Ísak Jóhannesson

ísak: Min ambition er at spille mere centralt

For halvandet år siden skiftede Ísak Jóhannesson fra IFK Norrköping til F.C. København på en fem-årig aftale, og foreløbig har islændingen spillet 47 kampe.

I 2022 startede han inde i 16 kampe, bl.a. i fire af vores Champions League-gruppekampe, og 14 af kampene var som højre kant. Hjemme mod PSV i foråret og ude mod Thisted i efteråret spillede han 8'er henholdsvis 6'er - positioner, han også spillede et par kampe på i efteråret 2021.

"Ja, jeg har spillet meget på kanten, men jeg synes, at jeg er bedst centralt, så det er min ambition for foråret at komme ind og spille mere centralt i banen," siger Ísak, som godt ved at konkurrencen er og skal være hård på pladserne,

"Victor og Lukas er ti år ældre, og jeg kan lære meget af dem. Lukas med hans hårdt arbejdende stil, hvor Victor og jeg mere har den samme stil, og vi ser fodbold på samme måde. Men jeg kan tage fra dem begge og udvikle mig til at blive en bedre midtbanespiller."

Ísak Jóhannesson
Ísak Jóhannesson startede inde i fire af vores seks CL-gruppekampe.


Tilbage i god form - og med bedre vejrtrækning
Efter vinterpausen kom han et par dage senere i gang med træningen end holdkammeraterne, men træner nu fuldt med og føler sig fit for fight.

"Jeg har haft problemer med vejrtrækningen, fordi jeg ikke kunne trække vejret ordentligt gennem næsen, så jeg fik lavet et indgreb, hvor næsen blev brudt op, og nu kan jeg trække vejret meget bedre igen. Jeg kunne mærke, at det hæmmede mig lidt, men nu sover jeg bedre om natten og er mere frisk, når jeg vågner, og jeg restituerer også bedre efter kampe og træning."

"Men jeg trænede hårdt i december, så jeg er kommet tilbage i god form og har trænet godt de seneste uger, og jeg synes, at det går fint nu."

"Vi står godt inden foråret"
Isak spillede 8'er, da han sammen med en række andre kom ind til 2. halvleg af vores testkamp i Leverkusen, men det gik ikke helt efter planen. Da Khocholava udgik, og vi spillede ti mod elleve, måtte han nemlig ned som højre back i en noget usædvanlig bagkæde med ham, Ankersen, Stamenic og Kaastrup. Men han er optimist inden forårets jagt på topholdene.

"Jeg synes, vi står godt, og Neestrup gør tingene rigtigt, synes jeg. Vi skal nok lægge pres på Nordsjælland, og så skal vi også prøve at vinde pokalen. Men vi har en god trup med gode spillere på alle pladser, og vi har også trænet godt, og så glæder vi os selvfølgelig til at komme til Portugal og træne under lidt varmere forhold," siger Ísak.

Først venter dog to træningskampe mod Hvidovre og AGF hjemme på Nummer 10 - henholdsvis på torsdag den 26. og mandag den 30., og hvis du ikke tager ud og overværer dem, kan du streame dem her på fck.dk.