Kampreferat: FCK vs. BKF

I en intens og medrivende kamp lykkedes det for F.C. København med det yderste af neglene at hive en smal 3-2 sejr i land over et, i anden halvleg, flot kæmpende Frem-mandskab. Álvaro Santos blev dagens mand i skysovs, da han både sørgede for 1-0-målet og det endelige dødsstød (3-2-målet) tre minutter før tid på straffe begået mod debuterende Jesper Bech. 21.617 tilskuere overværede den dramatiske kamp.

Cheftræner Hans Backe måtte til dagens kamp mod Frem se bort fra skadede Thomas Røll og karantæneramte Michael Silberbauer. Det gav plads i startopstillingen til to-målsskytten fra pokalkvartfinalen, Peter Møller, som var valgt i front, mens Zuma var foretrukket på den centrale offensive midtbane.

Hos Frem noteredes karantæne til den gamle FCK-kending, Diego Tur, mens Ayeni Bosun heller ikke var at finde i Skovdahls 5-4-1-formation grundet en skade nigerianeren pådrog sig i bundslaget mod AB forrige søndag.

Som forventet og som så ofte før set indledte F.C. København dagens kamp med brask og bram. Morten Bisgaard diskede efter blot 28 sekunders spil op med sin velkendte husmandsfinte, hvilket bragte ham i fri position. Desværre stod afslutningen ikke mål med driblingerne, så Jørgen Nielsen i Frem-målet slap med skrækken for denne gang.

Det gjorde den tidligere Liverpool-keeper dog ikke fire minutter senere. Her sparkede samme Bisgaard et frispark hårdt mod mål. En bold Nielsen nok burde have holdt, men ikke desto mindre strøg returen lige ud i fødderne på Álvaro, der nemt kunne score sit 10. SAS Liga-mål.

En superstart af hjemmeholdet, der endelig fristes man til at sige formåede at omsætte en af de mange hjemmebanechancer i en hurtig scoring.

Den effektive og magtdemonstrerende start af hjemmeholdet indikerede en overløbning af en noget passivt udehold og det næste kvarter understregede tendensen. Her kom chancerne som perler på en snor, og især Zuma kunne have smykket sig og fordoblet føringen, men sydafrikanerens efterhånden velkendte "afslutningsblokade" fortsatte desværre. Hvad Zuma manglede i afslutningerne havde han til gengæld i fart, fremdrift og frispilninger og på den vis fandt Bafana-Bafana-stjernen smukt Álvaro, hvis afslutning dog strøg snært uden om stolpen.

Således tegnede kampen sig som forventet, men efter den løfterige indledning gik F.C. Københavns spillere ned i kadence i både ryk og afleveringer, hvilket forvandlede forestillingen fra fejende flot til en omgang farveløs fodbold.

For Frems vedkommende var det endvidere tydeligt at Skovdahls tropper var kommet til PARKEN, med samme indstilling og taktik som Viborg for to uger siden havde stor succes med. Publikumsvenligt er nok den diametrale modsætning til denne indstilling, men ikke desto mindre lykkedes det de blå og rødstribede midtvejs i halvlegen at stikke snuden lidt længere frem, men på uvant territorium formåede udeholdet ikke at præstere noget farligt om end et udmærket langskud af Mikkel Thygesen trods alt bevidnede at Frem'erne havde en puls i første halvleg.

Uden så mange dikkedarer strøg minuttællerne på PARKENS storskærme herefter mod første halvlegs ende og inden man fik set sig om stod Tue West og sang om kærlighed på den opsatte scene foran Nedre C.

Med fare for at lyde en anelse pladderromantisk kan netop ordet kærlighed behæftes på kampens anden halvleg, i hvilken den københavnske fodboldelsker så sandelig blev udsat for hele det følelesesmæssige spektrum alle med forkærlighed for fodboldsporten på godt og ondt kender til.

Startskuddet til dette blev taget efter en times spil, da Ole Tobiasen med sit første mål nogensinde for klubben sendte hjemmeholdet og alle dets fans til himmels med scoringen til 2-0. Målet opstod da Tobiasen søgte til fjerneste stolpe på et Hjalte Nørregaard-hjørnespark og elegant dirigerede forsvarsspilleren bolden i nettet med hovedet.

Efter målet eksploderede kampen på det nærmeste og roses skal oprykkerne fra Frem for virkelig at smide alle tøjler og hæmningsløst forsøge at bringe sig selv tilbage i kampen igen. Det skete primært via højrekanten, hvor Søren Krogh viste flotte takter. Han blev endvidere udmærket akkompagneret af Søren Larsen, Mikkel Thygesen og Lars Brøgger, der sammen og enkeltvis satte et tøvende FCK-forsvar under pres.

Frem'ernes pludselige offensiv efterlod hjemmeholdet i lidt af et vakuum, hvor udeholdets overraskelsesmomenter til fulde lykkedes. Det resulterede i inden for ganske få minutter i tre chancer til Lars Brøgger, hvoraf den sidste gav pote, da et flot opspil af Søren Larsen og Søren Krogh endte med en tværpasning til en fremadstormende Brøgger, der lidt heldigt med låret bugserede bolden i kassen.

Brøggers reducerende mål vækkede desværre ikke hjemmeholdet tilstrækkeligt for blot et minut senere kunne det være gået galt på ny, da en frisparksretur strøg hen til en fri De Souza, der dog sendte bolden på stolpen.

Som en konsekvens af spillets gang forsøgte Backe at styrke defensiven ved at sætte Lønstrup, der dermed gjorde come-back efter sin skadespause, ind i stedet for Møller, men effekten at dette udeblev ved første øjekast, da Frem'erne fortsat busede på for udligningen. Og såmænd om denne ikke var lige ved at være en realitet, da Mikkel Thygesen på en kontra hamrede bolden på stolpen.

Med så mange advarsler måtte det næsten gå galt, og det var således ikke ufortjent at Brøgger med ti minutter igen kunne noteres for sit andet mål i kampen, da han efter et hjørnespark scorede tæt inde ved mål. Unægtelig en kold og klam dukkert at få i en kamp, der med en 2-0 føring så ud til blot at skulle køres sikkert hjem.

Denne opskrift blev det selvsagt ikke til, men hvad gør det, fristes man til at sige, når udfaldet i sidste ende er det samme og følelserne har fået sig én på opleveren.

Optakten til den lykkelige afslutning indledtes således, da debuterende Jesper Bech med et kvarter tilbage blev sendt på banen i stedet for en skadet Zuma. Og såmænd om ikke Bech indtog en lille matchvinderrolle, da han med blot tre minutter tilbage at spille i fremtvang et straffespark, da han knivskarpt trak ind i feltet på den aflevering Álvaro sendte ham af sted med.

Med presset hvilende på sine skuldre (og fødder) steppede Álvaro efterfølgende op og sendte bolden køligt og utageligt i nettet til den forløsende scoring, der lettede de hårdt prøvede københavnske løvehjerter og dermed forvandlede mareridtet til lykkelig sejrsrus.

Dermed lykkedes det Byens Hold at sikre sig tre rare point til regnskabet, der inden mandagens runde bringer de forsvarende mestre op på andenpladsen foran Brøndby og efter Esbjerg, der værd at bemærke møder hinanden i morgen på Esbjerg Stadion.