at de vil gøre igen i de kommende otte dage.

Kampen kan vindes på lægterne
Første bjergetape er aftenens kamp mod SAS-ligaens nummer tre fra Brøndby IF. Og sjældent har opbakningen fra vore titusinder af fans på PARKENs lægter været mere vigtig end til netop denne kamp, hvor spillerne bruger af de sidste ressourcer efter en lang og udmarvende sæson.

Der er sagt og skrevet mange klichéer om betydningen af tilskuernes opbakning. I aften giver de allesammen mening. Jeg vil derfor opfordre alle FCK-fans til at sikre holdet den optimale støtte gennem at skabe en markant og vedholdende kulisse af hidtil uhørt og uset dimension i dansk fodbold. På torsdag vil ingen være i tvivl om, at "her regerer FCK", hvilket også vil blive dokumenteret på storskærmen, hvor en mindre Danmarkspremiere vil finde sted.

Spillere, ledere og tilskuere fra Brøndby IF ønskes velkommen til topopgør på Danmarks Nationalstadion.

Med venlig hilsen

Flemming Østergaard