Kampreferat: FCK vs. ACH

God københavnske indledning på topkampen
Thomas Kristensen var helt uden for truppen på grund af den skade, han pådrog sig i onsdagens pokalkamp mod HB Køge, og heller ikke Sölvi Ottesen og Morten Nordstrand var klar til kamp mod Den Gule Fare aka AC Horsens. Til gengæld var Martin Vingaard med igen efter en måneds fravær, men både han og Pape Paté Diouf indledte på bænken, mens Bryan Oviedo fik chancen fra start på midtbanens venstrekant. Og han skulle vise sig at få en hovedrolle i topkampen mellem ligaens nr. 1 og 3!

AC Horsens måtte undvære de karantæneramte ”MR-spillere”, Morten Rasmussen og Martin Retov, og stillede op med flere unge spillere og med kun Ken Fagerberg på top. Og de kom hurtigt på hårdt arbejde, da hjemmeholdet gik friskt og veloplagt til sagen i den silende søndagsregn over Nationalarenaen, hvor grønsværen ikke bar det mindste præg af fredagens håndboldbrag.

Efter flere gode angrebsopbygningen i indledningen blev løverne for alvor nærgående efter 12 minutter, da bolden – efter et glimrende opspil i venstre side - endte ovre hos Lars Jacobsen i højre side, og han piskede et tørt hug tæt forbi den ene opstander, mens Frederik ”Clean Sheet” Rønnow blot kunne se til og håbe det bedste.

Efter godt et kvarter var det Oviedo, der var nærgående, da han fik en fremragende stikning i dybden af Grindheim, men han afsluttede i sidenettet. Det ene angreb efter det andet skyllede – bogstaveligt talt – ned mod Horsens-feltet, og efter 18 minutter spillede N’Doye Santin helt alene igennem efter at have opsnappet en fejlpasning fra Søren Jensen, men flaget gik for en noget tvivlsom offside-kendelse. Bare to minutter efter var det Pierre Bengtsson, der blev spillet fri i feltet af Oviedo, men også hans afslutning endte i sidenettet.

Løverne fortsatte veloplagt det fremadrettede og underholdende spil til stor fornøjelse for de højlydt støttende fans på Nedre Unibet-tribunen, der kun manglede et mål som prikken over i’et. Det kunne N’Doye have givet lidt efter den halve time, da han trak sig godt fri i feltet, men hans inderside-afslutning sad lige på Rønnow, der således stadig ikke havde sluppet mål ind i Superligaen… til gengæld måtte han kort efter lige have checket mundtøjet efter et hændeligt sammenstød med Santins arm, men efter behandling på banen kunne han fortsætte.

Kort efter kom gæsterne frem til deres eneste afslutning før pausen, da Lasse Kryger slap fri i venstre side, men han sparkede fladt forbi den fjerneste stolpe. Men hjemmeholdet fortsatte ufortrødent i den anden ende, hvor N’Doye minuttet senere hamrede bolden på overkanten af overliggeren via et Horsens-knæ efter en tværbold fra Claudemir.??Yderligere et minut senere spillede N’Doye igen Santin helt alene igennem, og igen gik flaget for en hårfin offside, som dog så mere rigtig ud end den forrige.

Santin sikkerheden selv fra 11 meter-pletten
Tre minutter før pausen måtte De Gule til sidst kapitulere, men så skulle der også et forsøg fra 11 meter-pletten til. Grindheim fandt Bolaños, der var rykket ind midt på Horsens’ banehalvdel, og han spillede straks Santin i dybden. Mads Agesen kastede sig ned for at tackle, og brasilianeren gik omkuld, hvilket Kenn Hansen takserede til et straffespark, selv om gæsterne insisterede på, at han havde spillet bolden først. Santin gik selv til pletten, fintede Rønnow til den ene side og lagde behersket bolden ind i den anden side.

??I pausen måtte AC Horsens udskifte Rønnow, der var sløj og groggy efter sammenstødet med Santin, og i stedet vogtede Robert Veselovsky målet. Han fik dog mindre at lave end sin kollega, eftersom hjemmeholdet ikke helt kunne holde niveauet fra de første 45 minutter.

Det boldovertag, der i lange perioder havde heddet 60-40, dalede stille og roligt i takt med at gæsterne kom mere med i kampen, men stadig uden at der for alvor var fare på færde nede foran Wiland & co. Søren Jensen havde en enkelt tilfældig skudchance, som han ikke ramte ordentligt, men efter et kvarters tid fik Ken Fagerberg et kæmpe tilbud, da et langt indkast blev forlænget ind foran mål. Svenskeren ramte dog bolden skævt, så den gik forbi mål.

De Gule kom tilbage, men glæden varede kun kort...
Seks minutter senere tog han dog revanche, da Martin Spelmann sendte ham af sted i højre side, og så strøg han ned i feltet og inden Pierre Bengtsson kunne nå tilbage, havde Fagerberg udplaceret Wiland med et fladt spark i det lange hjørne. Det fyrede yderligere op under det tændte Horsens-mandskab, men glæden varede kun fem minutter…

Søren Jensen kiksede en tackling på Lars Jacobsen, der i stedet strøg til baglinien og lagde et fint indlæg på tværs mod bageste stolpe, hvor Oviedo var strøget med frem og firsttimede bolden i netmaskerne via Mads Agesen, der forgæves forsøgte at afværge inde på stregen.

Gæsterne fik dog kort efter en kæmpe chance for at bringe balance i regnskabet, da et indlæg i FCK-feltet landede for fødderne af Lasse Kryger, men fra kanten af det lille felt sendte han bolden langt over mål.

Nærmere kom gæsterne ikke, hvorimod det flere gange var tæt på 3-1 i den afvekslende og chancerige affære. Først spillede N’Doye Bolaños fri, men Veselovsky kom godt ud af sit mål og fik afværget til hjørne – og nogle minutter senere var Kris Stadsgaard centimeter fra at øge efter et hjørnespark, men måtte se en forsvarer headede hans hovedstød væk på selve målstregen.

Kort før tid blev der glædeligt gensyn med Mathias Zanka Jørgensen efter otte måneders fravær, da han afløste Lars Jacobsen, som udgik med noget, der måske kan være en lille forstrækning. Det blev til en lidt nervøs afslutning med fire minutters tillægstid, hvor gæsterne kastede alt frem for at udligne, men de kom aldrig rigtig frem til farlige afslutning, og derfor kunne hjemmeholdet fortjent sætte yderligere 3 point på kontoen efter en flot 1. halvleg og en mere arbejdspræget indsats efter pausen.