Kampe i La Manga

Fra d. 28. januar til d. 7. februar er Byens Hold igen på træningslejr i La Manga. Som forberedelse til forårets kampe har F.C. København aftalt at spille træningskampe mod tre modstandere:

30. januar: F.C. København-Lokomotiv Moskva
30. januar møder Ståles tropper Lokomotiv Moskva, der som bekendt besejrede Brøndby i UEFA Cup'en. Lokomotiv forbereder sig til 1/16.-dels-finalerne i samme UEFA Cup, hvor modstanderen er FC Sevilla fra La Liga. Moskvaklubben vandt det russiske mesterskab i 2004, men blev henvist til 2. pladsen i 2005 udgaven af den russiske turnering. Det er et stærkt mandskab hvor den russiske landsholdsspiller Dmitri Loskov er en af de helt store profiler. I det hele taget har de en stærk offensiv hvor fire af deres spillere stod for 26 af deres 41 scorede mål i den forløbende sæson.

3. februar: F.C. København-Salzburg
Efter tre dages restitution går det løs igen når Byens Hold møder de østrigske titelbejlere Salzburg. Efter en skuffende sidste sæson hvor klubben sluttede en plads over nedrykningsstregen, er de i år med helt fremme her ved vinterpausen. Klubben ligger således 6 point foran sidste års mestre fra Rapid Wien og á point med nummer et - Austria Wien, to tredjedele inde i turneringen. I angrebet råder klubben over den tidligere Bayern Münchenspiller Alexander Zickler. Han og angrebskollegaen Markus Schopp har tilsammen scoret 12 mål i de foreløbige 22 spillede kampe. Klubben er derudover blevet "verdensberømt" ved at spille under sponsornavnet Red Bull Salzburg i indeværende sæson.

6. februar: F.C. København-Rosenborg
Sidste træningskamp på turen er mod Rosenborg, der efterhånden har et indgående kendskab til F.C. København via adskillige træningskampe og opgør i Royal League. Ikke desto mindre står de endnu engang overfor Byens Hold som træning op til deres UEFA Cup kamp mod Zenit fra Skt. Petersborg. Efter at have vundet mesterskabet 13 år i træk og derved have deltaget i de europæiske turneringer i ligeså mange år i træk, er Rosenborg nu udelukket fra europæisk fodbold til næste sommer, da de sluttede på en skuffende 7. plads kun 4 point fra nedrykningsspil. Da de heller ikke formåede et hjemtage pokalen er det altså sidste gang i denne ombæring at de skal forberede sig til et internationalt opgør i La Manga.

Vi ved på nuværende tidspunkt at Elrio van Heerden er i Sydafrika for at forberede sig til African Nations Cup. Martin Bergvold er med U/21 landsholdet i Chile, men forventes at tilslutte sig træningslejren i tide til at kunne deltage i kampene. DBU har valgt at ligge deres ligalandsholdstur senere end U/21 landsholdet og derfor kommer vores 5 ligalandsholdsspillere først tilbage fra Hong Kong d. 3. februar. Lige nu er klubben ikke sikker på at de kan nå at deltage i træningslejren i Spanien.


Spillerne får igen fantastiske omgivelser