Kampreferat: Esb vs. FCK

Christian Bolaños var tilbage på holdet, der til gengæld måtte undvære både den sygdomsramte Pierre Bengtsson og den småskadede Michael Jakobsen, og derfor fik Thomas Delaney fornøjelsen at af skulle spille venstre back.

Oprykkerne fra Esbjerg har haft en svært start på efterårssæsonen, og befandt sig både før og efter kampen under nedrykningsstregen, men i de tre foregående kampe havde de hentet efterårets to eneste sejre, og netop sejrene mod OB og AaB var nok medvirkende til, at der var sæsonrekord på Blue Water Arena med 9.337 tilskuere, hvilket var en halv gang mere end sidst de to hold mødtes her i august. Dengang blev det til en københavnsk 2-1-sejr, og det var tæt på en gentagelse i dag, men da Claus Bo Larsen fløjtede af efter 93 minutter spil stod det 2-2, og ingen af holdene vidste rigtig om de skulle grine eller græde.

Efter de første 45 minutter var der dog ingen tvivl om, hvem der var mest tilfredse. Det var vestjyderne, der kunne gå til pause med en 1-0-føring på et mål af Jakob Ankersen efter 35 minutter, hvor han modtog en fin fremlægning i feltet fra Sebastian Andersen, smuttede fra Ragnar Sigurdsson og sendte bolden mellem benene på Johan Wiland. 10 centimeter længere til venstre og den havde taget stolpen, så marginalerne var med Esbjerg, men føringen var på ingen måde ufortjent.

Allerede efter 12 minutter havde formstærke Martin Braithwaite sendt en giftig afslutning tæt forbi mål, og minuttet efter blev Jakob Ankersen spillet fri i dybden af Magnus Lekven, og kun en hurtig og konsekvent indgriben fra Johan Wiland langt ude i feltet forhindrede et tidligt føringsmål.

Få minutter efter var Jesper Lange ved at snitte en dødbold i mål, men igen strøg den tæt forbi Wilands mål, men det skal siges til den svenske keepers forsvar, at han var godt ude efter den.

I den anden ende havde man noteret et udmærket langskud fra TK, og det diskede han også op med efter 21 minutter, da Santin var blevet tacklet i et kontraangreb, men den strøg et par meter forbi mål. To minutter senere diskede Santin dog op med en fornem detalje i Esbjerg-feltet, der med lidt held og præcision havde sendt løverne i front. Claudemir var gået med i højre side og fandt sin landsmand i feltet med et indlæg, og Santin trak forbi Nicolai Høgh og trykkede resolut af, men desværre sad den lige på Lukas Hradecky, der stod hvor han skulle.

Til trods for denne lækre detalje, og til trods for at københavnerne havde bolden klart mest, var det tydeligt, at man ikke ligefrem ramte dagen. Der var simpelthen for meget, der ikke lykkedes, og på den baggrund var det ikke ulogisk, at Esbjerg som før nævnte bragte sig foran 10 minutter før pausen. Men det fik ikke vækket de slumrende løver, som snarere skal være glade for, at der blev vinket offside fem minutter senere, da Jesper Lange hadede bolden i mål efter en indøvet hjørne-kombination, for umiddelbart virkede kendelsen ikke klokkeklar.

Der var derfor mange gode grunde til at Ariël Jacobs talte med store bogstaver til Canal 9, da han blev interviewet efter pausen og sylespidst sende denne cirkusmetafor afsted: ”Vi kom her og troede vi var stjerner, men i stedet har vi været klovnene”.

Han benyttede også pausen til at sende Rúrik Gíslason ind for Bolaños, men det skal nok ikke tages som udtryk for, at costaricaneren var dårligere end de andre før pausen. Det skulle da også vise sig, at der kom andre boller på suppen fra holdet, men først efter at Braithwaite havde sendt kuldegysninger gennem FCK-lejren med et stolpeskud fra 30-35 meter efter halvandet minuts spil…

Men herefter meldte gæsterne sig ind i kampen og fik efterhånden lagt det velkendte tunge og længerevarende pres på modstanderen, og 10 minutter ind i halvlegen blev de belønnet med et regulært klassemål af César Santin, der afsluttede 8 kampes måltørke med manér. TK sendte bolden ud til Delaney i venstre side, og på bedste back-manér slog han et godt indlæg i feltet, som César firsttimede op i det ene målhjørne med en behersket inderside. Smukt, smukt, smukt…

Og bare tre minutter efter var vestjyderne for alvor groggy, da Nicolai Jørgensen fik bolden af Rúrik Gíslason uden for feltet og fik tid og plads til at udplacere Radecky med en flad inderside, og så var rollerne pludselig byttet om.

Med en 2-1-føring i ryggen og en boldbesiddelse på over 60 % havde gæsterne nu momentum, og midt i halvlegen var det tæt på 3-1, da Santin fikst sendte Claudemir af sted i en kontra, som han dog afsluttede ved at sende bolden tæt forbi den fjerneste opstander.

Lidt efter gik Santin ud til fordel for Vingaard, hvilket sendte Nicolai Jørgensen op i angrebet, og som tiden gik begyndte hjemmeholdet at kæmpe sig tilbage i kampen, men stadig uden at komme til farlige afslutninger. Et fladt langskud fra Sebastian Andersen sjuttede lumsk hen over det våde græstæppe, men voldte ikke problemer for Wiland, og med 11 minutter igen hang afgørelsen i luften, da Nicolai Jørgensen med et godt ryk fra på tværs skabte plads til at han kunne trykke af med venstre, men Lukas Radecky nåede stærkt ned og reddede den store mulighed.

Det blev desværre signalet til et seriøst Esbjerg-comeback, hvor de virkelig fik lagt pres på udeholdet, hvis organisation og selvtillid pludselig så ud til at vakle lidt vel rigeligt. Grindheim kom ind for at stablisere midtbanen, men Esbjerg lugtede blod og gik all in, og det blev belønnet tre minutter før tid. Indskiftede Kenneth Fabricius tabte bolden i en dribling i det ene hjørne af feltet, men Jakob Ankersen fulgte op og sparkede præcist bolden fladt ind i det lange hjørne uden for Wilands rækkevidde.

I overtiden var det endda to gange tæt på et vestjysk sejrsmål. Først var et Jonas Knudsen-hjørne ved at overrumple Wiland, der måtte baske den væk på selve målstregen, og i de døende sekunder kunne indskiftede Martin Bergvold have gjort det onde ved løverne, da han fik en stor skudchance fra 15-16 meters afstand, men bragede bolden over mål. Dermed blev det ved de 2-2, og dermed er løverne trods alt stadig ubesejrede i toppen af tabellen, mens Esbjerg fortsat befinder sig under nedrykningsstregen.