Kampreferat: FCK vs. ACH

Stilfærdig indledning på kampen
Efter 74 SAS Liga-kampe i træk måtte Jesper Christiansen ufrivilligt overlade handskerne til Nathan Coe, som dermed fik sin debut for Byens Hold. Ståle havde ændret på yderligere 4 positioner siden Randers FC-kampen for 2 uger siden: William Kvist var tilbage som højre back, mens Oscar Wendt rykkede over i venstre og Niclas Jensen tog plads på bænken. Desuden startede Silberbauer og Ailton inde i stedet for de skadede Hutchinson og Allbäck.

Syv af de startende hos hjemmeholdet havde været på landsholdstur, og måske var det derfor kampåbningen blev forholdsvis stlifærdig og ikke bød på meget andet end et par fine detaljer fra en veloplagt Ailon og et blokeret langskud fra Grønkjær. Den debuterende keeper Nathan Coe kom først i aktion efter 8½ minuts spil, og det illustrerer også at AC Horsens forsigtigt så tingene an i de første kvarters tid, selv om de ikke ligefrem gravede sig ned.

Det var der heller ingen grund til, for man skulle hen til det 20. minut før mestrene viste tænder - Ailton trak sig smart fri i feltet og fyrede resolut af mod nærmeste kryds, men Søren Jochumsen fik lige akkurat viftet bolden op på trekantsammenføjningen og til hjørne. Fra klichébogen vælger vi "Den havde fortjent en bedre skæbne!"

Coe viste klassen
Men ellers var der ikke meget at skrive hjem om, og som tiden gik vovede gæsterne sig længere og længere frem på banen og havde flere fint gennemspillede angreb, og efter en god halve time måtte Nathan vise klassen for at forhindre en føring til udeholdet. Macena snød 2-3 mand i feltet og lagde bolden perfekt til rette for Henrik Hansen, der fyrede af fra en position omkring pletten - men Nathan fik lynhurtigt sin lange krop ned og præsterede en pragtredning på det store tilbud til Horsens-topscoreren.

Kampen var nu temmelige lige, omend Byens Hold mod slutningen fik lagt et udmærket tryk på gæsterne, og bl.a. havde Ailton et udmærket hovedstød et par meter ved siden af mål efter et skruet frispark fra Oscar.

Würtz nåede at pådrage sig et gult kort inden pausen, men den blev lige præcis ikke takseret hårdt nok til at udløse karantæne til næste søndags Brøndby-kamp, sådan som det også ofte skete for hans forgænger i trøje nr. 6...

Efter 45 minutter kunne aktørerne se tilbage på en første halvleg med meget vilje og meget lidt udbytte af anstrengelserne, og det må vist være en af de mest chancefattige første halvlege, vi har spillet i lang tid.

Nordstrand slog til på Ailtons fine oplæg
Det blev der ikke ændret væsentligt på i indledningen af 2. halvleg, men efter små 10 minutter kom Gravgaard dog stærkt op til et hjørne fra Oscar, men headede lige på Jochumsen. AC Horsens svarede igen med 2-3 dødbolde, som ikke voldte Nathan store problemer, og efter 57 minutter faldt så det mål, der skulle vise sig at blive kampens eneste. Oscar slog en lang bold op mod Ailton, som headede videre til Nordstrand og fik bolden igen med ind i feltet. Her snød han både Kenneth Emil Petersen og Jochumsen og chippede elegant bolden ind foran det tomme bur, hvor Nordstrands målnæse forlængst havde lugtet sig frem, og så stod det 1-0.

Dermed kunne mestrene for en gangs skyld fremvise en udnyttelsesprocent omkring de 50, eller måske 33 hvis vi tæller det hele med. Og mens Sionko afløste Ailton, mindede de trofaste fans spillerne om, at "Vi ligger nr. 1, vi ligger nr. 1". Tjekken tog venstrekanten, mens Grønkjær gik op i angrebet, og her havde han ikke befundet sig længe før Silber spillede ham fri ude i venstre side, men flaget gik endnu engang for en offside, som vi tillader os at kalde tvivlsom.

Minuttet efter kunne der let være bragt balance i regnskabet, da Macena fandt Lawan i helt fri position midt i feltet, men svenskeren headede lige over mål og kunne med god ret græmme sig grundigt, for det var en kæmpe chance - og, skulle det vise sig, den sidste store til gæsterne. Macena havde dog et par udmærkede forsøg, mens AC Horsens optimistisk forsøgte at komme tilbage i kampen, men de hvidklædte stod godt og solidt og gav ikke noget væk. Og mod slutningen var det tættere - endog meget tættere - på 2-0 end 1-1.

Trods et par store chancer blev det ved 1-0
Først med små 12 minutter igen, da Grønkjær spurtede helt fri i venstre side og fandt Nordstrand i feltet, og efter at have jongleret lidt opgav han selv at komme på skudhold og lagde den i stedet tilbage til Hjalte, men centimeter for langt tilbage, så Hjalte skovlede den store chance langt over mål. Kort efter spillede Silber Grønkjær helt fri i højre side af feltet, men igen gik flaget for offside.

Havde man satset spareskillingerne på 2-0, så var man efterhånden ved at opgive håbet, men langt inde i overtiden var der alligevel udsigt til gevinst, da Nordstrand slap helt alene igennem efter at have trukket sig fri af forsvaret. Han valgte at spille på tværs til en endnu mere fri Sionko, der var stødt godt med frem, men tjekken sparkede lige i benene på Jochumsen. Kort forinden havde Niclas afløst Grønkjær, og Ståle ville også gerne have skiftet Hjalte ud med Morten Bertolt, men trods 3 stop i spillet opdagede dommeren aldrig, at hans linievogter stod og flagede for udskiftning, så der blev ingen sæsondebut til Bertolt i denne omgang.

Til gengæld kunne han og holdkammeraterne glæde sig over endnu en sejr. Ikke en af de prangende, for det offensive spil kom aldrig rigtigt til at fungere, men efter endnu et kig i klichébogen konstaterer vi, at alle sejre tæller, og at det også er en kvalitet at vinde - og tilmed holde nullet for fjerde kamp i træk - når spillet ikke kører som det skal. Og så ligger vi nr. 1, i hvert fald indtil søndagens kampe er afviklet!