Kampreferat: Dju vs. FCK

F.C. København vandt en fortjent sejr mod det svenske mesterhold Djurgården foran 3.542 tilskuere i træningskampen i går aftes, i den lille svenske landsby Norrtälje, midt i sommerhus-området øst for Stockholm.

Sejren var som sagt fuldt fortjent efter spil og chancer. Svenskerne, der starter deres efterårssæson på søndag, var i store dele af kampen udspillet af et meget oplagt København-hold, der specielt i første halvleg var en klasse bedre end modstanderen.

Efter en meget tam forkamp: FC Zulu (Sverige) mod et svensk oldboyshold (resultat 14-2 til de gamle!) var det kl.19.30 tid til aftenens hovedbegivenhed. ”F.C. Köpenhamn” blev præsenteret af stadionspeakeren som Royal League-vinder og ”Den bedste klub i Skandinavien” og Københavns to svenske VM-spillere blev mødt med store klapsalver af de mange feriegæster, der var mødt op i det dejlige solskinsvejr. Græsplænen var perfekt, og intensiteten og indstillingen som den skulle være, her seks dage før den danske sæsonstart.

Silberbauer og Dan Thomassen sad over med småskader: Silber havde lidt problem med lysken, og Dan havde efterveer af en slags, i ryggen, der har givet ham lidt problemer til træning. Begge spillere forventes at være klar til sæsonstart.

F.C. København startede kampen stærkest, og specielt Fredrik ”Bella” Berglund var farlig. To gange i de første 10 minutter var Bella tæt på at komme fri med målmanden efter hans varemærke: dybdeløb bag om forsvaret. Det var også dejligt at se Jesper Grønkjær, som vi kender ham fra landsholdet. I den hvide trøje var han udfordrende og løbevillig. Med bolden klistret til fødderne lavede han en del elegante løb ned ad venstre flanke, og han fik første halvlegs første større målchance efter en velkendt FCK frisparkskombination. Tobias Linderoth – der som sædvanlig var en arbejdshest på midtbanen og markerede Djurgårdens nye midtbanestjerne Enrico ud af kampen – fandt Gravgaards hoved med et præcist taget frispark, bolden blev dirigeret ind til Oscar Wendt i boksen, Oscar fandt Grønkjær, der testede målmanden med et brag af et skud fra tæt hold: Flot fodbold.

Oscar Wendt, der var en af banens bedste, var overbevist om, at han havde scoret lige før pausen. Efter et mønsterangreb i højre side, headede han et Lars Jacobsen-indlæg på overliggeren og så bolden hamre ned bag linien. Liniedommeren så dog situationen anderledes, og Oscar havde derefter nogle svenske gloser klar til dommeren, efter han vinkede kampen videre.

- Jeg talte med en Djurgårdenspiller i pausen, og han var tæt på baglinjen og sagde, at bolden var klart inde, det er surt, fortalte en ærgerlig Oscar Wendt efter kampen.

Gravgaard er klar
Michael Gravgaard havde godt styr på Djurgårdens største angrebsvåben, brasilianeren Thiago Quirino da Silva, der var meget kropsstærk og uberegnelig. Brede Hangeland var også stærkt spillende. Han vandt alt i luften (som sædvanlig, fristes man til at sige) og var også god til at spille bolden intelligent frem ad banen. Jesper Christiansen blev kun testet et par gange, efter at Djurgården fandt huller i F.C. Københavns offsidefælde og kom fri med vores keeper, men Jesper var vågen og reddede sikkert begge gange.

Efter pausen var der lidt længere mellem det gode spil, men det var stadigvæk F.C. København, der var i førersædet. Allbäck - efter kun to dages træning med holdet - lignede sig selv. Uselvisk og arbejdsom, og det var hans gode samarbejde med Álvaro og Oscar, der mundede ud i kampens eneste scoring. Álvaro fandt Oscar Wendt, der igen havde sneget sig op i modstandernes straffesparksfelt og kom fri med målmanden, men han valgte at spille en fremstormende Allbäck, der scorede sikkert fra tæt hold.

Der kom en del udskiftninger i resten af halvlegen, og intensiteten faldt lidt i varmen, men på intet tidspunkt var Djurgården decideret farlige, og kampen sluttede med en fortjent 1-0 sejr til ”Det bedste hold i Skandinavien”.