Nicolai Boilesen og Pep Biel

Kampreferat: Den sejr trængte vi til!

”Min opgave er at få meget mere ud af det mandskab her,” sagde Ståle på TV inden kampen, og det fik han i aften. Han kan kan givetvis få endnu mere, for der var blandt andet et par defensive udfald, som vi burde have undgået, men vi fik det, som vi først og fremmest kom efter: en sejr!

I forhold til Rijeka-kampen i torsdags startede Daramy, Boilesen og Bjelland i stedet for Stage, Bengtsson og Sigurdsson. I fraværet af Falk, Stage og Thomsen var Pep Biel var rykket ind på den centrale midtbane, og den opgave løste spanieren rigtig godt.

Vi kom igen stærkt ud til kampen, og revanchelysten var tydelig at få øje på i det første kvarters tid, hvor nordsjællænderne ikke fik et ben til jorden. Allerede efter to minutter præsterede Vindahl en lynrefleks for at forhindre Nelsson i at støde bolden i mål efter en Fischer-dødbold, og efter seks minutter kom vi foran.

100-kamps jubilaren Nicolai Boilesen trak ind fra venstre, og via Jonas Wind endte bolden i højre side hos Ankersen. Fischer lagde hans indlæg tilbage i feltet, hvor Boile sparkede bolden fladt ind, og ja, den snittede vist en modstander på vejen og snød Vindahl, men ind kom den, og det var lige hvad vi havde brug for!

Nicolai Boilesen

Det ene gode angreb efter det andet skyllede ned mod gæsternes mål, og når de endelig fik bolden, stressede vi dem med et højt og aggressivt pres, så de dårligt var over midten, før der var spillet 17 minutter.

Men vi er jo stadig i 2020, så på deres første angreb udlignede de til 1-1… Magnus Kofod slog et indlæg, og Nelsson opdagede for sent, at Diomande løb helt fri bag ham og firsttimede bolden forbi en chanceløs Kalle Johnsson.

One of these nights.. Men vi lod os ikke slå ud og pressede ufortrødent videre, og efter 20 minutter var Wilczek lige ved at komme på skudhold, da Jonas smed en bold på tværs i feltet.

To minutter efter spillede Ankersen Fischer fri i højre side af feltet, og hans indlæg endte hos Pep Biel, der tæmmede bolden og fyrede af med venstre, men Thychosen fik hovedet på, så bolden tog ydersiden af stolpen.

Kort efter headede Wilczek på trekantsammenføjningen efter godt forarbejde af Boilesen, men siden tabte vi lidt momentum i 4-5 minutter. Atanga skabte en enkelt mulighed med en flad pasning mellem vores centerforsvar, men Sulemana ramte ikke bolden ordentligt. En lille advarsel, som vi tog til os, og i stedet gik op og scorede til 2-1!

Ankersen overlappede Daramy i højre og trak forsvaret ud, så Daramy selv kunne drible ind i feltet, hvor han lagde en fornem cutback aflevering til Jonas, som han sparkede ind med en flad inderside. Hurtigt, smukt, enkelt og effektivt.

Jonas Wind og Victor Nelsson

Syv minutter før pausen burde Jonas Wind nok have udbygget føringen, da den stærkt spillende Boilesen satte en mand på kanen og slog et præcis indlæg, men Jonas headede en meters penge over mål fra kanten af det lille felt. Men positivt, at han kom til chancer på en aften, hvor han også havde fået besked på at ligge lidt længere fremme i banen.

Inden pausen brændte vi endnu en stor chance, da Daramy driblede sig fri i feltet og kom på skudhold, men piskede bolden fladt forbi den fjerneste stolpe. Pauseføringen var fortjent, men et par mål for lille!

Mohamed Daramy

FCN tog konsekvensen af deres sejlende defensiv og sendte Mesik ind for Atanga, så de spillede med tre stoppere, og tre minutter efter pausen kom de på 2-2 efter endnu en blunder i vores forsvar. Thychosen slog et indlæg, som sejlede over både Bjelland, Nelsson og Ankersen, og Martin Frese scorede med et præcist hovedstød.

One of these nights… tilmed måtte Wilczek udgå kort efter med rygsmerter og blev erstattet af Kaufmann, men ligesom efter 1-1-målet formåede vi at ryste skuffelsen af os og kæmpe videre.

Efter 57 minutter rykkede Fischer i feltet og blev kantet kraftigt af Kofod, men der skulle alligevel et VAR-tjek til, før Morten Krogh pegede på 11-meter pletten. Jonas sparkede bolden til venstre for Vindahl, der gik til sin højre side, og så førte vi igen.

Jonas Wind

Vi holdt nu godt fast i spillet, så gæsterne ikke kom for godt i gang med deres hurtige folk oppe foran, og de kom ikke til noget som helst, før Victor Nelsson headede bolden ind til 4-2 med godt et kvarter igen – efter godt forarbejde af Daramy og Ankersen i højre side.

Men endnu et VAR-tjek udløste en offside-kendelse, og vi bøjer os for millimeterdemokratiet, men vover den påstand, at det ikke havde været en ”clear and obvious” fejl at anerkende målet.

Victor Nelsson

One of these nights… FC Nordsjælland lavede nu to offensive indskiftninger og begyndte så småt at lægge pres på os, og især den hurtige Sulemana voldte problemer med sin speed og et par hårde langskudsforsøg med kort aftræk.

Kaufmann forsøgte sig også efter et udmærket ryk til baglinjen, men skulle måske have spillet bolden i stedet for at fyre af fra spids vinkel, så Vindahl blokerede.

Men angreb er som bekendt et udmærket forsvar, og efter 84 minutter var Pep Biel også ved at overliste Vindahl med en lumsk dødbold ude fra siden, som keeperen dog viftede til hjørne.

Pep Biel

En trippeludskiftning sendte Bengtsson, Bartolec og Oviedo ind for Fischer, Daramy og Boilesen – og tidligere havde Marios afløst Bjelland – og Oviedo var centimeter fra at lukke og slukke med et hovedstød fra få meters afstand, men igen reagerede Vindahl hurtigt og afværgede.

Kort efter kom lystavlen op med seks minutters tillægstid, men OK. Ti udskiftninger og to VAR-tjek tager jo nogenlunde lige så lang tid som to Horsens-indkast, så det var vel fair nok – men man sad jo ikke helt roligt i sædet, selv om vi fortsat formåede at holde spillet langt væk fra eget mål.

Men man ved jo aldrig, og der har nok siddet nogen rundt omkring og frygtet et langskud, der ramte en af vores i ryggen og gik ind på benet af en anden og trillede fem centimeter over stregen, inden Kalle slog den væk. Det var dog ikke one of these nights!

Nu kan vi i det mindste gå til landskamppause med en sejr i bagagen, og selv om Rijekakampen ikke bliver glemt lige foreløbig, så var det her et skridt i den rigtige retning. Det trængte vi til!