Kampreferat: ACH vs. FCK

Københavnerne har kun sig selv at takke for, at de ikke fik alle tre point med hjem fra Horsens denne lørdag aften, hvor man dominerede massivt i både spil og chancer. Men hjemmeholdet skal også have kredit for at kæmpe og fighte til det sidste i jagten på deres første hjemmesejr i sæsonen.

Allerede efter tre minutters spil var det meget tæt på, at Andreas Cornelius kunne bringe løverne foran, men han nåede lige akkurat ikke frem til Bolaños’ fine centring fra højre side. Ellers var hjemmeholdet nok mest på bolden i de første 10 minutters tid, men kom ikke nærmere en chance end en halvfarlig dødbold fra Thomas Kortegaard, der passerede forbi venner og fjender til målspark.

Til gengæld spillede gæsterne sig frem til en kæmpe mulighed efter et kvarter, hvor Claudemir sendte Santin alene igennem, men Frederik Rønnow nåede ned og parere hans afslutning. Angrebet blev dog fastholdt, og Bolaños smed et indlæg ind fra højre, som Cornelius headede mod mål – den var gået forbi, hvis ikke Santin havde dirigeret den i netmaskerne, men desværre stod han offside, så målet blev korrekt annulleret. Og så var det vel egentlig ikke et mål? Men hvis det ikke var et mål, kan man så sige, at noget er annulleret?

Anyway, løverne havde vist tænder, og mens regnen for en stund væltede ned over grønsværen, begyndte man så småt at sætte sig på spillet. En del boldtab trak dog fra i helhedsindtrykket, men hjemmeholdet formåede ikke at udnytte de kontraer, som de medførte.

Kort før den halve time slog Cornelius så til igen, da Bolaños med hælen sendte Lars Jacobsen mod baglinjen, og på hans perfekte indlæg steg topscoreren til vejrs inde foran og headede bolden i nettet. Lidt efter sendte Bolaños et direkte frispark tæt forbi mål efter Santin var blevet nedlagt, men bedst som man for alvor dominerede spillet, fik Horsens lidt heldigt udlignet. Spelmann fik tacklet bolden til sig i udkanten af feltet og sparkede fladt mod mål, og Jude Nworuh kunne styre bolden ind uden chance for Wiland.

Men løverne var opsatte på snarest at genskabe føringen, og kort efter afsluttede Cornelius lige over mål fra kanten af feltet efter forarbejde af Nicolai Jørgensen. To minutter efter strøg et tørt Bolaños-hug lige på tværs af mål og til målspark, og i det 38. minut skulle der en mirakuløs Horsens-redning til på selve målstregen, da Cornelius hamrede bolden forbi Rønnow med kurs mod netmaskerne. Eller også ramte bolden simpelthen bare forsvareren i hovedet… sort uheld var det i hvert fald.

Kort før pausen nåede Santin at få endnu en god mulighed, da Nicolai Jørgensen erobrede bolden på de gules halvdel og sendte ham af sted, men hans træk blev for langt, så han mistede chance for at afslutte. Alt i alt dog en opløftende og velspillet 1. halvleg, hvor københavnerne burde have ført med et par kasser.

Det burde de i den grad også, da der var spillet 5 minutter af 2. halvleg! Først ramte Cornelius stolpen efter et fint indlæg fra Nicolai Jørgensen, og kort efter headede Santin tæt forbi på et indlæg fra Pierre Bengtsson, men ind ville bolden bare ikke, så Horsens slap igen med skrækken.

Lasse Kryger fik en skudmulighed lidt efter, men ellers var der langt mellem de farlige Horsens-afslutninger, selv om de fra tid til anden fik kontramulighederne midt i den københavnske dominans. Midt i halvlegen var Ragnar Sigurdsson tæt på efter et Bolaños-hjørne, men hans hovedstød strøg også forbi målrammen. På det tidspunkt havde Delaney afløst Santin, så Nicolai Jørgensen var gået op i angrebet, og godt 20 minutter før tid kom Gíslason på banen i stedet for Bolaños.

AC Horsens fik et par frispark lige uden for feltet, som ikke alle FCK-spillere var lige enige med dommeren i, men dømt blev de, og heldigvis sparkede Retov det første langt over, og Kryger sendte det andet lige i muren.

Efterhånden som kampen skred frem blev københavnernes spil til tider lidt for febrilsk, hvorimod Horsens hele tiden kæmpede for den scoring, der kunne have sikret dem sæsonens første hjemmesejr. Men tæt på kom de aldrig, hvorimod Gíslason i slutminuttet nåede at få en ganske god skudchance på kanten af feltet, som dog endte i Rønnows handsker.

1-1 var ikke helt efter spil og chancer, men det blev den gamle historie om, at når man ikke kender sin besøgelsestid, så er man sin egen værste fjende… Førstepladsen i ligaen er dog sikret mindst en uge endnu, men konkurrenterne kan hale lidt ind i løbet af weekenden.