Kampreferat: ACH vs. FCK

Det var to af ligaens tre ubesejrede mandskaber, der tørnede sammen i Horsens denne lørdag aften, og her skulle de danske mestre forsøge at glemme alt om tirsdagens nederlag til Viktoria Plzen og den vanskelige opgaver, der venter i Prag på onsdag. Roland Nilsson måtte se bort fra den skadede Claudemir og indledte i stedet med Delaney på venstrekanten og Santin i angrebet, mens Diouf tog på plads på bænken sammen med bl.a. Sölvi Ottesen, der overlod sin plads til Ragnar Sigurdsson.

Sidst løverne var i Horsens i maj bragte Delaney københavnerne i front efter bare tre minutter, og det var tæt på at den unge 27’er gentog kunststykket i dag, da N’Doye elegant spillede ham fri i venstre side med hælen, men dels gik afslutningen i sidenettet og dels blev han noget uforståeligt vinket offside.

Lidt efter viste Wiland lidt usikkerhed i luftrummet på et indlæg fra Jeppe Mehl, men Horsens kom ikke til afslutning, og ellers havde forsvaret udmærket styr på ”Fyrtårnet og Bivognen” i form af Henrik Toft og Gilberto Macena.

Efter en halv snes minutter blev N’Doye spillet helt fri i dybden af en fin fremlægning fra Bolaños, men igen gik flaget for offside, og igen henfører vi den til kategorien af hårfine kendelser…

Generelt en god åbning på kampen af gæsterne, der efter små 20 minutter igen skabte en god mulighed, da N’Doye glimrende tog imod en lang Delaney-fremlægning i venstre side, drønede forbi Kortegaard og fra baglinien  slog et giftigt indlæg tæt under mål, men Bolaños kom en anelse forsent til den ved modsatte side.

Midt i halvlegen måtte Wiland til tælling efter en kraftig kollision med Henrik Toft, da svenskeren gik langt ud i feltet for at snuppe et indlæg, men efter behandling var han klar til at fortsætte. Kim Christensen fortsatte dog med at varme op et godt stykke tid, indtil der var sikkerhed for, at Wiland kunne fortsætte.

Horsens fik lidt mere spil de næste 5-10 minutter, men trods nogle udmærkede opspil og en hel del høje bolde i feltet, blev der ikke givet noget væk i FCK-forsvaret, der stod godt og koncentreret.

Omkring den halve time sendte Santin en af halvlegens sjældne afslutninger af sted lige uden for feltet, men bolden gik et stykke forbi. Kort efter brillerede den veloplagte Bolaños med et par gode detaljer og afdriblede et par gule, inden han slog et udmærket indlæg, men Søren Jochumsen kom først på bolden.

Horsens havde et par hjørnespark, som blev godt clearet af forsvaret, og så var det ellers gæsterne igen, der trykkede på mod slutningen af halvlegen. TK trak et gult kort på 100 kamps-jubilar Martin Spelmann uden for feltet i venstre side, og på frisparket var Bolaños tæt på at overliste Jochumsen med et listigt forsøg mod det fjerne målhjørne, men keeperen fik det yderste af handskerne på, så den strøg tæt forbi.

Med to minutter igen af halvlegen udfordrede Bolaños igen på højrekanten efter godt forarbejde af Delaney og Santin, og han tørrede Niels Lodberg i to omgange, inden Horsens-anføreren hægtede ham i feltet, så Peter Rasmussen uden tøven pegede på 11 meter-pletten. Her trådte César Santin frem, og mens Jochumsen tog chancen og gik til venstre, lagde han den roligt over i den modsatte side af målet til 1-0.

Hjemmeholdet nåede dog at få en kæmpe chance i overtiden, da de fik frispark lige uden for FCK-feltet. Mens københavnerne stillede muren, tog de frisparket hurtigt og spillede Lasse Kryger helt fri med Wiland, men trods tydelige rygsmerter gik keeperen fornemt ud og blokerede afslutningen.

AC Horsens kom bedst i gang efter pausen og fik lagt et godt og højt tryk på gæsterne og efter en halv snes minutter producerede man sin hidtil største chance, da Jeppe Mehl sendte en returbold på overliggeren efter Wiland var gået mesterligt ud i Macena og havde blokeret hans afslutning. Kort forinden havde N’Doye dog også haft en pænt stor chance, da Lodberg kiksede fælt på et indlæg fra venstre, men senegaleseren fik ikke vendt rundt og trykket hurtigt nok af, før Søren Jensen nåede tilbage og blokere skuddet.

Det var dog De Gule der pressede mest på i de første 15-20 minutter, men så gik Lodberg igen galt af et indlæg, så N’Doye kunne tage bolden ned i det lille felt og afslutte, men desværre lige på Søren Jochumsen, der stod hvor han skulle.

Nordstrand afløste Santin midt i halvlegen, og stille og roligt åd løverne sig nu tilbage og fik mere boldbesiddelse. Godt 20 minutter før tid fik N’Doye en ny stor mulighed, da han på et Bengtsson-hjørne fra højre pressede sig foran Lodberg ved fjerneste stolpe, men skubbede bolden lige forbi mål. Og nogle minutter efter var han tæt på at smutte helt fri ned mod Horsens-feltet, men bolden smuttede fra ham i tæmningen.

Selv om Horsens stadig pressede på og sendte mange høje bolde ind i feltet, havde de meget svært ved at komme til afslutninger. Københavnerne producerede derimod stadig store chancer, men fortsatte desværre også med at misbruge dem. Et kvarter før tid missede både Nordstrand og Bolaños således i helt fri position midt for mål, da Delaney slog en god bold fra venstre side, og i FCK-lejren kunne man med stor ret ærgre sig over, at der ikke blev lukket og slukket ved den lejlighed.

Derfor levede kampen lige til sidste fløjt, men hjemmeholdet fik aldrig for alvor truet den solide københavnske defensiv, der stod godt og koncentreret med hjælp fra en hårdtarbejdende midtbane. Thomas Kristensen måtte desværre humpe ud kort før tid, hvilket gav sæsondebut til Martin Bergvold, som nåede at indkassere en af kampens hele otte advarsler. Søren Jensen fik den sidste, da han regulært sparkede N’Doye ned i overtiden, da han ellers var ved at slippe helt fri på deres banehalvdel.

Der var dog ikke tale om nogen specielt hård eller ond kamp, men bare et tæt og tempofyldt topopgør, som hjemmeholdet havde stor ære af – men hvor mestrene kom tilbage på vinderkurs med en professionel arbejdssejr.