Kampreferat: Brø vs. FCK

Så er årets første københavner-klassiker afviklet. Brøndby vandt 2-0 på Brøndby Stadion på mål af Ruben Bagger og Thomas Lindrup.

Første halvleg var skuffende set med FCK-øjne. Al for tit blev bolden sparket ligegyldigt fremad, mens Brøndby formåede at spille bolden rundt i deres kæder uden de store problemer. Det gav dog ikke de åbne målchancer, men kun en masse spil til hjemmeholdet.

Trods det lidt febrilske spil fra københavnerne, var det Todi Jónsson der havde kampens første store chance, da en fejl i Brøndby-forsvaret medførte et resolut spark fra dagens bedste FCK’er. Bolden sneg sig uden om Mogens Krogh, men desværre også uden om mål.

I en noget ufarlig situation fik Brøndby bragt sig foran. En bold blev ikke sparket godt nok væk, Bagger påfangede den, tog et enkelt træk ind i feltet og fra en spids vinkel hamrede han bolden under Magnus Kihlstedt. Spillemæssigt var det fortjent, at Brøndby kom foran, men chancemæssigt havde kampen været meget lige.

I slutminutterne af halvlegen kom kampens mest kontroversielle situation: Todi Jónsson fik headet på mål, men begik samtidig frispark på Brøndbys Kenneth Rasmussen. Alle var indstillet på at Mogens Krogh skal til at tage frisparket, men pludselig skubbede Rasmussen Todi i ryggen, så han faldt omkuld. De fleste på Brøndby Stadion havde nok forventet et rødt kort til Brøndby-spilleren, men i stedet valgte dagens dommer, Anders Mosegaard, at give Todi et gult kort for film!

Ikke mere om den situation. Første halvleg sluttede 1-0 til Brøndby IF.

I pausen begyndte et voldsomt regnvejr, der gjorde banen til en glidebane i anden halvleg, som F.C. København satte sig på fra start af. De første 10 minutter foregik udelukkende på Brøndbys banehalvdel. Det blev dog ikke til de åbne chancer, og Brøndby fik kæmpet sig tilbage i kampen som tiden skred frem.

De største chancer københavnerne fik, var em på frispark. Et par stykker tæt på mål blev det til, men alle gik over eller forbi.

Brøndby levede mere og mere på kontra, og Peter Madsen kunne have lukket og slukket cirka 10 minutter før tid, men Kihlstedt fik reddet friløberen til Brøndbys unge angriber.

I dommerens overtid lykkedes det Brøndby at øge til 2-0. På endnu en friløber fik Thomas Lindrup helt frit mål og kunne sikkert lukke kampen.

Brøndby var bare mere effektive på dagen, og samtidig havde de større vilje til at kæmpe og fighte om hver enkelt bold. F.C. København manglede skarphed i afslutningerne og tabte kampen på personlige fejl. Det skal der rettes op på, og med Hans Backe på trænerposten allerede fra på mandag, kan vi kun glæde os til at se, hvad svenskeren kan udrette.