Kampreferat: FB vs. FCK

1-5 stod der på Frederiksberg Idrætsparks måltavle, da opvisningskampen mellem Frederiksberg Boldklub og F.C. København var spillet færdig. F.C. København kom foran på et selvmål, Nordstrand udbyggede føringen til 2-0, inden FB's Rasmus Christensen reducerede før pausen. I 2. halvleg slog Pierre Bengtsson, Youssef Toutouh og senegalesiske Pape Pate Diouf sejren fast. Opgøret blev spillet for at markere hjemmeholdets 100 års jubilæum.

CV og trænerteamet havde valgt at stille med velkendte navne som Kim Christensen, Gamboa, Stadsgaard, Zanka, Toutouh, TK, Vingaard, Diouf og Nordstrand, mens unge Sebastian Krogdahl var eneste U19-spiller i startopstillingen.

Det blev en ganske livlig kamp med seks mål og et hav af målchancer. Langt de fleste til F.C. København, men også en del til jubilæumsklubben Frederiksberg Boldklub.

F.C. København kom planmæssigt foran allerede i det 10. minut. Martin Vingaard, som primært opererede centralt på midtbanen, slog et indlæg fra højre side. I sin iver for at komme først på bolden strakte en FB-forsvarer sig, men da han ramte kuglen gik den i en stor bue over FB’s målmand til stillingen 0-1.

Sidste FCK-mål af Nordstrand
Den stilling holdt ikke længere, for minuttet efter kunne Morten Nordstrand i sin sidste kamp for F.C. København med en fremragende soloaktion, hvor han afdriblede et par FB-forsvarere og chippede bolden over målmanden, gøre det til 0-2.

Det kunne have blevet til endnu et mål eller to fra Nordstrand, inden han i det 22. minut lod sig udskifte til fordel for U19-spilleren Kasper Frandsen.

Fremragende mål af FB
Otte minutter senere scorede hjemmeholdet så deres eneste mål i kampen. Det var til gengæld et rigtigt flot et af slagsen. Fra FB’s højre side blev bolden slået indover, hvor Rasmus Christensen bagerst i feltet kanonerede sin afslutning mod mål. Keeper Kim Christensen kunne intet stille op, og så stod det 1-2.I det hele taget kom FB lidt bedre med mod slutningen af halvlegen, som dog ikke bød på yderligere scoringer.

2. halvleg bød på tre F.C. København-scoringer, og den første faldt efter godt en times spil. Pierre Bengtsson kombinerede med Thomas Kristensen, som spillede svenskeren fri. Med usvigelig sikkerhed udplacerede Bengtsson FB-målmanden, og så stod det 1-3.

"Hullet" mur
Kampen blev afviklet i en venskabelig affære, og selv dommeren var i humør til skæg og løjer. Da TK appellerede for straffe, mente manden med fløjten, at F.C. Københavns midtbanespiller faldt lige lovlig let. Han gestikulerede humoristisk, at TK skulle ”tørre øjnene”, hvilket blev taget med et smil af den ”forurettede”.

I det 66. minut udspillede der sig en ny pudsig situation. Christian Gamboa lavede frispark få meter udenfor feltet, men i stedet for at danne mur, gav F.C. København FB-angriberen frit lejde til at forsøge sig på Kim Christensen, der dog fik pareret til hjørne. Den var nok ikke gået i Superligaen.

Sene mål af Toutouh og Pape Pate Diouf
I det 80. minut gjorde den udfordrende Youssef Toutouh det til 4-1, da han modtog en fin frispilning fra Kris Stadsgaard og afsluttede uden chance for FB-målmanden, som var den fjerde keeper Frederiksberg-klubben benyttede sig af i kampen.

Tre minutter før tid kunne de 1268 tilskuere (sæsonrekord) se Pape Pate Diouf gøre det til 5-1, da han efter flot forarbejde af Youssef Toutouh lukkede og slukkede den hyggelige og festlige jubilæumskamp i Frederiksberg Idrætspark.