Spillerjubel efter Jens Stage-scoring

Kampreferat: 45 minutter til 22 mand

Trænerteamet havde som sædvanlig planlagt at give alle spillere én halvleg på banen, her hvor vi endnu er tidligt i opstarten til forårssæsonen, og da vi heldigvis slap for skader undervejs, blev planen gennemført med 11 udskiftninger i pausen.

Det var ventet, at vi ville dominere spillet, for dels er der selvfølgelig niveauforskel på toppen af Superligaen og midten af den svenske Superettan, og dels har vi kun tre uger til første Superligakamp, mens den svenske turnering først begynder til påske.

Jacob Haahr
Jacob Haahr. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Men Halmstad var en fin træningsmodstander, og selv om vi som sagt havde bolden mest, kunne de med lidt held også været kommet på tavlen. I vores kommentatorboks - hvor Jonas Wind holdt Christian Boier med selskab i 1. halvleg - voldte gæsterne også en hel del kvaler, for de stillede ganske vist op med de annoncerede spillere, som bare havde andre rygnumre end normalt... man genkendte dog forsvareren Edvin Kurtulus, som vi lånte til en træningskamp mod Helsingborg sidste forår, hvor han fik 20-25 minutter på banen i 2. halvleg.

Allerede efter et par minutter var Pep Biel tæt på at bringe os foran med et fladt skud, der skruede tæt forbi den fjerneste stolpe, men Halmstad var heller ikke ufarligt i kampens indledning og havde et par udmærkede afslutninger, som dog ikke var inden for målrammen.

Pep Biel
Pep Biel. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

I stedet tog vi teten i det 14. minut, før vi tog teten. Nelsson slog en lang bold over i højre side til Bartolec, der med en fin førstegangsaflevering spillede Pep Biel fri i feltet - han lagde på tværs, men den lå bag Santos, så i stedet satte Fischer foden på og løb med den eftertragtede pris som årets første målscorer i Telia Parken.

Halmstad svarede igen med et udmærket hovedstød efter hjørne, som dog endte lige i Grytebusts handsker, men siden så vi ikke så meget til deres offensiv før lige inden pausen. I stedet appellerede Bartolec for straffe efter 20 minutters spil, da han fik en stikning i feltet fra Pep Biel måske og måske ikke blev kantet ulovligt af en svensk forsvarer, men altså ikke nok til at få lyden frem i Casper Thorsøes fløjte.

Siden skete der dog ikke så meget rent chancemæssigt før mod slutningen af halvlegen. Først blev et Mudrazija-hug blokeret af en forsvarer, hvorefter Fischer flugtede returbolden lige på keeper Malcolm Nilsson. Men et endnu større tilbud fik Halmstad i tillægstiden efter en dødbold, hvor en inderside-firsttimer fra Ervin Kurtulus tog ydersiden af Grytebusts stolpe og gik til målspark. I øvrigt den samme Kurtulus, som vi lånte til en træningskamp i Helsingborg for et års tid siden, hvor han fik de sidste 20-25 minutter.

Alexander Hjælmhof
Alexander Hjælmhof. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Efter pausen kom vores 11 friske folk dog til lidt mere, mens svenskerne fortsat spillede med de samme som fra start. Carlo Holse stod for det første forsøg, som dog sad lige på Nilsson, og efter små ti minutter fik Carlo en endnu større chance, da Daramy elegant splittede det svenske forsvar med en flad fremlægning, men afslutningen gik over mål - og den var heller ikke nem for Carlo, for bolden hoppede lystigt på den ujævne bane, som da også sang på sidste vers, inden den erstattes af en hybridbane i de kommende uger.

Men vi dominerede ganske markant i denne periode, og efter en times spil var Jens Stage tæt på at heade et Pierre Bengtsson-hjørne ind, men den strøg tæt forbi. Kort efter var en forsvarer ved at styre et Carlo-hug i eget net, og på det efterfølgende hjørne ramte Stage underkanten af overliggeren, hvorefter Thomsens afslutning på returbolden blev blokeret af en forsvarer.

2-0-målet hang efterhånden i luften, og det gjorde Jens Stage også, da der manglede 14 minutter, og Pierre slog endnu et præcist hjørne fra venstre. Fra kanten af det lille felt pandede århusianeren præcist bolden ned i det ene målhjørne og fordoblede føringen.

Jens Stage
Jens Stage øger til 2-0. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

På det tidspunkt var Halmstad også begyndt at skifte flittigt ud, og resten af kampen bød ikke på de store chancer. Men de 1.367 tilskuere fik da et par mål at varme sig på, og blandt meget andet kunne de også glæde sig over at se Ragnar Sigurdsson i aktion i Telia Parken igen samt et par nye, unge ansigter i "førsteholdstrøjen". Jacob Haahr kender de fleste nok i forvejen, men Alexander Hjælmhof spillede første halvleg, og William Bøving spillede 2. halvleg, og de skal også alle med på træningslejren i Portugal de kommende uger.