Mohamed Daramy

Kampreferat: 3-0 mod flot fightende Viby

Niklas Vesterlund fik debut i en startopstilling, der som ventet gav spilletid til mange af dem, der ikke har spillet så meget i Superliga og Europa.

Som ventet satte os vi på kampen lige fra start, og Pieros fik den første mulighed efter seks minutters spil, men hans skud blev blokeret.

Efter et kvarters tid fik Kodro en endnu større chanc tæt under mål, men kunne ikke overliste Viby-keeperen Victor Nielsen.

Hjemmeholdet var sjældne gæster på vores banehalvdel, men en dødbold efter 20 minutter – og et efterfølgende boldtab af Kodro på baglinjen – gav Jeppe Christensen en stor skudchance i feltet, som han dog bankede over mål.

Men ellers kom Viby ikke til noget, og midt i halvlegen måtte de redde på egen målstreg, da Falk afsluttede efter et Bengtsson-hjørne.

På det tidspunkt gik vores opspil ofte lidt for langsomt, men kort før den halve time kom vi alligevel i front, da Falk blev fældet i feltet og Kehlet pegede på 11-meter pletten.

Pieros sparkede bolden sikkert ind, og ti minutter før pausen fik han chancen for endnu en kasse, men afsluttede forbi mål. Også Falk havde et behjertet langskud, som keeperen reddede til hjørne – og kort før pausen flugtede Gregus et Bengtsson-hjørne direkte på stolpen fra spids vinkel.

Selv om spillet ikke sprudlede, kunne og burde vi have ført større – og så havde det ikke været tæt på udligning fem minutter efter pausen, da Mads Henriksen afsluttede tæt under mål efter et hjørne. Kun en fantastisk refleks af Stephan forhindrede scoringen!

Ellers var bolden på københavnske fødder langt det meste af tiden, men det gik for ofte for langsomt, og så må man altså ikke glemme at rose Viby-spillerne for en god organisation og en fantastisk arbejdsindsats. Og ikke så mærkeligt, at målmand Victor Nielsen blev kåret til deres man of the match.

Midt i halvlegen fik han dog hjælp af en forsvarer, da Kodro trykkede af i feltet efter en 1-2 med Falk, og få minutter efter viste Viby igen tænder på en kontra, men Kristoffer Thomassen fik ikke ordentligt træf på Simon Matras’ indlæg.

I stedet blev det 2-0 i det 72. minut. Uden for feltet headede Kodro bolden ned til Carlo, der fikst spillede Pieros fri, og så var det definitivt game over.

Mohamed Daramy kom samtidig ind for Falk, og lidt efter kom også Jacob Haahr og Ahmed Daghim ind for Vesterlund og Pieros.

Pierre Bengtsson testede Victor Nielsen med et hårdt skud, og Carlo Holse var helt fri lige efter, men måtte se den velspillende målmand redde fornemt til hjørne.

Med fire minutter igen var vi centimeter fra et debutantmål, da Daramy sendte bolden på overliggeren – men i næstsidste minut kom han alligevel på tavlen. Han startede selv et kontraløb nede fra egen halvdel, tog Carlo med og fik bolden igen i feltet og udplacerede Nielsen med et fladt skud i det lange hjørne.

Dermed blev han vores yngste målscorer nogensinde, men Zohore er stadig den yngste debutant. Jacob Haahr kommer ind på anden pladsen, mens Daramy er nummer fire – en dag ældre end Saban Özdogan.

Ingen kunne indvende noget mod, at vi gik videre til næste runde, men det var ikke problemfrit. Havde Viby udnyttet nogle af deres få, men store chancer, kunne vi have fået et andet kampforløb, men deres spillere har forhåbentlig haft en god oplevelse af kampen alligevel. De spillede i hvert fald deres chance og kunne gå fra banen med oprejst pande.