Rasmus Falk

Kampreferat: 1-3 til Silkeborg i sæsonens første testkamp

20 dage efter United-kvartfinalen i Köln var det tid til den nye sæsons første træningskamp mod Silkeborgs Superliga-nedrykkere, og det blev – som så ofte før i den type kampe – en blandet affære.

Men til forskel fra de fleste andre sæsonoptakter må vi de næste to uger undvære vores A- og U-landsholdsspillere i kortere eller længere, hvilket giver trænerstaben visse udfordringer, inden sæsonpremieren frem mod Superligaen.

Ståle bemærkede i sin kampevaluering, at kampen ideelt set burde have ligget 3-4 dage senere i forhold til opstarten, men netop hensynet til at få landsholdsspillerne i aktion betød altså, at der var kamp i dag.

Vi havde aftalt med Silkeborg at spille 4 x 20 minutter, men i praksis var det 2 halvlege á 40 minutter, hvor der i hver halvleg var en kort timeout foran trænerbænkene og kun en egentlig pause mellem de to halvlege.

Planen var at lade 22 spillere få 40 minutter hver, men det endte med, at vi fik alle truppens 25 spillere i aktion i kortere eller længere tid.

Vi lagde ud med en opstilling ret tæt på United-kampens, men med uofficiel debut til Wilczek i front, comeback til Fischer på kanten, og Pep Biel fra start i stedet for Falk: Johnsson – Varela, Nelsson, Bjelland, Boilesen – Stage, Zeca – Daramy, Wind, Fischer – Wilczek.

Silkeborg – der allerede havde to testsejre i benene fra kampe i Haderslev og Aalborg – havde bolden mest i starten og fik også kampens første store chance, da Mads Kaalund headede tæt forbi efter 13 minutter.

Kort efter fik Jonas Wind en god mulighed i venstre side af feltet, men ramte ikke bolden rent med højre, og fem minutter inden havde han også haft et udmærket skud fra kanten af feltet, som sad lige på keeper Hedvall.

Vi fik bedre styr på spillet, som kampen skred frem, men lige inden de første 20 minutter var gået, måtte Boilesen desværre trække sig, da han mærkede til den skade, der også tvang ham tidligt ud i Köln. Forhåbentlig er det ”taget i opløbet”, så han ikke er alvorligt skadet, men det må de næste dage vise, og han blev i hvert fald erstattet af Pierre Bengtsson.

De næste 20 minutter var meget begivenhedsløse og vel grænsende til kedelige for dem, der gerne ville se masser af chancer og mål. Der var ingen af delene til nogen af holdene!

Vi havde bolden næsten hele tiden på deres halvdel, men ingen havde overskuddet til at gøre noget uventet og bryde igennem, og gæsterne havde først lidt mod slutningen af halvlegen, hvor Kalle måtte fiste et godt langskud til hjørne, som Frederik Alves kom højest på, men blev grebet ud af Kalle.

Herefter sendte vi et nyt hold på banen, bortset fra at Pierre jo var ”tyvstartet” efter 20 minutter, og spillede nu med Grytebust – Bartolec, Haahr, Sigurdsson, Bengtsson – Hjælmhof, Mudrazija – Pep Biel, Falk, Oviedo – Kaufmann. En noget mere uprøvet konstellation, hvilket også var tydeligt i spillet, som blev mere kaotisk og tju-bang-frem-og-tilbage.

Indledningsvis var Jacob Haahr lige ved at få hovedet på en Mudrazija-dødbold, og Pep Biel havde et hårdt, fladt hug, som Hedvall måtte bruge to forsøg på at holde, men så åbnede gaveboden i den anden ende. To gang på fire minutter trak backen Svenn Crone nemlig ind fra venstre side og fik tid og plads til at sparke bolden ind med højre!

Vi svarede dog hurtigt igen, da Falk headede et Bartolec-indlæg i nettet efter 53 minutter, og mod slutningen af denne ”3. halvleg” blev Oviedo spillet helt fri i venstre side af feltet, men sparkede fladt forbi fjerneste stolpe.

I begyndelsen af ”4. halvleg”, hvor vi gik over til den mere klassiske 4-4-2, fik Kaufmann også en stor mulighed til at udligne, da han blev spillet fri i feltet, men Silkeborgs nye keeper, Stan van Bladeren, gik godt ud og parerede til hjørne. De havde netop skiftet 6-7 mand i den sidste pause, så bl.a. også vores tidligere U19-stopper, Joel Felix, kom på banen.

Men mens vi altså ikke tog vare på vores store chancer, så var de effektive i den anden ende, da indskiftede Niclas Holm Pedersen stod helt fri i feltet og afsluttede en kontra med enkelt at inderside bolden i nettet efter et fladt indlæg fra højre.

Efter 72 minutter kom Victor Kristiansen og William Bøving ind for Hjælmhof og Bengtsson, og Rasmus Højlund fik også lidt spilletid til sidst, da Kaufmann humpede fra banen efter et vrid i anklen.

Højlund, der for nylig scorede fem kasser mod Brøndby i U19-pokalen, kom til en enkelt hovedstødschance på et Bøving-indlæg, men snittede desværre bolden forbi Silkeborg-målet.

Dermed blev de ved 1-3, men I kender melodien: det er ikke resultatet, der er afgørende i disse kampe, hvor det primært handler om at få alle i gang med kamptræning. Og undgå skader, hvilket måske ikke helt lykkedes, men de næste dage må vise, hvor slemt det er med Boilesen og Kaufmann.