Kampreferat: Esb vs. FCK

FCK kom til Esbjerg uden den karantæneramte anfører Tobias Linderoth, og det gav comeback i startopstillingen til hjemvendte Hjalte Nørregaard i hans gamle rolle på den centrale midtbane. Desuden var Jesper Grønkjær klar igen efter intensiv behandling hos fysioterapeuterne i de sidste ugers ”landskamppause”.

Esbjerg, der endnu ikke var gået fra banen i efteråret uden at score, havde den stærke hollænder Fernando Derveld i karantæne, og da Martin Jensen også sidder uden for, måtte Anders Klarström spille venstre back-pladsen.

Mestrene kom bedst fra start og efter bare 22 sekunders spil kom Atiba Hutchinson til en udmærket afslutning uden for feltet, men den sad lige i hænderne på Lars Winde. Siden stod der Esbjerg på det meste i indledningen, og efter 6 minutter sendte Niki Zimling et direkte frispark mod mål, som fik mange fans på den ene langside til at rejse sig i begejstring, indtil de fandt ud af, at bolden var strøget lige uden om stolpen.

Men bare 2 minutter senere fik hjemmepublikummet noget at juble over, mens Ståle Solbakken græmmede sig over sit midterforsvar. Brede Hangeland og Michael Gravgaard begik den klassiske fejl med begge at gå efter den samme modstander, og så kunne Jesper Bech smutte alene igennem og afdrible Jesper Christiansen, inden han køligt trillede kuglen i kassen.

De næste minutter virkede københavnerne lidt usikre i boldomgangen, men i det 17. minut lynede Jesper Grønkjær for første – men ikke sidste – gang forbi sin oppasser Frank Hansen og ind i feltet. Nordjyden demonstrerede fornemt overblik og spillede elegant tilbage i feltet til Marcus Allbäck, der satte foden på den præcise pasning og udplacerede Lars Winde i Esbjerg-målet.

2 mål på 2 minutter
Herefter løsnede det for FCK-mandskabet, og kort efter var en velkendt frisparksvariant ved at give bonus. Gravgaard nåede højest på en lang bold og headede på tværs til Allbäck, der på kanten af målfeltet headede direkte på Lars Winde. Herefter bølgede kampen frem og tilbage, og en halv snes minutter senere kom FCK foran, da et godt opspil i venstre side resulterede i at Hutchinson sendte bolden på tværs i feltet til en udækket Silberbauer, der resolut huggede bolden op i nettaget uden chance for Lars Winde.

Jubelen blandt de mange medrejsende FCK-fans nåede dog dårligt at lægge sig, før et Djemba Nyrén-indlæg fra højre side sejlede hen over hovedet på en tøvende Hangeland, så Jesper Bech kunne tage den ned og fordoble sin målscore med et tørt hug forbi Jesper Christiansen.

Mens Bech således gjorde det onde mod sin tidligere klub to gange, så havde Fredrik Berglund sværere ved at komme til afslutninger mod sine tidligere klubkammerater og blev hele tiden holdt i kort snor af Lars Christian Nielsen. I slutminutterne af halvlegen fik han dog knæet på et indlæg fra Grønkjær, og Silberbauer havde også en udmærket afslutning fra kanten af feltet. Men det sluttede 2-2 efter en meget underholdende halvleg.

Anden halvleg holdt ikke niveau
Anden halvleg startede til gengæld ret tamt og begivenhedsløst. Det københavnske forsvar optrådte med større konsekvens og koncentration, men fremad banen kneb det med at skabe chancer, og det gjaldt også hjemmeholdet. Man skulle et kvarter hen i halvlegen før den første afslutning faldt, da Niki Zimling tog chancen udefra og knaldede et langskud på Jesper Christiansens højre opstander.

Midt i halvlegen blev Fredrik Berglund taget ud til fordel for William Kvist. Svenskeren havde arbejdet godt, men ikke fået meget ud af det på sin gamle hjemmebane. Kvist gik ind på højrekanten, og Silberbauer trak ind mod midten, så opstillingen lignede den 4-5-1, man kunne forestille sig benyttet mod Benfica, hvor Allbäck jo ikke er til disposition på grund af karantæne.

Et kvarter før tid var der udsolgt hos Hjalte Nørregaard, der ikke havde fået meget kamptræning i Holland i efteråret, men som trods alt kunne tilbage på et godkendt comeback for Byens Hold. Razak Pimpong kom ind i højre side, mens Kvist gik ind på den centrale midtbaneplads.

10 minutter før tid var det tæt på en afgørelse. Jesper Grønkjær var søgt over i højre side, og hans giftige indlæg sejlede over Lars Winde, der var gået en anelse for langt frem, men bolden tog overliggeren og sprang i spil igen.

FCK sluttede bedst
Afslutningen af kampen formede sig mest som et københavnsk pres – Grønkjær slap fri i venstre side efter godt 1-2-spil med Kvist, men blev vinket offside. Pimpong fik en tilfældig nedfaldsbold midt i feltet, men fik ikke afsluttet ordentligt. Silberbauer førte en kontra frem i midten og fandt Allbäck i feltet, men hans helflugter gik langt over mål – og i slutminuttet nåede Hangeland højest på et langt frispark, men headede i armene på Lars Winde.

Midt i mellem alt dette gik der et gys gennem FCK-lejren, da den på dagen grønklædte Jesper Christiansen kom forkert ned efter et indgreb i feltet og måtte til behandling. Men efter et minuts tid var han klar igen, og Benny Gall kunne roligt sætte sig på bænken igen.

Efter 4 minutters overtid kunne Anders Hermansen fløjte af, og de 2-2 må alt i alt siges at være et retfærdigt resultat efter en kamp, der ikke vil gå over i historien som en af de mest velspillede.