Kampreferat: Bor vs. FCK

Historien gentog sig i Dortmund

F.C. København er ude af UEFA Cup'en - efter nok engang at have haft godt fat i sin tyske modstander, trak københavnerne igen det korte strå, da Dortmund scorede kampens eneste mål i det 89. minut. Præcis som i den første kamp i PARKEN for 14 dage siden.

0-0 havde dog ikke været nok i en kamp, hvor FCK var tvunget til at komme frem på banen og score, mens tyskerne forståeligt nok holdt sig mere tilbage.

Kun i det første kvarters tid stod københavnerne lidt for langt tilbage på banen, og kampen kunne være blevet afgjort allerede her, hvis ikke Heiko Herrlich havde headet over på mål på det glimrende indlæg fra backen Evanilson.

I stedet kom FCK godt ind i kampen godt anført af Lønstrup på den centrale midtbane, og oppe foran var Zuma en evig trussel for tyskerne, der havde sat Metzelder til at passe ham tæt op. Midt i halvlegen lykkedes det alligevel sydafrikaneren at slå en super tværpasning til Rytter, der kom stormende frem i højre side, og på hans indlæg ramte Røll stolpen!

Det vækkede tyskerne til dåd, og mod slutningen af halvlegen pressede de hårdt på og tvang Kihlstedt til to store redninger for at holde nullet.

Efter pausen havde FCK igen godt fat i spillet, og Fernandez måtte to gange se kæmpechancer blive afværget på selve målstregen, og også Røll havde et godt forsøg, som blev blokeret. Tættere kom gæsterne aldrig, og som det så ofte før var det i sidste ende tyskerne, der vandt... Rosicky sendte Sunday Oliseh af sted med en dyb stikning, og Kihlstedt kunne kun halvklare hans forsøg, hvorefter Jan Derek Sørensen headede riposten i nettet.

Dermed kom Dortmund, der p.t. indtager 2. pladsen i Bundesligaen, videre blandt de 16 hold i UEFA Cup'en, mens københavnerne måtte rejse hjem efter en godkendt indsats, hvor der set over de to kampe var chancer nok til selv at kunne afgøre kampen - men skarpheden manglede, og den havde tyskerne til gengæld da det gjaldt.