Kampreferat: FCK vs. AaB

Intenst og underholdende - men målløst

Selv om kampen mod AaB ikke ligefrem var den mest velspillede nogensinde, var den underholdende nok, og AaB viste at de har et stærkt hold, måske det bedste vi har mødt endnu i år.

Når det er sagt må det også med, at kampen blev præget af en dommer, der gav hjemmeholdet meget lidt, især i anden halvleg. At der blev dømt 16 frispark mod F.C. København og kun to mod AaB i de sidste 45 minutter tyder på lidt af en forfordeling.

Kampens første par tilfaldt AaB, som i første minut truede ved Allan Gaarde, der afleverede/skød et blødt forsøg inde i feltet, som var ved at skabe stor forvirring i hjemmeholdets forsvar, men endte i favnen på Karim Zaza.

Fem minutter inde var det Anders Andersson, der fra højre side trak ind og affyrede et godt fladt skud med venstre ben, som Karim nåede flot ned til.

Efter nogle minutter fik københavnerne rigtig godt fat på spillet, og vores bedste chance opstod efter et godt, dejligt direkte angreb. På midten brød Will Orben og Christian Lønstrup i fællesskab et AaB-angreb, og Will sendte straks en dyb bold til Harald Brattbakk, der løb om bag Torben Boye og lobbede bolden over Jimmy Nielsen i AaB-målet.

Et flot mål, der blev underkendt for offside – men gentagne gennemkigninger af videobåndet med kampen viste siden, at Boye og Brattbakk stod på linie i den brøkdel af et sekund, hvor bolden blev sluppet. Og for tredie gang i tre kampe mod AaB blev et mål, der ellers virkede fuldt legitimt, underkendt.

Få minutter senere var det AaBs tur til at have en stor chance; det var Søren Frederiksen, der udnyttede en misforstålse i det københavnske forsvar og stormede mod mål. Karim løb ud og gjorde sig bred, og da Frederiksen trak udenom ham nåede Karim tilbage og fik ham tvunget til at overplacere – skuddet gik i sidenettet.

Der var chancer i begge ender af banen, og en af de gode var Christian Lønstrups. I venstre angrebsside havde han bolden, trak indad og afsluttede fladt, præcist men ikke så hårdt i venstre side – Nielsen reddede.

Det var i tyvende minut, og i det selvsamme minut havde Niclas Jensen et smukt forsøg langtudefra; et brag af et skud med retning mod den nærmeste krog, som Jimmy Nielsen fik bokset væk til hjørnespark.

Mere fint København-angrebsspil endte i at Zuma var ved at blive spillet fri, men her fik Jimmy Nielsen grebet ind og blokeret for fødderne af Zuma.

Herefter faldt kvaliteten desværre en del, og begge hold fik sværere ved at finde hinanden på banen – præcisionen svigtede, og chancerne blev langt færre.

Der var et par forsøg på direkte frispark, men som mod AGF senest lykkedes det Diego Tur at forvirre skytterne, Ståle Solbakken og Allan Gaarde, ved at trække ind ved stolpen.

Enkelte gange lykkedes nogle flotte ting dog, og med et minut tilbage af halvlegen var Lønstrup og Brattbakk ved at kombinere sig igennem med fint bandespil – AaB slog straks kontra, og i venstre side kom Allan Gaarde til sidst fri og skød hårdt på Karim, der reddede.

Halvlegen endte, og en ny begyndte med nogle gode chancer til Lønstrup; i første situation fik han ikke skudt i tide og driblede for længe, i den næste skød han et pænt stykke udenom.

Søren Frederiksen havde en god chance, da han trak sig fri i højre side og afsluttede helt skævt pænt langt ved siden af Karims mål. Og Mikkel Beck skød fladt på et direkte frispark, som samme Frederiksen var ekstremt tæt på at få en tå på og få rettet ind.

Den eneste københavnske advarsel i kampen faldt til Carsten Hemmingsen, der begik et frispark mod Mikkel Beck.

Der var en god chance til F.C. København, da et af forholdsvist få kontraangreb lykkedes – Zuma modtog bolden lige bag midterlinien og spillede videre til Brattbakk, der så indskiftede Todi Jónsson komme på midten. Todi fik skudt, men var presset, så det velplacerede men bløde skud blev taget af Nielsen.

Vi var oppe mod den halve time, og her kom endnu en stor mulighed til F.C. København – Zuma trak til baglinien og spillede præcist og fladt bolden i fødderne på Lønstrup, der helt fri skød et godt stykke over mål.

I den anden ende fik Mikkel Beck et godt, men blødt hovedstød afsted, som Karim klarede elegent ved stolpen. Og med godt fem minutter tilbage var Andres Oper yderst tæt på at afgøre kampen, da han løb ned bag Kim Madsen i forsvaret og skød fladt i sidenettet – bolden snittede nok stolpen på vejen.

Herefter var der ikke flere åbne chancer, men en del tilfældigheder. Det var mest AaB, der truede, med bl.a. et nyt direkte frispark af Beck, givet på en meget tynd baggrund, og med Andres Oper, der stod fri, men gled da han skulle skyde.

Hermed sluttede det hele, og set over hele kampen var 0-0 vel fair nok, selvom vi med lidt held kunne have vundet og klatret videre mod toppen.