Dame N'Doye

Hobro har langt mellem udesejrene

Søndag møder vi Hobro for 12. gang siden de rykkede op i Superligaen i sommeren 2014 og lagde ud med at slå os 3-0 i Telia Parken i vores første møde nogensinde.

Siden har de ikke slået os i København, men de vandt vores seneste møde i Hobro med 2-1, så vi har revanche til gode for både resultatet og præstationen.

To udesejre på halvandet år
Hobro hjemme og ude har dog vist sig at være to forskellige størrelser, for i de seneste 24 udekampe i Superligaen har de 14 nederlag, 8 uafgjorte og kun to sejre.

Den seneste sejr var i Silkeborg den 2. august, og den anden var den livsvigtige Superliga Playoff i Vejle i maj. Efter at have tabt 0-1 hjemme - og ikke vundet en eneste Superliga-udekamp hele sæsonen - tog vandt Hobro 2-0 efter forlænget spilletid og sikrede sin forbliven i den bedste række.

Ellers har Hobro ikke vundet en Superliga-udekamp siden 23. april 2018 i Aarhus. I pokalen vandt de sidste sæson et par knebne udesejre mod Lyseng og Ledøje-Smørum, mens de i denne sæson røg ud i første forsøg til Vejgaard.

Et af Hobros fem udebane-point denne sæson (kun Esbjerg har færre) hentede de ved at spille 1-1 i Herning i august, og dermed er de den eneste klub, der i denne sæson har taget point fra både os og FC Midtjylland.

Fem trænere på fem år
Cheftræner Peter Sørensen har været ni måneder i Hobro, efter han overtog fra Allan Kuhn i februar. Tidligere var han cheftræner i Silkeborg, FC Fredericia og AGF samt norske Ham-Kam, hvor han indledte sin trænerkarriere som assistent for Ståle.

Han er Hobros femte træner i vores 11 indbyrdes kampe siden 2014, hvor de i rækkefølge hed Jonas Dal, Ove Pedersen, Thomas Thomasberg og Allan Kuhn.

Sabbis første halve time
Hobros italienskfødte amerikaner, Emmanuel Sabbi - som klubben forventer at tjene godt på, når han sælges - har scoret i Hobros tre seneste kampe, og alle målene er faldet i den første halve time. Det gælder også to af hans øvrige tre mål denne sæson, og kun i sæsonpremieren mod AGF ventede han til der var spillet en times tid.

Hobro-holdet
Hobro har brugt 23 spillere i sæsonens 16 kampe, men fire af dem har kun fået en enkelt kamp og yderligere seks spillere har højst seks kampe.

Jesper Rask, Jesper Bøge, Anel Ahmedhodzic og Rasmus Minor er startet inde hver gang, og Rask og Minor har fået fuld spilletid i alle. Yderligere fem spillere har været på banen i 15 kampe: Mikkel Pedersen, Christian Cappis, Pål Alexander Kirkevold, Edgar Babayan og Julian Kristoffersen.

Peter Sørensen må dog finde en ny midterforsvarer, for den svenske lejesvend fra Malmö FF, Anel Ahmedhodzic, har karantæne på søndag.

Senest startede Hobro således i 2-2-kampen hjemme mod FC Nordsjælland:

9 Imed Louati, 10 Pål Alexander Kirkevold
17 Edgar Babayan, 12 Jonas Brix-Damborg, 18 Christian Cappis, 11 Emmanuel Sabbi
8 Frans Dhia Putros, 24 Rasmus Minor, 5 Anel Ahmedhodzic, 3 Jesper Bøge
1 Jesper Rask

- - - - -

Der er kickoff søndag kl. 16 i Telia Parken, og du kan finde en ledig plads her