Kampreferat: Abe vs. FCK

Farvel, Europa
Det var ikke lige sådan, man havde tænkt sig at indlede juleferien, men cifrene lyver desværre ikke – Aberdeen vandt her til aften en klar sejr over et FCK-mandskab, der var udmærket med i første halvleg, men efter to skotske scoringer i løbet af 8 minutter faldt det hele fra hinanden og endte i en sjælden øretæve på hele 4-0 i den skotske olieby, hvor det entusiastiske hjemmepublikum ikke troede deres egne øjne.

Kort inden kampen stod det klart, at Jesper Grønkjær var klar til at spille som den hængende angriber, der oftest er benyttet i disse internationale opgør, mens Sionko og Hutchinson indtog kanterne. Mens alle indtil det sidste havde gættet lystigt på om han blev klar eller ej, så var der ikke mange, der havde regnet med at Michael Silberbauer var taget med til Skotland for at spille, men han er heldigvis kommet sig fint og hurtigt oven på sin knæoperation og indledte kampen på bænken.

Skotterne havde sørget for at uddele gratis tudehorn til stort set hele deres entusiastiske hjemmepublikum, så man var allerede halvdøv, da et sækkepibeband entrede banen tre kvarter før kickoff – og afhængigt af ens musiksmag kan man så kalde det en fordel eller en ulempe...

Allerede efter små fem minutters spil fornemmede man, at det københavnske forsvar ikke markerede helt så solidt, som man kunne ønske sig, men bortset fra et kæmpe tilbud til Lee Miller, der forinden var vinket offside, så kom skotterne nu ikke frem til de store tilbud.

Til gengæld havde Hutchinson og Kvist et par udmærkede forsøg fra distancen i den anden ende, men ellers foregik det meste spil mellem de to felter og var som ventet en tæt, fysisk affære. Omkring den halve time sendte Hjalte Allbäck fint afsted i en kontra i højre side, og Mackan trykkede godt af fra en lidt spids vinkel, men lige på den skotske keeper.

I denne periode af kampen havde mestrene ganske godt styr på begivenhederne og tvang hjemmeholdet til at leve på lidt tilfældige kontraer, der ikke førte til noget. Til gengæld kom gæsterne igen frem til et par gode muligheder. Først var Sionko ved at udnytte et godt kontraløb, men blev kantet lige da han var på vej ind i feltet, og kort efter havde Grønkjær en god skudmulighed i højre side af feltet, men sparkede i sidenettet.

Kampen vendte, da skotterne kom foran
Alt i alt en udmærket første omgang set med københavnske briller, men mindre end to minutter efter pausen ændrede kampbilledet sig, da Jamie Smith tog chancen fra omkring 30 meter og bolden strøg ind helt oppe i målhjørnet bag Jesper Christiansen.

Det fyrede for alvor op under det i forvejen entusiastiske hjemmepublikum, og deres rødklædte helte fik ekstra kræfter og selvtillid, mens FCK’erne ikke rigtigt kunne finde rytmen. Og 10 minutter ind i halvlegen slog Jamie Smith så til igen, da han fik en dyb stikning fra midtbanen og satte bolden i nettet med et fladt skud under Jesper, og skønt der stadig var 35 minutter tilbage begyndte det pludselig at se ubehageligt svært ud.

Ståle skiftede først Ailton ind for Würtz og kort efter Silberbauer for Hjalte, men det lykkedes ikke for alvor at vende kampbilledet. Skotterne forsvarede sig bravt og den høje centerforsvarer Richie Byrne tog alt, hvad der kom af høje bolde i det skotske felt.

Med en snes minutter igen forsvandt det sidste håb, da Antonsson uheldigt satte foden forkert på et fladt indlæg foran mål og styrede bolden i egen kasse. Kort efter havde Ailton ganske vist et udmærket skud, der prellede af på den ene opstander, men i stedet for 3-1 blev det 4-0 med otte minutter igen ved den indskiftede Richard Foster.

Ikke lige den afslutning man havde håbet på efter en lang sæson, men sejren kan der ikke pilles noget ved, sådan som 2. halvleg udviklede sig.