Superligarekord af Ståle

Kamp mod FK Jablonec

I eftermiddag klokken 16.30 spiller F.C. København sin første træningskamp i forbindelse med træningslejren i Østrig. Modstanderen er sidste års nummer to i den tjekkiske liga, FK Jablonec, og kampen mod tjekkerne bliver den tredjesidste test før det går løs i Superligaen den 18. juli mod SønderjyskE. Cheftræner Solbakken ser frem mod kampen:

 

- Vores største udfordring bliver at komponere midtbaneledet. Vingaard sidder over med lidt lyskesmerter, Hjalte skal skånes lidt, da hans ene akillessene driller, William og Grønkjær er endnu ikke ankommet til lejren, mens Claudemir skal spilles stille og roligt ind, starter Ståle og fortsætter:

 

- Vi tænker hele tiden frem mod ligastarten samt den efterfølgende tid med mange kampe, og da vi samtidig gerne vil have fuldt udbytte af træningslejren, er det vigtigt at alle i de kommende tre opgør som vi har tilbage (to her i Østrig og en reserveholdskamp mod FC Nordjælland på tirsdag, -red.) mere eller mindre får 90 minutter, siger Solbakken.

 

Mange udskiftninger
Ligesom i kampene mod Lillestrøm og IK Start, vil cheftræneren skifte livligt ud i især forsvar og angreb – primært for at skåne spillernes fysik.

 

- Vi har trænet hårdt og derfor bliver dagens kamp mod Jablonec også med en del udskiftninger for ikke at overbelaste spillerne. Efter al sandsynlighed vil vi også skifte mindre ud på lørdag mod Sigma Olomouc.

 

Generelt har Ståle Solbakken meget fokus på midtbanen efter Atiba Hutchinsons afgang til PSV Eindhoven. Nordmanden er dog helt klar over hvordan canadierens plads skal dækkes:

 

- Atiba er jo væk, og han kan ikke bare erstattes af én mand. Atiba kunne spille alle kampe og alle pladser på midtbanen, og fremadrettet er det hele midtbanekæden der skal erstatte Hutchinson – det er blandt andet også derfor at Saban og Delaney får fuld tid i dag, slutter Ståle.

 

F.C. København stiller op med følgende elleve i første halvleg:

 

Wiland
Pospech – Zanka – Antonsson – Wendt
Özdogan – TK – Nørregaard – Delaney
N’Doye – Santin

 

I anden halvleg forventes det at starte således:

 

Christensen
Zanka – Ottesen – Larsson – Oviedo
Özdogan – TK – Claudemir – Delaney
Ailton – Santin

 

På bænken til dagens kamp vil være Kenneth Zohore, Danni Jensen og Mourad El Bariaki.

 

Kampen kan følges live (scoringer og andre store begivenheder i kampen) på F.C. Københavns Facebook-side, som du finder lige her.