Kampreferat: AaB vs. FCK

Topopgøret på Aalborg Stadion blev en spændende affære, hvor begge hold lige til det sidste gik efter sejren. Gode målmandspræstationer forhindrede dog fuldt pointudbytte for nogen af holdene, og kampen endte retfærdigvis 1-1.

Kampens indledning bød ikke på de store chancer. Der blev kæmpet hårdt om positionerne på midtbanen og her satte F.C. København, med Mykland og Røll i maskinrummet, sig langsomt på kampen. Det var dog ikke udeholdet, der fik den første store chance. Det gjorde derimod AaB's Bro Hansen, da han efter en langt indkast i feltet og en forlægning pludselig stod fuldstændig alene med Pedersen, men afslutningen manglede i den grad saft og kraft og Pedersen blokerede knælende med skinnebenet.

For første gang i denne sæson havde Hans Backe valgt at lade Hjalte Nørregaard starte inde. Matchvinderen fra sidste uges kamp mod Køge, Todi, var også blevet fortrukket i startopstillingen og det skulle vise sig at være en god ide. På et hjørnespark fra Nørregaard efter et kvarters spil, dumpede bolden ned hos færingen, der fra tæt hold knaldhårdt sparkede bolden op i nettaget.

Føringen gav for alvor udeholdet ro, og den velkendte organisation var hvad Aab'erne nu for alvor stod overfor. Oper og Christian Christiansen gav flere gange prøver på deres hurtige antrit, men rigtig farligt blev det i denne fase af kampen ikke.

Zuma, der i dag huserede på højrekanten af midtbanen, virkede oplagt i første halvleg. Det blev til flere gode indlæg, hvor angriberne dog lige manglede det sidste i at nå frem. Zuma forsøgte sig også selv fra distancen efter en mægtig dribletur omkring den halve time, men Jimmy Nielsen stod, som Pedersen, en rigtig god kamp og parrede skuddet.

Kort efter Zumas afslutning fik Andres Oper i den anden ende en god mulighed for at afbalancere føringen, da han efter kommunikationsproblemer i FCK's forsvar fandt sig selv fri, men han afsluttede halvsvagt og Pedersen havde ingen problemer med at holde skuddet.

Kort før pausen afsluttede Todi ufarligt fra kanten af feltet og i bestræbelserne på at blokere skuddet, pådrog AaB's Klebér Saarenpää sig en forstrækning. Uheldigt for svenskeren, der netop var kommet tilbage efter en langvarig skade, men endnu mere uheldigt var det faktum, at det skulle vise sig, at han ikke var alene om pådrage sig denne slags skade, idet både Peter Møller og Urmas Rooba senere hen i kampen led samme skæbne.

F.C. København kunne gå til pausen med en 1-0 føring i ryggen, og selvom AaB var godt med, kunne der ikke indvendes noget imod det. Fra anden halvlegs start forsøgte hjemmeholdet at være mere end bare godt med og et momentvis pres blev lagt på F.C. København. Det var lige ved at give bonus, da Christiansen var tæt på at nå frem til en aflevering fra Bidstrup, men Pedersen kastede sig modigt frem og afværgede situationen.

AaB’s aggressive start på halvlegen blev langsomt pacificeret af et godt kæmpende FCK-mandskab, som hele tiden lurede på muligheden for at øge til 2-0, hvilket også var tæt på to gange ved Thomas Røll.

Som nævnt måtte både Møller og Rooba udgå med forstrækninger, hvilket skete nogenlunde samtidigt omkring midten af halvlegen. Det medførte store rokeringer i forsvaret, hvor Antonelius røg over som venstre back, Svensson højre, mens indskiftede Zivkovic og Albrechtsen udgjorde midterforsvaret.

AaB'erne øjnede muligheden for at lukrere på rokeringerne og via en flot enkeltmandspræstation af Christian Christiansen lykkedes dette et kvarter før tid. Den unge angriber klemte sig mellem Antonelius og Albrechtsen og med en hård afslutning passerede han Pedersen.

Med stillingen 1-1 et kvarter før tid forventede man at begge mandskaber ville stille sig tilfredse. Dette var dog ikke tilfældet, og Zuma kunne kort efter målet have bragt udeholdet foran igen, men han sløsede et hovedstød, i fri position, væk. Minuttet efter var det så Oper, der knaldede bolden lige over, og tendensen med chancer til begge hold fortsatte helt ind i dommer Mosegaards overtid. I denne var det i øvrigt Zuma, der var tættest på, da han glidende afsluttede på et flot Pettersson oplæg, blot for at se Jimmy Nielsen diske op med en klasseredning.

1-1 stod sig, hvilket betyder at F.C. Københavns forspring i SAS Ligaen er uændrede ni point. Sejren kunne have gået til hver side, hvilket gør uafgjort til et logisk kompromis begge mandskaber kan finde brugbart, når ærgrelsen over de respektive brændte chancer har lagt sig.